הדיון ממשיך.

זו בדיוק הנקודה.

פה בפורום זה הקים מהומה, בפורומים אחר [ואני לא אנקוט בשמות], הוא היה זוכה לאהדה, לעיצות ואפילו לשותפה לפשע... אני לא מבינה למה את מגנה על עצמך בטענה לגבי נשים רווקות. אני רק העליתי דוגמא שנוגעת לך, והוספתי אפילו שאני לא מסכימה איתה. לא צריך להינשא לפי ה'נורמה' ואפילו לא קיים מערכת זוגית לפיה. להצטער בשיבל מישהו זה דיי דומה ללרחם עליו.

k e r e n m

New member
את יודעת מה?

בואי נרחיק לכת עם מה שאת אומרת,בדור של הורי התחתנו בגיל 20,היום הנורמה החברתית השתנתה,אם כי גם לה יש קווים אדומים(סתם דוגמא רווקה בגיל 35 נניח,נחשבת לסוטה מהנורמה).אוקיי? עכשיו תארי לך מה יקרה בעתיד בקצב הזה שאנשים מצדדים ב"נורמות" התנהגותיות של נישואין כמו בדוגמא הנוכחית,של הבחור..בעוד 20 שנה נניח מערכת הנישואים הנורמלית,תאבד מערכה ,כי אנשים יחיו במתכונת של נישואים פתוחים..וכך ייצא שהכל מאבד משמעות ופרופורציה..ומי שיסבול מזה תהיה רק החברה, שתהפוך להיות הרבה יותר חולה ממה שהיא כבר היום.ולגבי ההבדל בין להצטער לבין לרחם,אולי זה דומה,וזה ממש מילים עדינות באמת בהתחשב לסיטואציה..ולגבי להגן על עצמי? נדמה לי שהוכחתי עכשיו שזה ממש לא העניין..

אני מבינה אותך לגמרי,

אבל עדיין כל אחד צריך לעשות מה שמתאים לו ולא להישאר בתוך 'המסגרות' שבנתה החברה על מנת לשמור על החברה. בעבר היו נהוגים דברים שונים ואני מאמינה נפלאים הרבה יותר ממה שיש לנו עכשיו, אבל טבעו של עולם זה שהוא מתפתח ועם זאת הורס את עצמו ואת החברה החיה בו. האנשים שמסוגלים להיכנס לקידמה מוקדם מכולם נחשבים כסוטים...

voguemaster

New member
מי אמר שהחברה תסבול ?

את לא יודעת את זה בוודאות. את אולי גם לא יודעת שמושג הנישואין והמונוגמיה לא לחלוטין מנוגד לטבע האדם. למעשה, יש שטוענים שהוא לא טבעי לחלוטין.

דוVשה

New member
אני יקירתך?

