הדיבר החמישי

דקל נור*

Well-known member
קרוב משפחה שלי, כבן 30, ביחסים גרועים עם אביו מילדות. אי הבנה הדדית, טעויות עבר. לשניהם אופי לא פשוט. אפשר לומר שהאב לא הלך בזמנו לסדנאות של מכון אדלר...הבן מצידו, מורה וממרא.
לאחרונה מצבו הבריאותי של האב מתדרדר במהירות. על ערש דווי, בנו מסרב לבוא לראותו. אני לא ממש מכירה את עומק השבר שם ביניהם. מעולם לא דיברתי איתם על כך.
אבל קשה לי עם המצב הזה שבמהרה יתקבע כך לעולם, בלי אפשרות לפיוס, גילוי לב, רגע של קירבה מאוחרת. לא יודעת אם לומר משהו לבן או שעדיף לכבד את הבחירה שלהם ולא להתערב?

אבח"י

Well-known member
קרוב משפחה שלי, כבן 30, ביחסים גרועים עם אביו מילדות. אי הבנה הדדית, טעויות עבר. לשניהם אופי לא פשוט. אפשר לומר שהאב לא הלך בזמנו לסדנאות של מכון אדלר...הבן מצידו, מורה וממרא.
לאחרונה מצבו הבריאותי של האב מתדרדר במהירות. על ערש דווי, בנו מסרב לבוא לראותו. אני לא ממש מכירה את עומק השבר שם ביניהם. מעולם לא דיברתי איתם על כך.
אבל קשה לי עם המצב הזה שבמהרה יתקבע כך לעולם, בלי אפשרות לפיוס, גילוי לב, רגע של קירבה מאוחרת. לא יודעת אם לומר משהו לבן או שעדיף לכבד את הבחירה שלהם ולא להתערב?
לא להתערב, בשום פנים ואופן.

mיטלמן

Well-known member
קשה ומתסכל.
יש אפשרות לדבר עם כל אחד מהם בנפרד?
בלי לחטט, בלי לשאול מה ולמה?
או להפנות אחד מהם, הלוואי שניהם, לליווי רוחני,
לא ממליצה על מישהי ספציפית, אבל כאן יש מס' טלפון, אולי אפשר, אחד מהם, להתייעץ אתה? (כנראה יהיה בתשלום).

סופהו 1

Well-known member
אין לי אומץ. אני לא קרובה מספיק, גם פיזית. אומרת לעצמי אולי יש מקרים שבאמת אין סליחה. ומצד שני, אולי צריך שמישהו יתערב.

ואולי, "דברים שרואים משם - לא רואים מכאן" ולכן לאיש מהם, שם, אין בעיה עם המצב, פרט לזה שכאן ומסתכל מהצד?

אבח"י

Well-known member
אין לי אומץ. אני לא קרובה מספיק, גם פיזית. אומרת לעצמי אולי יש מקרים שבאמת אין סליחה. ומצד שני, אולי צריך שמישהו יתערב.
לא לא צריך.
חיה ותן לחיות.
אם מישהו מהם היה רוצה - היתה נמצאת דרך.

קלייטון.ש

Well-known member
זה ככה בהרבה משפחות. גם אצלנו, אחותי (הגדולה ממני) התנתקה מאמא שלנו כבר בילדות. כעסה עליה בצדק, בגלל דברים אמיתיים, וכשבגרה עשתה כל מה שיכלה שלא להיות דומה לה. אני כל הזמן שמרתי על קשר עם אמא אבל אחותי לא החליפה איתה מילה שנים על שנים.
אמא שלנו עזבה את ישראל סופית כשגדלנו, אבל רצה הגורל ודווקא כשבאה לביקור פה, דווקא אז בחר המוות לקרוא לה. היא היתה באיזו פגישה והתמוטטה שם, פינו אותה לאיכילוב והתקשרו אלי. התקשרתי מיד לאחותי ושאלתי אם רוצה לבוא לבית החולים. אמרה לי "מספיק שאתה תלך". כשבא הסוף שוב התקשרתי ואמרתי לה, אמא מתה. אמרה לי רק "בסדר". וככה זה נגמר. אפילו הלוויה לא עשינו כי בא עורך דין מאנגליה ולקח את הגופה.
לא דיברנו על הנושא הזה שוב מעולם.
אני מכיר עוד סיפורים כאלה. ילד שהתנתק מאמא שלו, דווקא אמא טובה, ולא רצה אפילו לבוא להלוייה כשמתה.
אלה החיים, אנשים נפרדים אפילו מהורים ואחים והולכים לדרכם. אין טעם לנסות לשנות.

