הדיון השבועי

spaysi8

New member
הדיון השבועי

חינוך.

שאלות או נושאים שניתן/רצוי/אפשרי להתייחס אליהם:

1. שי פירון ובכללי התייחסות הכנסת לחינוך
2. החינוך בישראל
3. לימודי החינוך באוניברסיטאות, ואיך הם מתבטאים בעתיד..
4. מורים עם ותק שלא יודעים לעשות את עבודתם
5. גישות הוראה מיושנות מול גישות חדשניות שאולי שמעתם עליהם..
6. תלמידים "חוצפניים" או מכים או מה לא, בניגוד לחינוך הנוקשה של פעם שבהם היה יותר כבוד למורים
7. כל הדיבורים לאחרונה על מורים ששכבו עם תלמידים..

ועוד......

ofleibo

New member
באת לי מה זה בטוב!

1. שי פירון ובכללי התייחסות הכנסת לחינוך
הכנסת לא מתייחסת לחינוך- אפשר לראות זאת מהדוגמא האישית הנפלאה שהם נותנים, בחשיפה העלובה שלהם לעולם.
והמעט שהם כן מתייחסים זה רק כדי להשפיע פוליטית- טיולים בחברון, חובת לימודי שואה כבר מגיל גן (?!?!?!)
2. החינוך בישראל
בעייתי מאוד, אבל יש עתיד.
זה נשמע אבסורדי וזה אולי רק כי אני בא מסביבה כזו, אבל אני רואה יותר ויותר צעירים בגילי, חברים, חבר'ה שלומדים איתי, חניכים שלי בעבר וכדו' שרוצים להגיע להוראה. וביניהם, יש אנשים שאני הייתי שם בידם את חינוך ילדי.
3. לימודי החינוך באוניברסיטאות, ואיך הם מתבטאים בעתיד..
לא מכיר מספיק, מקווה שאגיע גם לזה.
4. מורים עם ותק שלא יודעים לעשות את עבודתם
בעייתי מאוד. יש בעיה מאוד גדולה במערכת החינוך, כמו גם במערכות הממשל העירוניות והלאומיות, של ותק וחוסר פחד מפיטורים. זה נשמע מאוד נורא, כי לא צריך לפחד מפיטורים. אבל אני גם רואה כמה זה מרקיב את העובדים ואת ייחסם לעבודה.
5. גישות הוראה מיושנות מול גישות חדשניות שאולי שמעתם עליהם.
גישת הוראה היא משהו אישי- לכל אחד גישה, ראיה, דרך שונה להגיע לילדים. אני יכול להעיד על עצמי שאני קשוח כלפי חניכים שלי, קשוח אבל לא רע. דורש הרבה, אבל לא משהו שהם לא יכולים להצליח בו.
כי אם הם נכשלים- אני נכשלתי.
https://www.youtube.com/watch?v=Ed4I0TP7z4U
6. תלמידים "חוצפניים" או מכים או מה לא, בניגוד לחינוך הנוקשה של פעם שבהם היה יותר כבוד למורים
זה חוצפה שלא נובעת מרוע של ילדים, זה נובע מהזלזול והשכיחה בכבוד המורה במערכת החשיבה הישראלית- הפיכת המקצוע לנחות ע"י שחיקת משכורות והוספת שעות. ברגע שהמדינה תחליט שהיא הופכת את ההוראה למקצוע מועדף- מקצוע שמעצב את העתיד של כולנו ולא סתם.
7. כל הדיבורים לאחרונה על מורים ששכבו עם תלמידים
חייב להגיד שלא ממש שמעתי את זה, אבל זה אקט לא אתי ולא מוסרי. מורה שנתפס במעשה כזה צריך להיות מורחק ממערכת החינוך, ואם עבר גם על חוק פלילי עליו לענות בדין.

gabona

New member
לגבי הפיטורים

אני מסכים איתך שזה משהו שהמורים לא מתמודדים איתו בגלל שיש להם את הסתדרות המורים שמגנה על הזכויות והתנאים שלהם כמו בצמר גפן. אבל, גם עובדים "רגילים" שהם לא מורים יכולים להתאגד וליצור וועד חזק במקום העבודה שלהם ולפחד פחות מפיטורים וגחמות של ההנהלה. יש גופים קטנים כמו ההסתדרות הלאומית שעושים עבודה נקיית כפיים לא כמו שאר "ההסתדרויות" שיצא להם שם של מושחתים במשק.
גבי תלמידים חצופים- אניחושב שאין למורים כלים להתמודד עם התלמידים האלה. "הפרעות" או ציון בהתנהגות כבר מזמן לא מרתיעים תלמידים שמתנהגים ככה בעידוד הוריהם. צריך לחשוב על שיטה אחרת ויעילה יותר

ofleibo

New member
איןלי בעיה עם ההתארגנות.

