הדיון הפתוח: למה אני מתרגל יוגה יום יום?

יוגי בר

New member
הדיון הפתוח: למה אני מתרגל יוגה יום יום?

שלום לכולם אז ככה: החשיבות של תרגול תרגול יוגה ברמה היומיומית אינה מוטלת בספק. עכשיו פורום יוגה מתגייס להעביר חזון חשוב זה לקהל הרחב. וכאן נדרשים מובילי שכנוע כמוכם כאלה שמתרגלים יום יום. מורים ליוגה ומתרגלי יוגה רציניים בכל הרמות. ספרו לכולם חוויות אישיות בנוסח: איך התרגול היוגי עושה לי את זה. עודדו אנשים אחרים לתרגל יוגה. כי מי שמתרגל אסנות-תנוחות. יתרגל גם נשימות- פראנאיימה. יתעמק בריכוז. וישקע במדיטציה. ויהיה על בטוח בן אדם יותר טוב. לעצמו. לסביבה. לקהילה. לאנושות. קדימה הבמה לרשותכם. כל החוויות. כל הסיפורים. הכל יתקבל בברכה. בברכה ואהבה יוגי בר

טלטלונה

New member
יאלה נתחיל ...

יוגה ...למה? ככה! אני אנסה לפרט מכמה היבטים .. אך תחילה אומר שאני מתרגלת כבר שנה וחצי כאשר בחודשים הראשונים זה היה פעם בשבוע ולאחר מכן הפך לאורך חיים ! בשיעור הראשון כמעט שהתפקעתי מצחוק מהנשימות המוזרות האלו חשבתי שזה שיעור לזקנים .. אבל זרמתי ...בסוף השיעור היה לי איזה טרמפ עם מכר ותיק שאמר שאני נראית שונה ...שקטה כזאת...חשבתי שאני עייפה פשוט ..בשיעור השני כבר התרגלתי להמהומים לכיווצים ולהרפיות ...ואז משבוע לשבוע שמתי לב שהכל הולך ונהיה בהילוך איטי ...אבל לא כזה משעמם פתאום כל דבר קיבל תפנית חדשה ...אני יותר עירנית ..מרוכזת, הקול שלי השתנה ...אנשים הגיבו אלי אחרת ...אני הגבתי לעצמי אחרת ...התחלתי להתמודד עם דברים בצורה שונה ..לא ממש קישרתי את זה ליוגה ...ואז הבנתי ...התחלתי להשקיע יותר בנשימות וחלפה לי האסתמה אחרי 25 שנים . ההתבוננות שלי על החיים השתנתה כל האנשים נראו לי "אותו דבר" קשיים פחדים רגשות...לא הבנתי ממש מה קורה ...הגעתי לפורום הזה די מבולבלת .. ואז התחלתי לפתח את זה ולתרגל כל יום מדיטציות פראנאיימות והדברים קרו.. הפרספקטיבה השתנתה נהייתה יותר הוליסטית קראתי ספרים על יוגה דברתי עם הרבה אנשים על יוגה ...מעניין...בקטע של החשיבה חיובית היו לי קצת הסתייגויות הרגשתי כמו ילדה קטנה שמנסה להרגיע את עצמה ושוב גם כאן ההתמדה ניצחה ..לעבודה רצינית יש תוצאות ... וזהו.. בהצלחה :)

lilach431

New member
ובדיוק בנושא הזה - אפשר שאלת מתחילים?

בוקר טוב, אני מתרגלת טרייה, כ -8 שיעורים סה"כ ועדיין מגששת לבדוק מי המורה שיותר מוצא/ת חן בעיני במקום בו אני מתאמנת. כלומר, עדיין אין לי את המורה-שלי. יוגי, הנושא שהעלת כאן בדיוק התחיל להעסיק אותי - עוד לא התנסתי אבל אני מרגישה שזה הדבר הנכון - לא להשאיר את היוגה לפעמיים בשבוע בסטודיו אלא להכניס אותו כבן בית ליומיום שלי. העניין שמאחר שאני חדשה אני אפילו לא יודעת במה להתחיל? מה הייתם מתרגלים בהתחלה - ל 15 דקות? ומתי כדאי? אני רגילה לקום וללכת לכוס קפה וכריך, זה מרגיש כאילו הגוף לא מסוגל לשנות ולתרגל קודם.. או אולי עדיף בערב? ודוקא אז יש תנועה בבית שמפריעה למדיטציה. מה שאני שואלת בעצם זה איך התחלתם להכניס את זה לשגרת היום. יש המלצות? מחכה לרגע שאוכל גם להשתתף בתשובה לשאלה שלך.. יום טוב לילך

