הדיון היומי - בין הסרט והמציאות

kikona126

New member
הדיון היומי - בין הסרט והמציאות ../images/Emo63.gif

רובנו ראינו את הסרט הסוד, אולם הסרט לפעמים לוקה בחסר בהסברים שלו לאחר צפייה בסרט ישנה לפעמים תחושה שהכל אפשרי והשמים הם רק עוד גבול שעומד בדרכנו. אינני שוללת גישה זו, אולם אינני יכולה לאשר אותה בבטחה אילו דברים בסרט ניראו לכם כלא הגיוניים? באילו דרכים אתם עובדים ששונים מההדרכה המוצגת בסרט? מהי דעתכם על הסרט? האם אתם מרגישים שהוא נותן לכם את ההדרכה הנכונה או שרק את הרצון לחפש אחר הדרך שלכם?

הסרט לפי דעתי..

נותן מוטיבציה לשינוי חיובי בחיים. כמו כן לדעתי יש לקחת את הדברים בפרופורציות הנכונות,כי אנחנו הרי לא יכולים לשנות\לעשות הכל! כח המחשבה והאמונה יכול לשנות את החיים מן הקצה אל הקצה,אבל עדיין יש גבולות.. העבודה היא לא כ"כ קלה, אבל יכולה להיות מהנה.. לפי דעתי צריך להתמקד בחשיבה חיובית,מצב רוח טוב ושימחה, אלו מתכונים טובים לחיים טובים. אבל זה לא אומר שזה קל! צריך לדעת לשמוח ולהתמיד בחשיבה חיובית גם כשלא כ"כ הולך לנו,ובאותה עת לא לצפות שלא ילך בעתיד.. לא להתמקד בכישלונות,אלא לשכוח ולהפסיק לחשוב עליהם כמה שאפשר.. הסרט לפי דעתי,לא באמת גילה לנו "סוד" כמוס, אלא נתן לנו זיכרון ומוטיבציה ליכולותינו העצומות ודרכים טובות לביצוע .

Galel

New member
דווקא אני

בניגוד לקודמי מכובדי :), חושב שלא צריך לקחת דברים בפרופורציות. אתם תיאלצו לסלוח לי על עודף אופטימיות בחלק הזה - אבל אני באמת חושב שאין גבול (כמו השיר של אהוד בנאי), לכלום... מבחינתי - בנוגע לסוד - אין גבול לכלום...אפשר להשיג הכל... אולי אפילו לעוף...(לא ניסיתי, אבל זה יכול להיות מעניין). החלק הקשה באמת, ולא זכור לי שמישהו אי פעם בסרט אמר שזה קל, הוא שינוי המחשבה...הפינג פונג הזה שהמוח אומר לך שאתה שקרן, שזה לא יקרה, שאין סיכוי...וכו' וכו'... אצלי לדוגמא, תמיד שאני מנסה לדמיין משהו יש מחסום בהתחלה...בהתחלה זה קשה לי לדמיין, ואז יש שלב שכל רעש קטן מוציא אותי מריכוז ואני חייב להתאמץ קדימה, ורק אז אני מגיע לסוג חשיבה חיובית שאני צריך... זה לא קל, לפעמים אפילו קשה :) אבל היי, התקבלתי לרפואה אחרי 4 שנים...לא חושב שיש משהו ביקום שאני לא יכול לעשות עכשיו... (מעניין כמה סטודנטים לרפואה נהיו אסטרונאוטים :))) גלאל.

סתם מתוך עניין

אתה באמת חושב שאפשר להשיג הכל? מה זה "הכל" בשבילך? נניח,אתה חושב שאתה יכול להצמיח לעצמך זנב באורך 2 מטר? או אולי להפוך את עצמך לאל בני האנוש? אני חושב שלא, אבל, אני עדיין חושב שיש לנו יכולות וכוחות ע צ ו מ י ם ! ולפי דעתי כדאי להעסיק את מחשבותינו בדברים טובים ולא לחשוב על המוגבלות שלנו.. ונראה שאתה בכיוון הזה.

