הדיון ממשיך.

k e r e n m

New member
סיפור..

כזה ביזארי לא שמעתי מימיי,תגיד לי אתה בטוח שאתם נשואים? לי כל הסיפור מצטייר,כמשהו חולני,מצד שניכם,טוב כל אחד "והריגושים" שלו...ובקשר "לשחקנית" שאתה מחפש ,לך חפש אותה "בקמארי, לא נראה לי שמכאן "תצא ישועתך"...יום טוב שיהיה לך....

מורני !

New member
אישית

אני מציעה לך לעשות סיבוב קצת בפורומים / צאטים ולהכיר קצת אנשים. בעניי הסיפור כלל לא ביזארי.. תנסי להיפתח לסביבה, אולי תגלי שהדברים הם לא כמו שחשבת שהם.

k e r e n m

New member
אם בעינייך..

הסיפור לא "נשמע" ביזארי,אז לפי דעתי גם את בבעיה,"תנסי להיפתח לסביבה"- נו ו..? ואם אני אפתח לסביבה? אז מה אני אגלה? שיש הרבה אנשים חולים ובעלי סטיות שונות,את זה יקירתי אני כבר יודעת,אז בבקשה אל תנסי להטיף לנו לגבי זה שאנחנו "מרובעים" או לא מספיק פתוחים.כי את היא בדיעת המיעוט ולא אנחנו,כי אם את חושבת שהסיטואציה שהבחור תיאר כאן היא סיטואציה,שאפשר להתייחס אליה בנורמליות ובפתיחות,אז כמו שהזכרתי קודם כנראה שגם לך יש בעיה,ולרוב, אנשים מגיבים לסטיות כמו שהגיבו כאן,ואלו הן התגובות הנורמליות,ולא התגובה שלך שמצביעה על ההפך...

סטייה מגיעה בהתאם לקונפורמיות.

אז לא ממש סטייה, אם העניין הזה של נישואין פתוחם וחילופי זוגות ועוד כל מיני כבר דיי נפוץ.

k e r e n m

New member
הכל הוא ..

בעיני המתבונן, וזה שיש אנשים,שחיים כך זה לא אומר שזה אכן נורמלי,ולא סוטה..לדעת אחרים כמובן..

k e r e n m

New member
תראי..

לא צריך להגזים,יש בינינו אחוז מסויים של סוטים,אני והאחרים שחשבו כמוני כאן לא נכללים בו,ואני מקווה שגם את לא...

אני חושבת שזו הצהרה

קצת חצופה מצידך. אם סטייה זה בהתאם למתבונן [מה שאני לא מסכימה בצורה גורפת], אז כולנו סוטים.

k e r e n m

New member
הצהרה קצת..

חצופה מצידי? באמת?
כל אחד ודעותיו הוא, וגם אם סטייה היא בהתאם למתבונן ,עדיין יש נורמות חברתיות מסוימות, (לגבי נישואין למשל) שאם עוברים עליהן מה לעשות זה נחשב לסטיה מהנורמל,ומקווה שהפעם לא יצאתי בהצהרה "חצופה" סקארלט יקירתי..

לא דיברתי דווקא על סוגייה זו,

פשוט לפי מה שאת אומרת, אז כולנו סוטים אם מישהו לא מסכים עם דיעותינו. יכול להיות שבפורום הזה הוא נחשב סוטה [אגב, אני חושבת שכל אדם שעושה מה שטוב לו, הוא לא סוטה. דווקא אלה שמתאימים את עצמם בכדי להיות 'רגילים' הם הסוטים. במידה כמובן וזה לא מה שהם רוצים], בפורומים אחרים היית רואה גילויי אהדה כלפי המקרה.

k e r e n m

New member
לא סקארלט..

נדמה לי ששוב יוצא שאת לא מבינה למה אני מתכוונת,קורה,אני התכוונתי לכך שאם אדם מצדד בהתנהגות לא נורמטיבית דהיינו סוטה מהנורמל,כן גם הוא נחשב כזה,לגבי כל אדם שיעשה מה שטוב לו? שיעשה,אבל אם הוא מפרסם דבר שהוא בגדר של סטייה,שלא יתפלא אם "מתקיפים" אותו,ואת מי שמצדד בו.ולגבי "דווקא אלה שמתאימים את עצמם בכדי להיות רגילים הם הסוטים"-אין לי מושג מאיפה הבאת את זה,ועל סמך מה את אומרת את זה.. את יודעת פעם היו אנשים שחשבו שנורמות חברתיות הן דבר מגביל,והם הקימו להם כת,שבה הם שברו את כל הנורמות החברתיות,(קיום יחסים,אחד עם השני מבלי ליצור קשרים זוגיים,קיום יחסים עם קטינים,ואיזה סטייה שאת לא מעלה בדעתך)ובסוף לאחר כמה שנים העסק התפרק כי אנשים שם מעבר לכך שהם התחרפנו,הם הבינו,שגם הדרך שבה הם בחרו לא מובילה לשום מקום,והם חזרו אל תוך המסגרת החברתית הנורמלית,אז בואי לא ננסה להתייפייף יותר מדי,ואת צודקת ייתכן שהסיפור לא מתאים לפורום שלך כל כך,אולי בפעם הבאה תפני אותו למקום הנכוןשם כמו שטענת הוא יקבל הרבה מאוד אהדה..

