הדיון: אוכל סטווי אולטימטיבי ליוגי

יוגי בר

New member
הדיון: אוכל סטווי אולטימטיבי ליוגי

היי לכולם. הדיון הפתוח הוא על סוג האוכל או התזונה האולטימטיבי/ית למתרגל יוגה באופן סדיר וקבוע. זהו נושא חשוב מעין כמותו שעדיין לא טופל ודוסקס באורח יסודי בפורום. תזונה ואוכל הם אולי המרכיב המשמעותי ביותר בחיים בכלל ואצל היוגי בפרט. למעשה יוגי או מתרגל יוגה רציני לא יכול להתקדם כלל בתרגול היוגה ללא אוכל ספציפי. וזה לא נתון אפילו לויכוח. מה באמת צריך יוגי לאכול? מהו אוכל סטווי(טהור)? מהו אוכל ראג'סי (חריף מתובל)? מהו אוכל טאמאסי(עבש)? למה רק אוכל סטווי? איזה סוג ספיציפי של אוכל סטווי? מהו האוכל הסטווי האולטימטיבי? כל השאלות. כל התשובות . כל ההשגות. כל ההערות. הכל יתקבל באהבה בברכה. תתחילו לשאול, לבקש, להתערב, להציע, הולך להיות שמח. בברכה ואהבה יוגי בר

שמחה להצטרף לדיון

אני יכולה כמובן להתייחס לשאלות ולנושא בכלל לפי מה שלמדתי בקורס יוגה 1 בנושא התזונה. אוכל סטווי זה כנראה מה שאני אוכלת בדיוק כרגע: לחם דגנים עם גבינת קוטג' ומשקה שקדים עם חלב (תחליף קפה). גבינות ומוצרי חלב הוזכרו בדף שקיבלתי במסגרת הקורס, שבו היתה רשימה של מאכלים סטווים, רג'אסים וטמאסים וכמובן הסבר על התזונה היוגית. אבל היה כתוב גם שזה לא כולל גבינות "מותכות" ואין לי מושג בעצם למה הכוונה. אוכל רג'אסי (שוב לפי מה שאני זוכרת ממה שלמדתי) כולל: בשר ודגים, קפה, מאכלים בשלים מדי או בוסר, אוכל חריף מדי או מתוק מדי. בשר ודגים אני לא אוכלת בכלל, אבל הסיבה לכך היא בעיקר מוסרית. והאמת היא שאין לי מושג עד כמה אכילת בשר או ההמנעות ממנו, משפיעים על תרגול היוגה. יוגי, תודה שהעלית את הנושא לדיון. את המשך השרשור בטח אקרא ביום ראשון, כי בעוד כמה שעות אני יוצאת לנופש יוגה, שיימשך ב-4 ימים הקרובים.

new_chance

New member
נופש יוגה

נטע, נשמח אם תשתפי אותנו בחוויותיך מהנופש. (כשתחזרי)

new_chance

New member
תמיד כיף לדבר על אוכל

נושא שחביב עלי. אני מתרגל חדש יחסית של יוגה ומדיטציה, ונהנה מאוד מהתרגול. אך נושא התזונה מעט מטריד אותי. אני משתדל לאכול אוכל בריא וטריא ולהימנע מאוכל מעובד/ משומר וכד'. בעייתי שאני חובב אוכל גורמה, מסעדות טובות ויש לי קושי בליהפרד ממאכלי בשר ודגים ושתיית יין (מדי פעם). שאלתי היא: מאכלים שידועים כבריאים כגון דגים ופירות ים טריים וכן ביצים אינם מומלצים ביוגה. מדוע בעצם?

יוגי בר

New member
מאכלים בריאים?