הידד היאח! [ועכשיו, לאחר שהסדרתי את נשימתי מצמרמורות הריגוש שאחזו את גופי לנוכח התואר ששייכת אליי, אמשיך.] אם לא שמת לב, אני בחרתי להתייחס לתשובה ספציפית שאת כתבת [על אף שקראתי את כל השרשור, ראית מה זה! קראתי את הכל ובכל זאת בחרתי להתייחס רק למה שהתחשק לי להתייחס אליו, אללי!]ובתשובה שאליה התייחסתי סיכמת את כל הסתירות שזרקת במהלך השרשור הזה. להלן: " הכל הוא בעיני המתבונן, וזה שיש אנשים,שחיים כך זה לא אומר שזה אכן נורמלי,ולא סוטה..לדעת אחרים כמובן.." - תגובה ראשונה. פה עוד אמרתי שאולי את קצת לוקה בסידור רעיונות מסויימים והוצאתם על הכתב אבל אמרתי, ניחא. תגובה שנייה: "לא צריך להגזים,יש בינינו אחוז מסויים של סוטים,אני והאחרים שחשבו כמוני כאן לא נכללים בו,ואני מקווה שגם את לא..." - פה כבר התחלת לקבוע עובדות [שסותרות את תגובתך הראשונה] כי סטייה היא בעיניי המתבונן בלבד, אז או שאת מסכימה עם עצמך או שאת לא מסכימה עם עצמך [זה לא קל... אני מבינה...] - תרגום : או שאת אומרת שסטייה היא בחירה של כל אחד להגדרה מסויימת, או שאת מכלילה ואומרת שבגלל שאת ועוד כמה אנשים חושבים שמשהו הוא בגדר סטייה אז אתם הנורמאליים וכל השאר סוטים. ואז הגיעה התשובה המסכמת: "חצופה מצידי? באמת? כל אחד ודעותיו הוא, וגם אם סטייה היא בהתאם למתבונן ,עדיין יש נורמות חברתיות מסוימות, (לגבי נישואין למשל) שאם עוברים עליהן מה לעשות זה נחשב לסטיה מהנורמל,ומקווה שהפעם לא יצאתי בהצהרה "חצופה" סקארלט יקירתי.. - שפה כבר לא אמרתי ניחא, או חשבתי שאת לא יכולה לסדר דברים מסויימים בצורה מסויימת ולהוציא אותם באותו האופן, פה כבר התחלתי לצחוק נורא. [אז כן, גם עכשיו הצחקת אותי, אנשים בעלי דעות כ"כ מקובעות נוטים להצחיק אותי]. Kerenm - את לא יכולה להכליל ואז לסתור את עצמך בצורה כזו שיטתית ולא לצפות להשפכות היסטרית [נוטוב.. היסטרית לפחות מצידי]. אנשים קובעים את הנורמה, אנשים קובעים איך ולפי מה הם מגדירים סטייה. אנשים מגדירים מהי נורמה חברתית, כל יום וכל שעה מחדש. אם את בוחרת להשאר מקובעת [ואם טוב לך בקבעון, כה לחי!] בנורמה מסויימת זו בחירה שלך. אם מישהו בוחר לבנות לעצמו נורמה חדשה ולהסתכל על אחרים בתור הסוטים ממנה, זו בחירה שלו. זה בעיניי המתבונן [כמו שדאגת לציין ומייד אח"כ בחרת לסתור את עצמך.] נו שויין.. יהיה טוב.

k e r e n m

New member
ואני אחוזת צמרמורת..

על כך שכתבת "מגילה" כדי להסביר לי מה שלך לא היה כ"כ ברור מלכתחילה
,אז בואי ואעשה לך סדר שוב פעם,סטיה היא בעיני המתבונן אך השאלה היא על מה אנחנו מדברים?כי ישנם נושאים שהם טאבו,ונחשבים לנושאים שהרוב הגדול יתייחס אליהם כסטייה(ואת יודעת הרוב תמיד מחליט)מה לעשות גבר שלאישתו יש מאהב ולא משתגע מכך,אלא להפך משחק איתה משחקים מפגרים,נחשב ללא נורמלי,דהיינו סוטה מהנורמל,ואז זה משהו אחר לגמרי. ומי שהסכים איתי הוא זה שנמצא בגדר הנורמל(כנראה שלא את),ונראה לי שאת סתם אוהבת לסבך דברים(או שפשוט יש לך בעיות בהבנת הנקרא),כי לא סתרתי את עצמי אלא חידדתי נקודה,זאת את שלחצת על הדוושה מהר מדי וקפצת למסקנות(אמרתי חמור קופץ בראש).ולא נראה לי שאנשים מגדירים נורמה כל יום וכל שעה,אולי "בכדור" שאת חיה בו זה קורה ,לא יודעת.לגבי הקיבעון שלי או לא,אני מעדיפה אותו כי אני נחשבת לנורמלית מה לעשות,להבדיל ממך שיוצאת לנו כאן בהצהרות מתייפיפות,ומצטיירת כפתאטית.אז תעשי לי טובה אם את מנסה להראות "חכמה" זה לא הולך בכוח,ואי אפשר להגיב בשירשור רק על תגובה שמתחשק לך,אם הייתה בינה בראשך,היית עוקבת אחרי כל הדברים שנכתבו ואז כותבת את דעתך,מה שכל בנאדם חכם עושה(ועשית זאת רק אחרי שהצלחתי "לערער" אותך).אז תחסכי ממני את כל "הבולשיט" שלך,ואת "תורת הסטיות" שלך,שלא מעניינת אף אחד,כי את עם דעותייך נחשבת למוזרה,ולא אני..או שאת בפורום הלא נכון,כי כאן לא תקבלי אהדה על השטויות שאת מנסה "למכור" לנו ...ודרך אגב שמתי לב שהפסקת פתאום לצחוק,מה קרה? נחנקת ממשהו?