יוגי בר

New member
תרגול יומי

לכי על זה באיזי- איזי. ההרגלים שלך- התבניות המחשבתיות שלך לא משתנות מהיום למחר. וכל הזמן תרגישי את הגוף. ודאי שאת מקפידה על גבול המאמץ והכאב. שימי לב! בתרגול כשאת חשה בכאב- שחררי קצת את התנוחה. שאפי ונשפי לאט לאט. נוצרה הרפייה. העמיקי את התנוחה. זו אגב אומנות גדולה להרגיש את הגוף שלך. זוהי "חכמת הגוף" ואף אחד לא יכול לעשות את זה כמוך. לכשתשלטי בזה האסנות הנשימות. כל התרגול יראה ויתבטא אחרת לגמרי. 2. מה לתרגל את רגילה על הבוקר לקפה וכריך. סחתיין. אל תוותרי על זה. אבל תרגלי קצת לפני זה. אחרי תרגול קצר של שחרור הגוף ותרגול הברכה לשמש הקפה+ הכריך יעשו מזה טעימים. טעימים שבעתיים עם כל ביס נוסף. זה מה שתרגול יוגה עושה. לסיכום. קמים ואחרי הסידורים הנחוצים מתארגנים. תרגול סיבוב הראש לאט לאט ב- 360 מעלות יבצע שחרור של הצוואר והכתפיים שלך. עוד כמה גלגולים עם גב עגול יחלצו אותך לגמרי מקורי השינה וארבעה מחזורים של הברכה לשמש עם מעט הרפיה יכינו אותך לקפה עם הכריך, ואחר כך לכל היום. זמן: כ- 20 ד' בממוצע. שווה בטירוף. בברכה ואהבה יוגי בר

lilach431

New member
../images/Emo51.gif הסבר מפורט ומרגיע.. בהחלט הולכת לנסות

ולספר. לא בטוחה שברכת השמש שלי כבר מלאה ומדוייקת, אבל אני מניחה שזה בסדר גם אם אעשה את מה שיודעת עד עכשיו. יום טוב לילך

1gaia1

New member
אצלי

התרגול הוא בעיקר בבקרים, גם מאותה הסיבה שיש עוד אנשים בבית אחר הצהריים , גם שהרבה יותר קשה לי לחזור הבייתה ולתרגל, וגם יש משהו בשעה המוקדמת של הבוקר, משהו רגוע, קסום שפשוט התרגול בו כ"כ אחר, וכמבן התרגול נותן הרבה אנרגיה למשך היום אין לך לאן למהר, תתחילי לאט לאט, את גם יכולה להתייעץ עם המורה שלך (זה מה שאני עשיתי) לגבי מה ואיך לתרגל בבית, כל מה שתתרגלי מעבר יהיה טוב בהצלחה!

כי אני מובטל ואין משהו אחר לעשות......

ואמרו לי שיוגה מפיגה יופי את השיעמום......

lili95

New member
לי יש שאלה אחרת

אני מתרגלת מדיטציה ופראנאיימה כל יום, אבל לא אסאנות (אסאנות רק 2 - 3 בשבוע). מה ההבדל במישור המנטלי?

יוגי בר

New member
ההבדל משמעותי

היי לילי אז ככה: פראנאיימה ומדיטציה- דהיאנה אלו שלב גבוהים בתרגול היוגי. לכו, כשאת מתרגלת את מדיטציה ופראנאיימה על בסיס יומי תרגול כזה מייצב וממקד את ההכרה הרבה יותר מתרגול אסנות בלבד. בברכה ואהבה יוגי בר