Galel

New member
נתחיל ב...

זה שאני לא אוהב כשאתה אומר - "נראה לי שאתה בכיוון הזה", זה קצת מעליב בהתחשב בעובדה שאתה לא מכיר אותי בכלל :) דבר שני: בנוגע לשאר כל ההודעה שלך, התשובה הפשוטה היא : כן. שיהיה לך יום נהדר. גלאל.

סבבה

נתחיל בזה שאין לך מה להעלב, "נראה לי שאתה בכיוון הזה" נאמר על זה שנראה לי שאתה הולך בדרך דומה לשלי.. וזה הכל!
(כנראה לא ניסחתי הכי טוב) אני לא מדריך אותך לשום מקום ולא שולל את האמונות והדרך שלך, סתם מביע את דעתי ואתה רשאי לחלוק עליה מעל דפי הפורום..
רק טוב! ובהצלחה!

ע ו פ ר ה

New member
סרט ומציאות

קודם כל, כשראיתי את הסרט לראשונה אמרתי: וואלה, לא חידש כלום אבל עשה לי סדר במחשבות, חבל על הזמן. את הסרט ראיתי כבר 4 או 5 פעמים והשבוע הזמנתי חברות לצפות בו שוב. כל פעם כשצפיתי בו, הוא האיר לי על משהו אחר בחיים שכדאי לתת עליו את הדעת ולשפר: אם זה הרצון שלי לעצמאות כלכלית, אם זה מצב זמני של מתח עם הילדים, אם זה שיפור הזוגיות והתחומים הם רבים. דבר אחד למדתי מהסוד, או חוויתי בעקבות צפיה בסרט, וזו תחושת השפע. להיות מחוברת לשפע שיש בחיים ולא למה שעדיין לא הגיע. זו היתה הרגשה של וואווו עבורי. כעוסקת ב - NLP, ששם קודם כל מדברים על מטרה ואחר כך עוברים לאיך תרגיש שתגיע אליה, כשמפעילים את כל החושים ואת ההתנהגות / החשיבה והרגשות, הסרט לא חידש לי כלום. אבל הוא נוגע בכל תחומי החיים וזה היופי שלו. למדתי תוך כדי תהליך, שהיו לי כמה אמונות מגבילות ומפריעות, שבהן טיפלתי בכל מיני שיטות. אני מרגישה איך החיים תפסו תאוצה מאז שצפיתי בסרט וקראתי את הספר. אני הולכת ומודה ליקום על השפע, אני מודעת לשפע, רואה אותו וחווה אותו יום יום שעה שעה. באהבה עופרה

כל אחד פוגש את הסרט ממקום אחר

וכל אחד מתמקד גם בחלק אחר מהסרט. ראיתי את הסרט פעמיים ובכל אחת מהפעמים דברים אחרים בסרט הציתו את הדמיון שלי... הסרט לדעתי הוא אינו "מדריך למשתמש" אלא מציג רעיונות מסויימים ונותן דוגמאות לאיך אנשים מסויימים מיישמים אותם בחיים שלהם. הסרט הוא סרט, ואינו מורה בשר ודם שאפשר לשאול אותו שאלות, ולבדוק האם הבנתי את הרעיונות נכון והאם אני מיישם את העקרונות בצורה הנכונה.

gils33

New member
לדעתי..

אני נוטה להסכים עם גלאל. אין גבול לאפשרויות שפתוחות לפנינו,כמובן ברמת הרציונל ולא כפי שאמרו פה קודמיי לגדל זנב או להיות חצי אל. אני חושב שאנו יכולים לבקש ולרצות הכל. אין סוף לאפשוריות שלנו ולמה בעצם שיהיה,הרי זה רצוננו,לחשוב כי חלק מזה לא יתממש זה אומר לחשוב שלילי. הכל בעצם טבוע במוחנו עוד מקטנות. אנו סגורים בתבניות שקשה מאד לצאת מהם כי ככה חונכנו. צריך באמת במאמץ גדול לבטל את התבניות ולחשוב הכי פתוח שאפשר. ותחשבו על זה.

למעלה