דוVשה

New member
הכי אני אוהבת

שאת ממשיכה לקבוע עובדות ועוד יותר אוהבת שאת עדיין ממשיכה להאמין בהן. אה אגב, "פה כבר התחלתי לצחוק נורא. [אז כן, גם עכשיו הצחקת אותי, אנשים בעלי דעות כ"כ מקובעות נוטים להצחיק אותי]." - עדיין לא נחנקתי ממשהו, את ממשיכה להיות מצחיקה בהיסטריה [אבל אני חייבת לציין שהנסיונות להצחיק בשימוש גיבובי מילים שמנסים לגרד כי ממש ממש ממש רוצים להראות שאקלים/ציניים/חכמים/מצחיקים/ כאילו כזה לא אכפת לי שייווו, מתחילים להיות שחוקים ולא (שאקלים/ציניים/חכמים/מצחיקים/ כאילו כזה לא אכפת לי שייווו - מחקי את המיותר) בכל זאת, אני בטוחה שיכולת למצוא פיניש יותר טוב מ 'נחנקת ממשהו' - You Can Do Better!]. אה ועוד משהו, אני מצטיירת כפתאטית - בעינייך כנל" לגבי מתייפיפת, אומרת בולשיט או תורת סטיות, מוזרה, מנסה למכור שטויות. עכשיו, אם דעתך הייתה חשובה לי זה ניחא, אבל אני חושבת שמי שמצייר את עצמו בצורות אותם הפלת עליי הוא הבנאדם שכתב אותם. לא רק שאת קובעת עובדות [נו שויין, מה חדש?] לפי ראות עינייך, ושוב, משליכה אותם על הכלל [לההה שוב?, לא יכול להיות...] את נמצאת בעמדת מגננה, וזה דיי מוזר לי כי בשלב מסויים בין גיבובי מילים כאלו ואחרות החלטת שוב לזרוק את עצמך לבניין רבים ולהסתתר מאחורי - 'לנו' וכו' וכו' ומאחורי עובדות שמביאות אחריהם [נו בסדר.. לפחות בראש שלך זה מסתדר ככה] את דעת הכלל ובכלל, את יודעת מה אומרים - המגננה הכי טובה היא התקפה. אה, אני בחרתי להתייחס ל 'או שאת בפורום הלא נכון, אי אפשר להגיב בשרשור רק על תגובה שמתחשק לך, וכאן לא תקבלי אהדה על השטויות שאת מנסה למכור לנו' בתור הפיניש שלך, כי ת'אמת זה הכי בעולם עשה לי לצחוק, הרבה יותר מהניסיון להיות שנונה במילים 'נחנקת ממשהו' :) ---> תודה על עוד אחד כזה.

k e r e n m

New member
ואני הכי אוהבת..

אנשים מהסוג שלך,שאין להם כ"כ מה לכתוב,אז הם כותבים סתם,כדי להראות "שיש להם דעה" כדי להתייפיף "הנה אני "מודרנית","אני מתקדמת בדעותיי להבדיל מכם" כן בטח, אמרתי לך מכירה אנשים כמוך, לרוב הם עושים מעצמם רק צחוק.. ותאמיני לי שהפוזה של "המצחקקת הדבילית",מתאימה לך יותר מהפוזה של "אני חכמה כאילו דא",אז תעשי לי טובה ותחסכי ממני את התגובות שלך שלא אומרות לי כלום ואני בטוחה שאני לא לבד. ולגבי עמדת מגננה? למה לי להימצא בה אם אני חושבת כמו הרוב,אז אל תשליכי עליי את תחושותייך.. ולפעמים כשאין מה לכתוב,עדיף שלא...