סופהו 1

Well-known member
עצוב, לא נדיר ולדעתי, אין מה להתערב.

השבוע בקרתי אצל חברת ילדות של אבי, אישה בת 92. (הלוואי על כולנו המרץ, חדות המוח, העשייה, שטף הדיבור והתכניות לעתיד).
ביתה הבכורה, אשה בת גילי, שסוחבת כעס גדול על ההורים (בעיקר על אמה) והאחים, הגיעה למסקנה שיהיה לה טוב יותר בלעדיהם והתנתקה. (הילדים והנכדים של כולם, שומרים על קשר בינהם וגם עם הסבתא).
כשאביה נפטר הגיעה לניחום אבלים לזמן קצר וזהו.
נחנקתי ושאלתי איך מתמודדים עם מצב שכזה. ענתה שאין מה לעשות ועם כל הצער, היא מכבדת את הבחירה.

נ.ב: למחול אפשר גם אחרי מות.

נערך לאחרונה ב:

mיטלמן

Well-known member
עצוב, לא נדיר ולדעתי, אין מה להתערב.

השבוע בקרתי אצל חברת ילדות של אבי, אישה בת 92. (הלוואי על כולנו המרץ, חדות המוח, העשייה, שטף הדיבור והתכניות לעתיד).
ביתה הבכורה, אשה בת גילי, שסוחבת כעס גדול על ההורים (בעיקר על אמה) והאחים, הגיעה למסקנה שיהיה לה טוב יותר בלעדיהם והתנתקה. (הילדים והנכדים של כולם, שומרים על קשר בינהם וגם עם הסבתא).
כשאביה נפטר הגיעה לניחום אבלים לזמן קצר וזהו.
נחנקתי ושאלתי איך מתמודדים עם מצב שכזה. ענתה שאין מה לעשות ועם כל הצער, היא מכבדת את הבחירה.

נ.ב: למחול אפשר גם אחרי מות.
הסקרנות הפולנית שלי,
שמה ס.ש.?

ואחרי הסקרנות,
מה יזיק לנסות? במקרה שפתח את השרשור, לא יצליח? לא קרה כלום, יצליח? אולי מזל גדול.
אומרת אולי, אנחנו לא יודעים אף פעם מה מתחולל בראשי אנשים, גם לא הפסיכולוגים,
מכירה אנשים, לא עשיתי מחקר, שהלכו לטיפול ולא אמרו את האמת, מסיבותיהם.

סופהו 1

Well-known member
הסקרנות הפולנית שלי,
שמה ס.ש.?

ואחרי הסקרנות,
מה יזיק לנסות? במקרה שפתח את השרשור, לא יצליח? לא קרה כלום, יצליח? אולי מזל גדול.
אומרת אולי, אנחנו לא יודעים אף פעם מה מתחולל בראשי אנשים, גם לא הפסיכולוגים,
מכירה אנשים, לא עשיתי מחקר, שהלכו לטיפול ולא אמרו את האמת, מסיבותיהם.
לא.
מסתבר שאין בלעדיות על סיפורים כאלו, הא?
(ולא יפה, אולי היא קוראת כאן???)

תמהתני, למה ללכת לטיפול אם לא אומרים את האמת?

mיטלמן

Well-known member
לא.
מסתבר שאין בלעדיות על סיפורים כאלו, הא?
(ולא יפה, אולי היא קוראת כאן???)

תמהתני, למה ללכת לטיפול אם לא אומרים את האמת?
לא קוראת כאן, אני בטוחה לגמרי.
וזה בדיוק מה שאמרתי על הטיפול ואכן הופסק.

למעלה