אני מאמינה במושג סטייה, אבל

הוא מתקשר אצלי רק במקרים של פגיעה באדם אחר, בעצמך או בכל דבר אח. ברגע שיש את הסכמת שני הצדדים, אין זו סטייה לפי דעתי כי הם מתנהגים לפי הנורמה שלהם. היום, נורמה, [לצערי לפעמים] היא סה"כ זכרון ישן.

דוVשה

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

בעיניי את לא חצופה, בעיניי את דווקא מצחיקה, מצחיקה בצורה היסטרית. לא רק שאת קובעת עובדה שנקבעה לפי ראות עינייך ומשליכה אותה על כלל מסויים, את גם באמת מאמינה שזה נכון ותופס. אני שמחה לבשר שאני לא חושבת שאת והאחרים שחושבים כמוך [דאמ! אני לא מתאימה לקריטריונים של התקווה שלך בנוגע לסוטים] לא נכללים באחוז מסויים של סטייה. ואכן זה נכון, אם סטייה או נורמה היא בעיני המתבונן, כולנו סוטים. ובאמת, כולנו סוטים, כי כל דבר הוא בעיניי המתבונן - אישי. כדאי ורצוי לא להכליל, אבל זה הצחיק אותי נורא =] אז את יכולה להמשיך.

k e r e n m

New member
קודם כל..

שמחה שהצחקתי אותך יקירתי...ולמעשה גם את די הצחקת אותי
במיוחד לאור העובדה שיש לך בעיות בהבנת הנקרא,וכנראה שחמורות במיוחד,אם לא הבנת למה התכוונתי אפשר לשאול את יודעת?
אז ככה לעניינו,דיברנו על סטיות שקשורת לעניינים שנחשבים לטאבו,(נישואין וכאלה)..שהם נחשבות לסטייה מהנורמל,ויוצא שאת אומרת את מה שאני אמרתי,אז את כנראה אוהבת להצחיק גם את עצמך ..
להבא מציעה לך לפני שאת מגיבה למישהו,תקראי את כל תגובותיו,תנסי להבין אותם היטב,ורק אח"כ תרשי לעצמך להגיב יקירתי... נ.ב ואם בא לך להיות סוטה מי אני שאעצור אותך..

דוVשה

New member
לפני שאני אתחיל לצחוק שוב

[אגב, תודות, את מצליחה להצחיק אותי בצורה נפלאה] אני אנסה להיות רצינית כי את טוענת שלא הבנתי אותך, אהמממ...אהממממ. *רצינות* "דיברנו על סטיות שקשורת לעניינים שנחשבים לטאבו,(נישואין וכאלה)..שהם נחשבות לסטייה מהנורמל,ויוצא שאת אומרת את מה שאני אמרתי" - אלו מילותייך - אנא הסבירי לי איפה בדיוק הסכמתי איתך?

k e r e n m

New member
יקירתי..

באחת מהודעותיי אמרתי שסטייה היא בעיני המתבונן כמובן,(אם לא הצלחת להבין זה בסדר בשביל זה אני פה),אבל הבחור כאן שכתב את ההודעה(אולי שכחת לקרוא אותה כי היית עסוקה בלצחוק,גם זה קורה
),תיאר סיטואציה של "מערכת נישואים" שנחשבת לחורגת מגבול הנורמל מבחינה חברתית(תירגום: סוטה מהנורמליות),ובהקשר לכך כתבתי את המילה סטייה,וכך גם הגיבו שאר האנשים שנמצאים כאן. ואת יודעת מה אומרים "שרק חמור קופץ בראש" ולפעמים עדיף שלא להגיב בכלל במיוחד כשקוראים חלקים "מהפאזל" ולא מבינים אותו כראוי. (אני מקווה שגם עכשיו הצחקתי אותך
)..

עכשיו הצחקת אותי.

היום, מערכות נישואין שכאלה כבר לא ממש סוטות מהנורמה, עד כמה שידוע לי. אגב, יש אנשים שמבחינתם גם נשים מעל גיל מסויים שעדיין רווקות נחשבות לסוטות, את רואה את עצמך כסוטה? אני לא. אין שום סטייה במה שהוא תיאר ברמה כזו שכולם פה מרחמים עליהם ומגיבים כמו שהגיבו.

k e r e n m

New member
סקארלט..

אותך אני תמיד שמחה "להצחיק"
,מעניין, מערכות כאלה כבר לא סוטות מהנורמה? מה את אומרת? ומי קבע את זה? את?,כי לפי המדגם הקטנטן שהיה כאן,זה הראה את ההפך לא?(ועדיין אחוז האנשים שיצדד בכך יהיה נמוך,מהאנשים שלא יצדדו בכך) ולגבי נשים רווקות מעל גיל מסויים שנחשבות לסוטות...חחחחח את הצחקת אותי,אם כבר לעומתך,אני ממש "סטייה קטנה" לא?
(אלא אם כן את לא באמת בת 34)ואף אחד לא ריחם על הבחור רק הצטער בשבילו שכך הוא בוחר לחיות..

למעלה