הדיון הפתוח: האם ניתן לאחד תרגולים בדרך אל ב

יוגי בר

New member
הדיון הפתוח: האם ניתן לאחד תרגולים בדרך אל ב

היי לכ-ו-ל-ם נושא הדיון הפתוח הפעם באדיבות tenshem והנה השאלה: האם ניתן לאחד (שני תרגולים)שני "הצבעות" שונות: ההצבעה היא אל משהו פוזיטיבי שנאמר לנו שהוא קיים: הזדהות עם האטמן (העצם) זו סוודהרמה.(החוק הקוסמי) או ההצבעה בתירגול הויפסנה לעבר פירוק מתמיד של כל התופעות המנטליות והפיזיות שאנחנו חווים, ללא חיפוש אחר אלמנט קבוע ונצחי. כל ההסתיגויות. כל הטיעונים. כל ההתנגדויות. כל ההערות. כל המחשבות. כל ההארות. כל ההבנות. כל התובנות. בקיצור: הכל יתקבל בשמחה בברכה ואהבה אז קדימה תתחילו להתבטא- לענות- להשתתף בשמחה. בברכה ואהבה יוגי בר

סטיוויה

New member
אין לי תשובה אינטלקטואלית

ובאופן כללי אני משתדלת לא להכנס לדיונים שמצריכים ציטטות ורפרנס(אם כי יש לי מלוא ההערכה למי שכן). ולכן אענה בפשטות. אני נוטה לבחור באיחוד.אני לא מוצאת סתירה.ובכלל,בעיניי מה שחשוב במדיטציה היא התוצאה יותר מאשר הדרך.לכל אחד מתאים משהו אחר. אני יכולה לספר מתוך התנסותי האישית.ההתנסות שלי בתרגול זרמי יוגה אחרים ושונים במהותם מזה שאני רגילה אליו,יצרה אצלי בהתחלה התנגדות.ביקורתיות. אבל כשהזזתי את ההתנגדות הצידה ופשוט נתתי לעצמי להיות בתרגול,גיליתי,שאני יכולה לקחת איתי אל החיים ואל "יוגת הבית" שלי,דברים יפים מכל זרם.בסופו של דבר תמיד אחזור הביתה אל הבסיס. ולכן האיחוד נראה לי מעשיר ומעצים יותר.

tenshem

New member
לסטיוויה

האם שאלה הנובעת מטקסטים מסויימים (וזה אומר ממסורות רוחניות מסוימות) מבקשת תשובה "אינטלקטואלית"? (ודווקא בקונטקסט של היוגה, ולא בקונטקסט הבודהיסטי, ג'ניאנה יוגה, היא יוגה דרך האינטלקט, אבל נעזוב את זה). מי אמר שאם השאלה נבעה מטקסט היא אינה קשורה עמוקות, נוצרה, מתארת ומלמדת מתוך החוויה המדיטטיבית, ולכן מבקשת תשובה מאותו המקום, של התרגול? כל הטקסטים האלו יכולים להיות מובנים כמתארים מה שחוו יוגים בעבר, או "מרשמיים", הווה אומר, נותנים לנו דרך, או שניהם יחד. ההתעניינות שלי כמתרגלת (בעיקר מדיטציית ויפסנה וקצת איינגר) וגם כמי שמוצאת את הטקסטים השונים כמשלימים את התרגול ופן נוסף שלו, שאם אני לוקחת אותם כטקסט "מירשמי", אז הם יכולים להצביע לכיוון אחר בתרגול. אם מסורת אחת מפנה את תשומת הלב לפירוק מתמיד של כל מה שאנחנו באופן טבעי "ממצקים" ואינה עוצרת באף שלב מלחדור ולפרק את כל התופעות הפיזיות והמנטליות, ומסורת אחרת מצביעה לעבר חיפוש של אלמנט קבוע ונצחי, שהוא הוא האני האמיתי, לי באופן אישי זה לא מתיישב ביחד בתרגול עצמו. הבעיה היא ביישום ולא לא בהיתפלספות, ששם, אני דווקא כן יכולה לנסות לאחד את שתי המסורות. לכן בעיני התשובות לא צריכות בכלל "אינטלקטואליות" אלא מתוך הנסיון באיחוד או אי האיחוד בתרגול עצמו של שתי הצבעות שונות.

