הדיווח על המועדון, יהיה הפעם קצר ועקיף.

מיכי 10

Member
הדיווח על המועדון, יהיה הפעם קצר ועקיף.

תחילה בכלל לא הייתי אמורה להגיע הערב למועדון, אבל בגלל שינוי בתוכניות, הגעתי כ-5, 10 דקות לפני הפיזור. כנראה שהם היו שנים-עשר חברים. אלדד סיפר בדיחות יהודיות, ושמעתי שהוא בחר רק כאלה שהצחיקו אותו (גם אני הייתי נוהגת כך במקומו
), ושהוא העביר אותן בחן, כרגיל.

אלדד, אתה מוזמן להוסיף על הדיווח הקצרצר. ואולי אפילו להוסיף בדיחה או שתיים, אם בא לך.

בסוף הערב, שמתי לב למגינת ליבי, שלקחו לנו מדלת הכניסה את השלט היפה (שעודד הכין לנו לפני כשנתיים וחצי) של "מועדון אספרנטו ע"ש יוסי שמר".
אתם חושבים שנפתח אי שם מועדון אספרנטו חדש ע"ש יוסי שמר, וחבריו פשוט "סחבו" לנו את השלט?

עודד, התסכים להכין לנו שלט חדש?

מיכי 10

Member
בשיעור למתחילים + תובנות אחדות.

היום היה השיעור החמישי למתחילים. היתה לי הרגשה שיש התקדמות רבה.
כיוון שהזמן "נושף בעורפנו", התחיל ג'אן פיירו לסדר לוח זמנים מוקפד בשיעור, כך שאנחנו מספיקים הרבה, ובכל זאת לא מרגישים לחוצים!
יתרה מזאת, חידוש מיוחד: הפסקה של 4 דקות באמצע השיעור
. למה? בזכות התלמידים מירושלים, שהחליטו שהם צריכים הפסקה. אז ג'אן פיירו לא רצה לקפח את תלמידי תל אביב...

השיעור היה מעניין, כי עברנו מנושא לנושא, תוך שיתוף של כולם ותיקון טעויות, והכל היה מגוון.

אלדד, ביקשת שאספר קצת על התובנות הקטנות שאני מקבלת בשיעורים, למרות שאנחנו נמצאים עדיין רק בתחילת הקורס. אז אנסה להיזכר בכמה מהן. אבל אני מזהירה שוב, שהן לא חשובות למומחים כמוך, וגם אני יודעת את רוב הדברים. אלא שעכשיו אני מקבלת אותם בצורה מסודרת יותר, ומבינה אותם יותר לעומק.
למשל:
1. ברור שאני מכירה את מילות השאלה באספרנטו. אבל ג'אן פיירו מדגיש את העובדה שהמילים הן ĉu + ה-ki vortoj.
כל השאלות שמתחילות בשאלה ĉu = האִם, הן שאלות בסיסיות, אשר התשובה עליהן היא כן או לא. jes aŭ ne.

והוא מדגיש את חוכמתו של זמנהוף, שהמציא את כל מילות השאלה עם אותה תחילית, ki, שזה דבר יחודי לאספרנטו.

ho ve, נמחקו לי עכשיו שני סעיפים נוספים ומושקעים מאד.
כנראה עונש מלמעלה על כך שהמשכתי לכתוב בשעה כל כך מאוחרת, ובעייפות כבדה. אין לי כוח לשחזר שוב.

Eldad S

New member
תודה רבה, מיכל.

התובנות שלך, וגם הדגשים של ג'אן פיירו, חשובים מאוד, ומוסיפים לכולנו.
אכן, אני עומד מאחורי דבריי ובקשתי.

תודה, בשם קוראי הפורום.
&nbsp
אם במקרה תיזכרי מחר באותם סעיפים שמשום מה פרחו להם, ותוכלי להעלות אותם אפילו בקצרה, זה יהיה נהדר.
&nbsp
אני עכשיו שלחתי מכתב חדש לאורח שלנו, שאמור להגיע מבלגיה ולבקר במועדון שלנו, כנראה, ב-12 במאי ולהרצות לנו. אני ממתין לתשובה גם מהאורח השני, מארה"ב, שאמור גם הוא להגיע ב-12. מקווה שמחר אקבל את תשובתו.
&nbsp
הגיע הזמן לפרוש לישון, אז לילה טוב,
!kaj morgaŭ - nova tago
תודה על הדיווח מהיום, kaj ĝis!

kabeemulo

New member
הערה קטנה:

תחילית למלות שאלה זה לא דבר שיחודי לאספרנטו. אני משער שזמנהוף עשה את זה בהשראת השפות ההודו־אירופיות (למשל בלטינית מלות שאלה מתחילות ב־qu, באנגלית ב־wh ובגרמנית ב־w. גם ברוסית מתחילות רוב מלות השאלה ב־к, וחלקן ב־ч, שהוא התפתחות מאוחרת יותר של ה־к). והתופעה קיימת גם בשפות שאינן הודו‏־אירופיות (למשל בגאורגית מלות שאלה מתחילות ב־რ). גם בעברית, אגב, המצב דומה, רק שבמקום תחילית אחת יש שתי תחיליות (יש מלות שאלה שמתחילות ב־"מ", ויש שמתחילות ב־"אי"), ויש גם מלות שאלה "מורכבות" (למה, כמה), שמורכבות מקדומת ומלת שאלה בסיסית (שמן הסתם במקור זה לא היה שונה משמוש רגיל במלה "מה" בהקשר עם מלת יחס, כמו שגם באספרנטו אפשר לשאול por kio, למשל).

למעלה