הדיון הראשון שלי!!!

mkuzi

New member
הדיון הראשון שלי!!!

סוף סוף עלה לי רעיון לכתוב דיון בעצמי!!! הדיון הראשון שלי!! אני לא יודע עם עשו כבר ת'דיון הזה (ומן הסתם עשו...) אבל תענו! אני סקרן לדעת מה קורה בחוות אחרות... 1) איך אתם שוטפים את הסוס? כלומר אתם משתמשים או/ו בצינור/דלי/משהו אחר 2)אם איזה שמפו אתם מנקים ת'סוס (בהנחה שאתם משתמשים בשמפו) ואיך? כלומר אתם מורחים את השמפו על הסוס/מוהלים במים את השמפו/משהו אחר 3)אם איזה מברשות אתם מנקים את הסוס בשטיפה? 4)מתי אתם שוטפים את הסוס?? אחרי כל רכיבה/רק כשאומרים לכם/ משהו אחר 5) בכלליות:מה אתם עושים עם הסוס אחרי הרכיבה עצמה? (חוץ מהשטיפה)

Shai Felton

New member
../images/Emo77.gif../images/Emo18.gif

חלק היה כבר אבל חפיף.
1.אני שוטפת את הסוס עם צינור, נעזרת במגרדת.
2.כשאני עושה שמפו לסוס פעם בכמה זמן, אז יש שמפו באורווה לא משהו מיוחד, את הרעמה פשוט חופפים, מסרקים ושוטפים ושוב מסרקים, את הזנב, חופפים, פותחים קשרים, שיהיה חלק והכל, ואז שוטפים.
3.בשטיפה כשצריך מברשות, לא תמיד צריך, אז במגרדת.
4.אחרי כל רכיבה, פעם בשבוע גם לפני הרכיבה.
5.אחרי הרכיבה אני שוטפת את הסוס ואז הוא נמצא בתא שלו עד הבוקר.

Shai Felton

New member
../images/Emo77.gif../images/Emo18.gif

חלק היה כבר אבל חפיף.
1.אני שוטפת את הסוס עם צינור, נעזרת במגרדת.
2.כשאני עושה שמפו לסוס פעם בכמה זמן, אז יש שמפו באורווה לא משהו מיוחד, את הרעמה פשוט חופפים, מסרקים ושוטפים ושוב מסרקים, את הזנב, חופפים, פותחים קשרים, שיהיה חלק והכל, ואז שוטפים.
3.בשטיפה כשצריך מברשות, לא תמיד צריך, אז במגרדת.
4.אחרי כל רכיבה, פעם בשבוע גם לפני הרכיבה.
5.אחרי הרכיבה אני שוטפת את הסוס ואז הוא נמצא בתא שלו עד הבוקר.

תתחדש על הדיון. ועכשיו לתשובות

1)אני שוטפת בצינור 2)אין לי מושג השמפו בצבע ורוד לא יצא לי ממזמן לשטוף את הסוס בשמפו אז אני לא זוכרת 3.מגרדת גומי רק אם שטפנו רגלים והסוס קצת נרטב בשאר הגוף אבל אם שטפנו רק את הרגליים ברגיל שאני אפרט במספר5 , ובסוף השבוע נראה לי או אחרי חצי שבוע שוטפים את כולו כי אסור לשטוף סוסים מסיומים בכל הגוף כי זה הורס את הפרווה שלהם אם שטפנו את כל הסוס מחכים שהוא התייבש מנגבים אותו לפני עם מגב כזה שכלח המים יצאו ואז מברישים (במים בלבד) 4.שוטפים את הסוס אחרי שהוא סיים את העבודה לכל היום לחלק שוטפים רק את הרגליים ולחלק שוטפים את כל הגוף זה תלוי מה הייתה העבודה שלו ורמת הקושי והמאמץ.וגם שוטפים לסוסים שלא עבדו את הרגליים ומברישים אותם אלא אם הסוס ממש מלוכלך אז שוטפים את כולו. 5. יש 3 שלבים להברשה: 1. מברשת גומי:בתנועות מעגליות כדי להוציא אבק,חול,ליכלוך,שערות שנשרו ותאים מתים. 2. מברשת קשה:כדי להוציא את כל מה שהוצאנו בשלב הראשון כי הרי זה יוצא מהעור ועולה ללמעלה (לא יודעצת איך להסביר) 3.מברשת רכה:לפיניש שהסוס יהיה חלק אח"כ מנקים פרסות והולכים לנקות את הרסן של הסוס

ליבי עושה שם רע לחווה, חח ../images/Emo8.gif

1. בחווה שלנו משתמשים בצינור, יש לנו עמדת שטיפה מסודרת בעלת 3 מתקנים. 2. ובכן, יש לנו שמפו מיוחד בצבע ורוד... חי חי חי, אנחנו נעזרים במברשות+מגרדות. מקרצפים את הרעמה+זנב, לסוסים עם גרדת גם את העזורים הללו, שוטפים טוב טוב, מייבשים, מברישים אחרי היבוש, שמן\קטרן, ומחזירים לתא, לאחר מכן עושים רסן. 3. מגרדת פלסטיק או מברשת בינונית. 4. תלוי, אם הסוס נורא מזיע (משהו שאי אפשר להוריד בהברשה)- שוטפים אותו בלי סבון, כל יום שישי שוטפים. 5. אם הסוס סיים לעבוד- מורידים ציוד, מברישים או\ו שוטפים, מחזירים לתא, לאחר מכן מנקים ציוד. אם הסוס לא סיים לגמרי, מורידים ציוד וזהו, אם הסוס עובד עוד זמן קצר- משאירים עליו רק אוכף משוחרר בחור או 2. פיצי.

טוי בוי

New member
../images/Emo60.gif

איך אתם שוטפים את הסוס? עם צינור ומגרדת. ושחופפים אז עם דלי עם סבון צינור ומגרדת. עם איזה שמפו את מנקים את הסוס? שמפו לתינוקות או ילדים. אני לוקחת דלי שמה בו את השמפו מוסיפה מים עד סוף הדלי {הסוס כבר רטוב} ולוקחת מגרדת ומכניסה אותה לדלי ועוברת איתה על הסוס..שיטה מאוד טובה כי לא משתמשים בהרבה סבון וזה מנקה את הסוס אבל השמפו לא נטקע בפרווה של הסוס.... עם איזה מברשות אתם מנקים את הסוס בשטיפה? מגרדת, לפרסות, מנקה פרסות, ספוג, מברשת ספוג, מגב... מתי אתם שוטפים את הסוס? אחרי עבודה או שהסוס לא עובד אז מטפלים בו או אחרי שסוס משוחרר או עשה לונג' או שהואממש מלוכלך באורווה... מה אתם עושים עם הסוס אחרי הרכיבה? מפרקי אותו, מסדרים את הציוד, שוטפים שמיכה עם צריך, מנקים ציוד עם יש זמן, שוטפים מתג חובה!, שוטפים, עם יש זמן אז שמים שמן או קטרן לפרסות, עם יש זמן עושים טיפול גרדות או כל דבר אחר שהסוס צריך, שוטפים מגנים עם צריך...

למעלה