דוVשה

New member
אז כאילו מבחינתך אם הדעה שלי לא

תואמת לשלך, ויתרה מזאת, נוגדת אותה לחלוטין [בלי בכלל לציין שבכל השרשור הזה לא כתבתי את דעתי כלל אלא רק התייחסתי לדעה (יותר מדוייק) למילים שלך], אז אני מתייפיפת, 'מודרנית', 'מתקדמת בדעותיי להבדיל מכם'? ממממ... האם אני רואה כאן דפוס של הכללה, מקובעות, שלילת כל דעה אחרת שהיא לא קרובה לדעתך? [שאלה רטורית, אין צורך לענות]. אה, אבל כן יש צורך לענות, כי זה דווקא נורא מעניין אותי, מה זה בדיוק פוזה של 'המצחקקת הדבילית'?

k e r e n m

New member
תקשיבי..

יש דבר אחד שאת ממש מצטיינת בו,מעבר לציחקוקים הטיפשיים,והוא לעייף אנשים..אז נדמה לי יקירתי,שמיצינו את הדיון בינינו,ולא נגיע לשום מקום בקצב של התגובות שלך שבאמת לא אומרות כלום,וכבר סטו(המילה מוכרת לך לא?) מהנושא המרכזי..אז שיהיה לך יום טוב.. נ.ב לגבי הפוזה של "מצחקקת דבילית"-את זו שצריכה לדעת מה זה אומר לא אני..(אז די עם שאלות "הקיטבג" האלה)

voguemaster

New member
את יודעת

פתאום שמתי לב שיותר מ-50 אחוז מהתגובה שלך מכוון אליה ספציפית ולא אל טענות הנגד שהיא העלתה כנגד הטענות שלך. מעניין למה זה..

דוVשה

New member
לכן, בסופו של דבר, הפסקתי להגיב.

אפשר לנהל דיון/וויכוח ואפילו מריבה עם מישהו בעל אותה דעה, לא כל שכן, בעל דעה מנוגדת לשלך. זה דווקא מעניין, אתה לא חייב להסכים אבל זה נותן לך את האופציה [אם אתה לא עצבני מדיי] לפתוח קצת את הראש להבנה של דרכי חשיבה אחרות, אולי אפילו להשתכנע ולקבל דברים אחרים. אבל ברגע שאתה רואה שהפרטנר שלך לא רק שמשתמש בתגובות רדודות, אלא תגובות שסוטות מהעניין וחוזרות על עצמן, אתה רואה שאין עם מי לדבר, כי זה כמו לדבר אל קיר. חבל על המאמץ של כל אות שמוקלדת. מנסים פעם, פעמיים, אבל אין טעם להמשיך אם המצב הוא סטטי.

k e r e n m

New member
נכון אפשר..

לנהל דיון עם מישהו בעל רמה אישית שלא מגחך בטיפשות,ומנסה להוכיח לך שאתה "הדפקט",והוא החכם.אז יקירתי לפני שאת מדברת על רדידות תקראי שוב את תגובותייך,ותגידי לי מי הרדוד,ומי סוטה מהעניין.אך כמו שטענת יש אנשים שלדבר אליהם זה לדבר כמו אל קיר,במקרה שלך קיר זה דבר קטן..

voguemaster

New member
אותי מעניין הכשל הלוגי בטיעון שלך

מצד אחד את טוענת שסטייה היא בעיני המתבונן ומצד שני את טוענת שסטיה היא סטיה כלשהי מנורמה חברתית (קרי - ממכלול של אוכלוסיה ולא מעיניו של מתבונן יחיד). אולי כדאי שתהיי סגורה על זה ?

voguemaster

New member
קרן

באותה נשימה (נשימת-הקלדה
) שבה את מבקשת ממנה להפסיק להטיף לך שאת מרובעת את גם אומרת לה שאם הסיפור לא נשמע לה ביזארי אז היא לפי דעתך גם בבעיה.

אותי מעניין למה אתה חושב

שהיא צריכה לנחות? למה אתה חושב שה'רומן' הזה עושה לה רע או יעשה לה רע?

למעלה