הדיונאה

• פותח הנושא itu1
  • פורסם בתאריך

itu1

New member
הדיונאה

הדיונאה או בשמה העממי venus fly trap נחשבת לצמח המוכר ביותר בין הטורפים בשל יכולת התנועה של המלכודת (וגם בזכות הסרט חנות קטנה ומטריפה)בשני צידי המלכודת שערות רגישות כאשר ה"טרף" נוגע בשתי שערות מבין השלוש או לפחות פעמיים רצופות בשערה אחת נסגרת המלכודת עליו במהירות של עשירית השניה ואנזימים מופרשים ומעכלית את התרכובות החלבוניות המצויות בגופו לאחר מספר ימים תפתח המלכודת מחדש ותמתין לטרף הבא. הדיואה גדלה בדרום מזרח ארצות הברית. בשיא גודלה יכולות המלכודות להגיע לאורך של חמישה סמ´ וכל מלכודת יכולה לתפקד 4-5 פעמים כל פעולה כזו משמועתה גם השקעת אנרגיה של הצמח ולכן לא מומלץ לשחק עם המלכודת ללא פעולת "טריפה".

itu1

New member
אכן שלי

אחד מצמחי האם שצולם בשנה שעברה בינתיים פוצל וחלקו מקור לריבוי מיחורי עלה אריה

itu1

New member
ספאגנום

מצע הגידול מכיל ספאגנום ודיונאות אוהבות אותו בריכוז גבוה אני נוהג להוסיף ספאגנום גם על פני השטח ואם הלחות גבוהה והתאורה מספקת הוא גדל ומתפתח גם סביב הצמח כפי שבא לידי ביטוי בתמונה. אגב בתמונה נראים גם עמודה פריחה שהוסרו בהמשך כדי למנוע את הפריחה הצורכת אנרגיה רבה ועלולה להחליש את הצמח. אריה

itu1

New member
ספאגנום הוא

טחב עלים ארוכים הגדל בדרך כלל באזורים בהם הלחות גבוהה הטפרטורות אינן גבוהות והקרקע ברובה חומצית אזורי ביצות ויערות באירופה ארצות הברית דרום אמריקה וניו זילנד עשירים בהם וצמחים טורפים רבים גדלים איתם ולצידם.באופן מסחרי נהגו לגדלו בניו זילנד אך עברו לדרום אמריקה (עלויות יצור נמוכות יותר) הגידול נעשה בדרך דומה למרבדי דשא נאסף בדרך דומה מיובש ונדחס לטבליות או משטחים ולקראת השימוש מרווים אותם במים והם תופחים. התנאי לחות ותאורה מתאימים נבגים של הספאגנום הנמצאים בו נובטים והטחב מתחיל לגדול (כפי שאפשר לראות בתמונה). הספאגנום מצטיין באחיזת מים הוא מסייע בשמירה על רמת החומציות של תערובת הקרקע לצמחים טורפים. ניתן לגדל מינים רבים של צמחים טורפים על ספאגנום נקי . הספאגנום מעולה גם לגידול סחלבים. בברכה אריה

raya

Well-known member
אני חייבת לציין ש... התמונות שאתה מצרף מפעם לפעם פשוט מדהימות ביופיין. תענוג לעיניים. רעיה

למעלה