סטיוויה

New member
הי

אני ממש לא מבינה מה את רוצה,ממני. לא דיברתי עלייך ספציפית אלא דווקא מהמקום שלי.אם בחרת להשליך את דבריי על עצמך הרי שזה כבר לא שלי. מכיוון שאיני מתמצאת בעומק הטקסטים המדוברים,או באינטלקט של היוגה או הבודהיזם,הרי שהתלבטתי אם להשתתף בדיון ולכן פתחתי את תשובתי בדרך הנ'ל. עכשיו לגבי הסוגייה....בפשטות,אם לא מסתדר לך הרי שלכי עם תחושות הבטן שלך.אם תצליחי לאחד בין היותך אלמנט קבוע ונצחי לבין "פעולת הפירוק" ישש מצב שתמצאי זהב.
חג שמח.

annandi

New member
אני מצטערת

אם זה נשמע אישי, אבל זאת ממש לא הייתה הכוונה שלי. גם לא חשבתי שדיברת עלי ספציפית, פשוט הגבתי לדבריך אשר עולים לא מעט פעמים (ובמקרה הזה על ידך), כאשר טקסטים מובאים כחלק מדיון על תירגול רוחני. לא השלכתי את דברייך על עצמי, אבל אני הרי יכולה לענות רק מתוך ההתנסות שלי. תיארתי את הקושי האישי שלי, בתקווה שאשמע הבנות נוספות/דומות/שונות על העניין הזה. בסופו של דבר, כל אחד באמת הולך רק עם תחושות הבטן שלו... ערב טוב

annandi

New member
אוף, כל פעם אני ממחשב אחר עם שם אחר

אז שנינו זה אותו אדם (אני מקווה)...

סטיוויה

New member
אוקיי

דווקא מתאים לך הכינוי השני...
מסתבר שלא כל אחד מקשיב לתחושות הבטן שלו וזה מוביל לבלבלות אצל רבים ואפילו טובים. ככה שאני לא לוקחת את זה כמובן מאליו. מה שמזכיר לי,שגם הנסיון לסנכרן בין יוגה לבין יהדות נתקל לא פעם בהתלבטויות ודיסהרמוניה. יש כיאלו שבוחרים לוותר על אחד מהשניים. ויש את אילו שמצליחים למצוא את האיחוד שנכון להם בין השניים. כנראה שזה עובד גם לגבי דתות אחרות.

ג ל ע ד א

New member
הפכים

שאלת שאלה המתיחסת לשני הפכים (כביכול). זו אכן שאלה גדולה אבל יש עוד הרבה דרכי ביניים. למשל התרגול היהודי - "יתגבר כארי" (פסוק ראשון בשלוחן ערוך) קורא לנסיון מתמיד להתגבר על הרצון, אך מבטיח שלא ניתן יהיה להתאחד עם האל - גם משה (רבנו) לא יכל למחיצה האחרונה - מחיצת האדם. לדעתי כל המסורות הרוחניות מראות על הרבה שבילים לאותה מטרה. מה פסול יש במציאת שביל פרטי הלוקח ומשלב אימונים ממספר מסורות? כתבת למטה דבר בגנות התגיות. אין ספק לתייג זו פעולה הפוכה מאיחוד אבל הפעולה הזו יכולה לעזור למספר אנשים (ואני למשל בתוכם) להפנים את המסר ולהתמיר אותו לאחר מכן לאנרגיית האיחוד הנכספת. איחוד בין מה למה? איחוד עם הידע. יום טוב.

למעלה