lili95

New member
אוקיי.. אז בהמשך לדיון, אני מתרגלת מדיטציה

במשך חודש וחצי, בהתחלה לא בקביעות, כיום מקפידה יותר. ההבדל, בשלב הזה, הוא בעיקר במודעות, והשינוי יבוא, לדעתי, מאוחר יותר. כרגע מדובר במודעות שהולכת ומתפתחת - אני רואה מה עושה לי טוב, מה לא עושה לי טוב, אני שמה לב לשינויים במצבי רוח שלי, ומנסה לשלוט בהם. אני רואה מחשבות שעושות לי רע - ומנסה להוציא אותן מהראש. לפעמים מצליחה יותר ולפעמים לא. מה שכן - מתחילה להבין שכל העניין הוא לחיות בהווה, ולא בתוך הראש שלי, לא בתוך ההכרה. וזה שינוי משמעותי. אני עושה כל יום חצי שעה מדיטציה. לפעמים מצליחה יותר, לפעמים פחות. גם כשאני מצליחה פחות, אני שמה לב לסיבות שבגללן אני מצליחה פחות. מסתכלת על הדרך, ועל כמה שההכרה שלי לא שקטה.יש לי עוד דרך ארוכה מאוד לעבור, אבל זו דרך כיפית...וככל שאני מתקדמת יותר, כך אני יותר נהנית..

lili95

New member
../images/Emo140.gif

לגלגל את העיניים בחוריהן, כך שבמקום שיביטו החוצה הן מביטות פנימה - ממחיש יפה את עניין המדיטציה... אבל זה הרבה יותר קשה בפועל (לפחות לי) להתנתק מה"בבואה" שלנו כדי להסתכל באמת על הפרצוף...כרגע אני מרגישה שאני יודעת תיאוריות, אבל עדיין מתקשה בביצוע. לא פשוט בכלל לשנות דפוסי חשיבה של 29 שנה...

טלטלונה

New member
דפוסי חשיבה ..

קל או לא קל לשנות אותם ....הם סך הכל דפוסים... לנשמה שלך יש קול אחד ...וזה הקול הכי מוכר לך כי הוא שלך והוא תמיד אומר לך את האמת ...האמת שלך! אני בדיוק בגילך וההמלצה היחידה שלי היא לנסות להתמיד ולהצליח... אין פה הבטחה לאושר תמידי אבל תזכרי שבכל הילדות שלנו.. התוכניות בטלויזיה החינוכית ...אם תאמינו מספיק זה יקרה! תקיפי את עצמך בחיוביות והרי התוצאות תלמדי את השאלות תקבלי את התשובות ... בסך הכל לכולנו אותן משאלות ,בריאות,אהבה,אושר,הצלחה.. והכל נמצא אצלנו בנפש בלב.. ואהבת לרעך כמוך!

cottoneyejoe

New member
יש לי מצב רוח חרא

ומאז שהתחלתי לתרגל יוגה - היה קסם, למרות שאני ניראה דיי מיואש, הרבה דברים השתנו לטובה, ואני פתאום מרגיש כאילו עברתי מהילוך שני להילוך רביעי בכלום! לפעמים יש עוד מצב רוח ומרגיש כאילו אני בוכה, אבל לפחות עכשיו אני מודע לזה! ולומד להסתכל על החיים אחרת, אני מאמין ומקווה שהכל יבוא על מקומו בשלום. ערן - מתרגל כבר 24 יום ביקראם יוגה - יוגה בחדר מחומם.

לקשמי

New member
משתדלת לחזור לתרגל יום יום

אני מתרגלת יוגה יום יום בתקופות מסוימות. בתקופה האחרונה לצערי לא יצא לי לתרגל כל יום אבל עכשיו אני משתדלת לחזור לזה. דווקא כשאני לא מתרגלת כל יום אני יכולה לראות את ההבדל בין יום שבו תרגלתי אסאנות ובין יום שלא תרגלתי. ההרגשה אחרת. גם אם אני מתרגלת רק קצת זה ממלא אותי באנרגיות טובות ובחיוניות. כשהתחלתי לתרגל יוגה, לפני קצת יותר מ-4 שנים באותה תקופה גם היה לי שיעול רציני עם ליחה, שנמשך כמה חודשים. (התחיל לפני התרגול). לקחתי תרופות שרופאים נתנו לי וכלום לא עזר. במשך הזמן הפסקתי עם התרופות אבל המשכתי לתרגל יוגה והמצב הלך והשתפר עד שנעלם. כפי שכבר אמרו פה, התרגול גם משפר את מצב הרוח ובכלל את איכות החיים.

למעלה