הדיון הפתוח: אָגו ואיך מתמודדת איתו יוגה

יוגי בר

New member
הדיון הפתוח: אָגו ואיך מתמודדת איתו יוגה

היי לכולם אז ככה: LCA העלתה מחדש את השאלה במסגרת תגובה ואני מציג אותה לדיון פתוח ומזה חשוב. האגו ואיך מתמודדת איתו היוגה? מה זה האָגו? מי זה האָגו? איך האגו משפיע כל כך על חיינו? איך האגו מעצב את חיינו? איך מתמודדים עם אגו? איך "אוכלים" אגו? איך מוותרים על האגו? ועד ועוד.... כל ההערות. כל ההארות. כל ההבנות. כל התובנות. כל הנסיונות כל הפתרונות. הכל יתקבל בברכה ובהבנה ובכבוד. הדיון נפתח, תתחילו להציף אותנו בתגובות. בברכה ואהבה יוגי בר

יוגיסטים הם הכי אגויסטים!

כי הם (וגם אני) מן הסתם אוהבים שקט נפשי אז אין להם כוח לאנשים ואז הם גם סוגרים את עצמם בתוך בונקר זה אומר שלא אכפת להם מאף אחד! כאלה יוגיסטים אגויסטים בעויסטים!

TovToda

New member
האגו

לא המצאה שלי כמובן - מכיוון שאנחנו לא נזירים בודהיסטים או מתבודדים אלא אנשי משפחות ועבודה האגו חשוב לנו משום שהוא מנוע הכרחי לעשייה ולמוטיבציה לפעול בכל תחום אגואיסט ויוגיסט לא ככ מסתדר ביחד - אדם הרואה עצמו כהולך בדרך היוגה צריך לשאוף לעזור ככל האפשר ולא רק לבני משפחתו, (בדרך של עזרה אנחנו עושים לעצמנו הרבה הרבה טוב וזה הצד "האגואיסטי"). השקטת ההכרה היא המטרה ואם נצליח נגיע גם להארה... (טוב עם לא בגלגול הזה אז אולי בבא)

yogaoflove

New member
אגו אמיתי ואגו כוזב

לפי הפילוסופיה של היוגה, האדם הינו בעל אגו אמיתי ואגו כוזב. האגו האמיתי הינו טבעו הרוחני הנצחי, והאגו הכוזב מולבש על האגו האמיתי. האגו האמיתי טבעו אהבה, והאגו הכוזב מבטא את טבע האהבה במהופך, כאנוכיות, כתאווה. תכלית היוגה הינה לעורר את הטבע האמיתי ולהפטר מהאגו הכוזב. האגו הכוזב בנוי על הרצון המעוות להיות אלוהים, כאלוהים או להיות אחד עם אלוהים-להיות העליון ולהתענג על העולם. כאשר נפטרים מרצון זה, האגו הכוזב נעלם ואיתו סבל החיים. בהקתי יוגה מלמדת שבאמצעות שירות אוהב לאל, ובעיקר באמצעות חזרה מדיטטיבית על שמותיו, ניתן להיפטר מהאגו הכוזב ולשוב לחיות את האני אמיתי. שירות אוהב לאל מעניק לעצמי אושר גדל והולך. בעטיו של אושר זה קל יחסית לוותר על הרצון לעליונות והתענגות. ככול שהאושר שבשירות לאל גדל, וכאשר אנו מבינים את טבעו של העצמי הכוזב ולומדים לראות כיצד הוא מעכב את צמיחתנו הרוחנית, כך קל יותר לוותר עליו. יש להתפלל לאל שישחרר אותנו מהאיגו, ויאפשר לנו לשוב לטבענו הנצחי מלא האושר. כל טוב, גד.

NewH

New member
צריך להתחיל מטבע האדם, לא?

אם האדם הוא בעל חיים שמכוון להשרדות, אז האגו הוא בעצם הכלי להשרדות שלו. מצד שני אנחנו חיים בחברה "מתורבתת", שבה יש על פני השטח כיסוי דקיק של התנהגות חברתית. אז איך אנחנו צריכים לחיות את חיינו היום, מכוונים לסדר החברתי או נאמנים לעצמינו? וצד שלישי- האדם הוא תבנית נוף מולדתו, וככה הוא גם עושה יוגה. כמו שאני מבינה את זה- אדם שגדל בארץ כמו שלנו, גדל עם צרכים אחרים מאשר אדם שגדל בהודו, ולהוציא את אותו אגו, אותו לחץ להצליח ולהוכיח מאדם שחי ככה מגיל אפס- זה מאוד קשה.

לקשמי

New member
האגו כמו שאני מבינה אותו

כשהיוגה מדברת על האגו, היא מתכוונת לאותו חלק בהכרה שגורם לנו להרגיש נבדלים מאחרים ולכן זה המקור לאנוכיות, שעל פי היוגה היא המקור לסבל האנושי. האגו משפיע על חיינו כאשר בכל דבר שנרצה או נחשוב לעשות או בכל דרך שנרצה ללכת בה, האגו ישאל: "מה ייצא לי מזה"? ואם הוא יגיע למסקנה ש"לי" לאותו "אני" כביכול לא ייצא כלום, זה יכול לתקוע אותנו בדרך, לכבול אותנו איפשהו ואיכשהו. ההתמודדות עם האגו ביוגה היא ללכת בהתחלה איתו ולאט לאט ובהדרגה לעדן אותו. למשל תירגול של שירות, שהוא כביכול בלתי אנוכי, לפחות בהתחלה יהיה בו משהו אנוכי. לפחות בהתחלה גם העזרה לזולת, תהיה בה איזושהי ציפיה לאיזושהי תמורה. אבל עם התרגול מגיעה ההבנה שהציפייה הזאת כובלת ו"תוקעת" אותנו. ועם הזמן לומדים באופן טבעי לוותר על הציפייה. אני לא מאמינה שאפשר באמת לוותר לחלוטין על האגו, לפחות כל עוד לא הגענו למה שנקרא "הארה". אבל אפשר לעבוד עם האגו ולנתב אותו לדרכים ומקומות שבהם נרגיש חופשיים יותר.

השקטת תנודות התודעה...?

(בעיני) אגו הוא חלק מ"תנודות התודעה". אסור לנסות "לבטל" אותו כי זה לא אפשרי ולא נכון אבל להשקיט, לא יזיק לאף אחד מאיתנו. ועכשיו השאלה האמיתית מה זה אגו ? נראה לי שהוא מורכב מהרבה מצרכים כמו: גאווה, בטחון עצמי, שליטה, צורך בהכרה, עצמיות, מקוריות, חרדה, צורך השרדות. ועוד הרבה נוספים, שכולם במינון נכון עושים טוב לנו ולסביבה שלנו, ובמינון גבוה יכולים להקשות את החיים. אלו היו ה50 גרוש שלי... (אנא קראו את שכתבתי בצניעות, אותה צניעות בה כתבתי מרחשי ליבי) שבת שלום.

למעלה