יש לי בעיה עם החוסר השקעה בעבודה שנובע מ"אובר-יציבות עסוקתית".
כח לעובדים גם עושים עבודה נפלאה בנושא הקמת ועדי עובדים. יוזמה מבורכת בעיני רק יש מקומות בהם הכח של הוע הוא מפלצתי ופוגע בהמון ולא בבעלי ההון באותו המקרה.

spaysi8

New member
מעבר לקשוח...

ממש גישות הוראה.. יש היום גישות מאוד חדשניות והשאלה היא מה אתה חושב עליהן מול הגישות הישנות...

ofleibo

New member
אני לא מכיר אותן מספיק לעומק כדי להגיד.

אבל אני כן יודע להגיד שיש עקרונות שאני מאוד מסכים איתם בחינוך הדמוקרטי למשל- העברת אחריות על הלמידה לתלמיד, ההורים-תלמידים-בי"ס כבעלי מטרה משותפת.

Puskas

New member
הרבה שאלות חח

1. שי פירון בסדר אבל לא סגור על עצמו, הוא משנה כל כמה זמן שינויים משמעותיים והוא די בטוח שאפשר בזמן מאוד מאוד קצר לשנות עולם חינוך שלם וברור שלא זה המצב. אבל יש לו רצון טוב בכמויות ואני יכול לכבד את זה שלפחות הוא מנסה בניגוד לקודמיו.

2. גרוע, הלאה.

3. ככה ככה וזה מתבטא בכך שענף ההוראה עובר נסיגה אדירה בשנים האחרונות, פשוט אין כוח אדם איכותי למרות שיש מוטיבציה.

4. לא שונים ממורים צעירים שלא יודעים לעשות את עבודתם, זו נבלה וזו טרפה.

5. לא מכיר משהו חדשני יותר מדי.. נתקלתי פה ושם.

6. פעם היה יותר כבוד באופן כללי, למבוגרים, להורים, למורים, למוכר בחנות ובין אחד לשני.. היום כללית אין כבוד לאף אחד ויש בעיקר ניסיון למתוח גבולות.

7. שיהנו :)

Any991

New member
בהתייחסות כללית

אני רוצה להתייחס לשני נושאים בהקשר החינוך: ישראליות, פוליטיקה.
ישראליות-החינוך בארץ בסדר אבל רק בסדר. יש הרבה מאוד בתי ספר מצוינים עם תכניות לימודים מרשימות ויש בתי ספר רגילים. בכולם יש משהו אחיד - שינוי תכניות לימודים על ימין ועל שמאל - זה מבחינתי ישראליות - התכניות מעודכנות יותר מידי ובלי הקשר רצוי, ואני חוויתי את זה על בשרי כשהייתי תלמיד.
פוליטיקה-זה קשור להשכלה הגבוהה. פעם שמעתי משפט שנחרט לי בזיכרון: האקדמיה נועדה למרצים שאילולא קיומה היו מובטלים. המשפט הזה לא נכון לגמרי אבל יש בו משהו אמיתי בכל זאת - לפעמים אני חושב שהלימודים לא באמת נועדו לאפשר לדור המחר להצליח במקום עבודתו העתידי, אחרת אם היה קורס נורא נורא חשוב היו מלמדים אותו מהתחלה ועד הסוף כששכל אחד מהסטודנטים מבין את כל עקרונותיו באמת. אבל לא..יש בחינות, הרצאות שבחלקם מקשיבים וחלקם לא ובקיצור הדרכים בהן נבדק הידע שלך הוא בדיוק כפי שהוא הועבר לך - כשאין מתן חשיבות עליונה למקצוע.

למעלה