היי לך. נצעד כאן בזהירות ונגיד: 1. תזונה בשרית בניגוד למזרח, תזונת העולם המערבי נשענת בעיקר על בשר. נכון? לא. בריא? לא. בקיצור: אין זה נכון ואין זה בריא כלל ועיקר. בגלל הסיבה הפשוטה: אנחנו במהותנו צמחונים. למה? המעי שלנו ארוך מאוד- כמו של חיות צמחוניות וזאת בהשוואה לטורפי בשר שהינם בעלי מעי קצר המאפשר סילוק רעלים מהר. 2. בשר הבשר מלא בחומצת שתן שהגוף מתקשה להפטר ממנה, וזאת בנוסף לשאר תוספות שעדיף לא להכניסן כלל אל הגוף. 3. דגים כנ"ל. בכל מקרה הדגים המגיעים אל השולחן שלך גם הם מלאים בתוספות לא רצויות. 4. ההתייחסות היוגית אכילת בשר משמעה קטילת חיים של בעל חי אחר. וזה אומר: מעשה אכזריות מעין כמותו. וזה אסור מוסרית. ביוגה כלל זה נקרא: אהימסה. 5. אכילת בשר לסוגיו לפי היוגה יוצרת אי שקט תמידי בהכרה והופך אותה לחסרת מנוחה כל העת. 6. רוצה להפטר לאכילת בשר? עשה סיבוב הופעות בבית מטבחיים. זה ישנה את דעתך על אכילת בשר מהקצה לקצה. ועוד לא אמרתי מלה על השיירים של הבשר שאותם לא אוכלים כלל. ועל הזיהום העצום ששיירים אלו יוצרים בסיבה שאתה חי בה. אז עבור באיטיות למזון בריאות ותרוויח בגדול. בברכה ואהבה יוגי בר

sidharta

New member
באופן כללי ביותר :)

קודם כל, על פי הרפואה ההודית העתיקה, ההמלצות לתזונה הן מעבר לרג'אסי/ טמאסי וסאטווי, אלא מותאמות לכל טיפוס גוף-נפש בנפרד, עפ"י איזון היסודות השונים בגופו (למשל טיפוס קאפה, שהיסודות הבולטים אצלו הם מיים ואדמה, זקוק למעט מזון רג'אסי (חריף, למשל) וחם, ולהמנע ממזון טמאסי- למשל שומני מאוד, דביק וכו'. מצד שני גם מזון שנחשב סאטווי (כמו פירות) לא תמיד מומלץ לטיפוס זה, מכיוון שיש צורך לתקן חוסר איזון בגוף, ולא ע"י מזון נייטראלי). ניתן לאמר שמזון סאטווי הוא מזון קל לעיכול, בדר"כ מתוק, כמו פירות, או חלב בטמפרטורת החדר וכו'. מזון רג'אסי הוא בדר"כ מזון חריף ומעורר כמו קפה או פלפל חריף מזון טמאסי הוא בדר כלל מאוד שמן, כבד . גם מזון שרוף מעט או מקולקל מעט (למשל אלכוהול), נחשבים לטמאסיים. אני חושבת שבשר נחשב גם הוא לטמאסי. ישנם מאכלים שהם גם רג'אסיים וגם טמאסיים (כמו שום ובצל), וליוגי מומלץ להמנע מהם. באופן כללי מומלץ לאכול מעט, לא למלא לגמרי את הבטן. לא לאכול מאוחר בלילה. לא לאכול כשעתיים פחות לפני אימון. לא מומלץ לאכול בשר. גם מבחינה של השפעת הבשר על הגוף (כבידות, קושי בעיכול, אנרגיה שלילית) אלא גם מבחינה מוסרית, הראוייה למתרגל יוגה מקווה שעזרתי

sidharta

New member
למי שמעוניין במידע על איורוודה

למי שמעוניין במידע על דרך החיים של הרפואה ההודית הנקראת איורוודה מומלץ לעיין בספר "prakruti-your ayurvedic constitution" של Dr.Robert E. Svoboda. ספר מעולה ומפורט, ועם זאת כתוב בפשטות נעימה. :)

למעלה