הדיון הפתוח: יוגה, גב ואגב בעיות גב

יוגי בר

New member
הדיון הפתוח: יוגה, גב ואגב בעיות גב

היי לכולם! כן זה שוב חוזר הדיון הוא פתוח וכל אחד יכול להתמכר. למה יש כאבי גב? למי יש כאבי גב יותר? למה יוגה טובה לכאבי גב? איזו תנוחות ספיצפיות מיועדות לכאבי גב שונים? כולם מוזמנים! כל גישה כל שיטה הכל למען כולם והכל יתקבל בברכה. איך זה? בברכה ואהבה יוגי בר

יוגי, תודה על הצעת הנושא!

זה באמת מתאים לי מאוד ובאמת התכוונתי היום בשיעור לשאול את המורה על כך. לפני כמה ימים כשתירגלתי יוגה בבית, היו לי אחר כך כאבי גב איומים! אני בטוחה שזה מתרגול לא נכון (אני חושבת שאת תנוחת המחרשה עשיתי לא נכון, לא שמרתי בה על הגב מספיק) והכאבים המשיכו עוד כמה ימים ונמשכים בעצם גם היום אם כי פחות. באמת עלו לי הרבה שאלות בעניין, אם זה כבר קורה, מה צריך לעשות במקרה כזה והאם יש תרגילים שכדאי להמנע מהם? או ההפך, תרגילים שיכולים לעזור? המורה בדרך כלל מסבירה במקרה כזה לשכב על הגב, לקפל את הרגליים ולגלגל אותו לצדדים. זה מה שאני עושה אבל לא ממש עוזר. מה שכן קצת מקל זה תנוחת העובר, אבל כאמור הכאבים עדיין קיימים. כאמור, היום בערב אשאל על כך בשיעור אבל חוץ מזה אם למישהו כאן יש תשובות על השאלות שהעליתי אשמח לקרוא.

יוגי בר

New member
על גב חרוש מכאבים

היי נטע מה מבנה הגב שלך. כדאי שתסתכלי ותאבחני כי מהרר מאוד תביני שלכל אחד יש מבנה גב שונה וזה גם מכתיב לו באופן אישי את אופן התרגול הספציפי. זאת אומרת לדוגמא: בזמן תרגול של כיתה, כולם עולים לבצע את התנוחה בבת אחת. אבל.... כשכל אחד מתרגל את תנוחת המחרשה, למשל, את צריכה להתאים את התנוחה למבנה של הגב שלך. ולמעשה וזה מה שקורה כל אחד מתרגל את התנוחה באופן קצת שונה. וכאן שוב נכנסים לתמונה שני כללי יסוד בתרגול: 1. תמיד תקשיבי לגוף שלך. הגוף הוא כלי אולטימטיבי לעניין ואם את חשה לא נוח, צאי מהתנוחה. נקודה. 2. לעולם, אבל לעולם אל תכנסי למה שאני מכנה "אזור הדימדומים של הכאב" מתחיל לכאוב. צאי מהתנוחה. ונעזוב לרגע את הויכוח עתיק היומין על כאב טוב וכאב רע. 3.לטפל בגוף לאחר הכאבים זה סיפור אחד. ולא להכנס לכאבים זה סיפור שני. זכרי זאת תמיד. ועכשיו, לעניין התנוחה. יש מספר טכניקות וגישות להתחיל לבצע את התנוחה (ואין טעם לפרטן כרגע. זה יקרה מן הסתם בהמשך) נקודת המוצא לעניין הביצוע הוא המורה שנמצא כאן. מורה מיומן ישים לב למבנה של כל תלמיד ובהתאם לכך גם ינחה את התלמיד לביצוע תנוחה באופן המתאים לו. כך זה צריך להיות לעניות דעתי. לכשתתמסדי ותתמקצעי בתנוחה גם הגב יהיה יותר גמיש ואלסטי. והתרגול שלך יהיה שונה. לא לחינם מכונה ההאלה אסנה בכתובים- תנוחת הנעורים הנצחית. היא אכן כזאת. בהיותה מתורגלת נכון היא הופכת את הגוף לצעיר נצחי. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

תודה יוגי

השאלה היא איך אני יכולה לדעת, לפי מבנה הגב שלי, באיזה צורה כדאי לי לעשות את התנוחה? אם אנסה כל מיני ווריאציות שונות, עד שאמצא את השיטה שמתאימה לי, האם לא עלול להגרם נזק תוך כדי כך?

שכחתי לציין:

לגבי תנוחת המחרשה, בתנוחה עצמה אני לא מרגישה אי נוחות אלא תחושת הכאב מתחילה ביציאה מהתנוחה. אני כמובן משתדלת לצאת בשלבים, להרים את הרגליים עד למצב של עמידת כתפיים ומעמידת כתפיים לרדת בצורה של קיפול הרגליים לאחור ובשלבים.

יוגי בר

New member
יציאה מ- מחרשה

היי נטע אני ממש לא יודע כמה זמן את מתרגלת אבל.. קחי עצה שהיא בגדר המלצה: פשוט, צאי מהמחרשה בלי לעלות חזרה לעמידת כתפיים.איך זה? כי למעשה השלב הבעייתי במצב שתארת הוא לעלות בצורה חלקה לעמידת הכתפיים ומשם לרדת שוב לרצפה. וכשלא עושים את זה, מונעים- בדרך כלל- לחץ מיותר על הגב. אז זה הולך ככה: את מצמידה למעשה את כל הזרועות+ כפות הידיים כלפי מטה חזק לרצפה (הן משמשות לך כתמיכה.(לחילופין, ובמקרה של לחץ על הגב את יכולה למקם את כפות הידיים בשיפולי הגב) לוקחת שאיפה ארוכה ואיטית, ובנשיפה איטית ותוך כדי תמיכה מסיבית של הזרועות גולשת לאט לאט - חוליה אחרי חוליה של הגב עד להשענות האגן+ הרגליים על הקרקע. נסי את זה. ותראי מה יקרה. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

תודה, אנסה את זה

אגב: אני מתרגלת חודשיים (לפני כמה ימים סיימתי קורס יוגה 1) ובקורס זה מה שאנחנו עושים בדרך כלל: יוצאים מהמחרשה וחוזרים לעמידת כתפיים ואז יורדים. שוב תודה ושבוע טוב.

למעלה