הדיונים בהאג

הדיונים בהאג

האם מוצדקת ההחלטה לבטל השתתפות משפטית מצדנו? מה לדעתכם תהיה פסיקת בית הדין לגבי חוקיות הגדר? מה דעתכם האישית על הגדר?
הדר.

geostant

New member
הגדר מצילה את חיינו !

מאז שהגדר הוקמה באיזור באקה אל שארקיה מכת הגנבות שישובי עמק חפר סובלים מהם ירדה פלאים ! רק לנו בבית ניסו כבר כמה פעמים לגנוב את הרכב ורק בנס העניין הסתיים בטוב. אני מקווה שעכשיו עם פירוק קטע הגדר באיזור לא תחזור מכת הגניבות לאיזור.

דבר דעה

New member
הגדר מצילה חיים - עובדה.

ראו עזה, הפיגוע המחריד שנמנע בבי"ס אורט ביוקנעם. הכול עובדות. אשר לשאלה, מוצדק או לא, זה לא ממש רלונטי, (גם כי ההליך מכור), היה צריך להתחיל בהתקפה על דו"ח מזכל האום שהוביל למהלך. למעט הרובד ההצהרתי, הוא לא התיחס ולא בדק את הסוגיות הביטחוניות של ישראל.

yoo

New member
הגדר טובה לנו...

נסו לשים על כף המאזניים את חיי אזרחי המדינה מול נוחות של חקלאים שאמורים לעבור כמה שערים... חוץ מזה, מגיע להם הם רוצחים וטובחים בנו, מה הם מצפים למכות בטוסיק ו"נונונו"? הם אלו שזרעו עוד מימי טרום-קום המדינה את השנאה הזו בילדים,הם אלו שישלמו את המחיר... ואני אישית מקווה שכמה שיותר פלשתינאים יסבלו מהגדר הזו...ואם משעמם להם, הם יכולים לפוצץ את חגורת הנפץ שלהם כזיקוקים...

TJSBZ

New member
מהסבל שלהם שאתה כל כך נהנה ממנו

נרצחים אנשים. הם רוצחים כי אנחנו רוצחים אותם. כל חקלאי שלא יעבד את אדמתו, ימות ברעב. אנחנו במעגל בלתי פוסק, שבו אנשים שמחים למותם של אנשים בצד השני, שמצדו הורג עוד אנשים בצד הראשון וחוזר חלילה. אתה שמח לסבלם, הם שמחים לסבלך, ואין לזה סוף וגם לא יהיה, עד שלא נלמד להתחשב בסבלם והם בסבלנו. על הצד החזק יותר מוטלת החובה להיות הראשון שמתחשב. עם הכח באה אחריות. תבין - זה לא חיים מול נוחות, זה חיים מול חיים. בשבילם כל עץ זית הוא פרנסה, ואנחנו, בעוקרנו את הזיתים, עוקרים את פרנסתם. באותה מידה מישהו בצד השני יכול להגיד: שימו את חיי ואת פרנסתי, את מטע הזיתים שמשפחתי מעבדת מאות שנים (הרבה לפני קום המדינה), מול הנוחות של היהודים לנסוע באוטובוסים ולשבת בבתי קפה... אני בשום פנים לא מצדיקה אף פיגוע ואף רצח. אבל גם לא את הרציחות שאנחנו מבצעים, כביכול בשם הביטחון. כל פעם שמת חף מפשע בצד שלהם, עוד אנשים מצטרפים למעגל השנאה. צריך לזכור את זה. אין במלחמה הזו צדיקים ורשעים. כולם צודקים, וכולם מרוב צדק, הגיעו לנהוג ברשע.

yoo

New member
זה התחיל מהיכנשהו...

ולא אנחנו נכנסנו לשטחים "בשביל הכייף" אלא משום שם התחילו עם גל הטרור הרצחני הזה... דרכי שלום אמרת? מה כבר ניסינו? רבין הציע להם מעל ומעבר....הם השתינו לנו בפרצוף, פיגוע בכל יום... ברק הציע להם הצעות מטורפות כמו חצי מירושלים...הם עדיין סרבו ורצו את הכל.. אחרי תקופת ברק החלטתי שאני עוזב את השמאל... הפלשתינאים הם חסרי השכלה הגיונית,בשבילם זה הכל או כלום. מה כבר אפשר לעשות? לאן נלך? נעבור לאירופה כדי לפנות את המדינה שלנו להם? אז קיבלתם גדר, גבול...צד שלנו וצד שלכם, אם הייתי בראש הממשלה הזו הייתי מנתק להם גם את הטלפונים המים החשמל וכל הדברים שאנחנו ממשיכים להוציא כסף על לתת להם... כדי שירקבו בתוך השתן של עצמם וזהו...

מה שיותר מעצבן בכל העסק של המשפט שם

שחברי כנסת ערבים אחמד טיבי והחברים שלו נמצאים שם ובחדשות נותנים להם זמן מסך לקישקושים שהם מוצאים מהפה מה שאני באמת לא מבינה למה הסגנים של ערפת צריכים להיות בככל בכנסת

TJSBZ

New member
שלושה דברים

א. "הם התחילו" הוא טיעון שמתאים בקושי לגן ילדים ולא לדיון רציני, אז אני, ברשותך, אתעלם ממנו. בעיקר לאור העובדה, שאפשר להראות גם איך "אנחנו התחלנו" אם נורא רוצים. ב. מיד אחרי ששת הימים אמר בן גוריון שהוכחנו את יכולתנו, הראינו שאנחנו יכולים להיכנס, ועכשיו הזמן להשיג כוחות אחור, ולהתכנס חזרה למדינתנו. איש לא הקשיב לו. אנחנו משלמים על כך מחיר כבד. ג. הושבת אוכלוסיה אזרחית בלב שטח כבוש אינה רק מנוגדת לאמנת ז'נבה עליה אנחנו חתומים, היא אטימות ואיוולת. אנשים התיישבו, חלקם בהכוונה ממשלתית, וחלקם (בעיקר בזמן האחרון) על דעת עצמם, בלב אוכלוסיה עוינת, מתעמרים בה, מתעללים בה, ומצפים שלאורך 37 שנים לא תצמח איבה? היכן ההגיון? כבר בשנות ה-70 ראה אבי את מתנחלי חברון מתפרעים בשוק שם ועושים פוגרומים.

דבר דעה

New member
נוחות?? ../images/Emo46.gif

נוחות לנסוע באוטובוס??? זה מה שאת חושבת שהפיגועים הם, אי נוחות? אי נוחות של נסיעה באוטובוס זה ואנדליזם, הריסת מושבים, לבלכוך על הקירות, ניקוב צמיגים. זה אי נוחות. הם לא מפריעים לנוחות הנסיעה, הם פשוט מפסיקים אותה, לתמיד מבחינתם של רבים מהנוסעים. ואם אצל פלסטינאי מסוים, זה לא יותר מאי נוחות, זה מעיד על בעיה חמורה יותר מאשר אנחנו מולם והם מולנו. זה מעיד שאותו פלסטיני לא מכיר בעצם זכותנו לחיות.

TJSBZ

New member
דבר דעה

בעיניהם, גם אנחנו לא מכירים בזכותם לחיות. ניסיתי להציג את הדברים באופן קיצוני, כדי שתבין. זה כנראה לא הצליח. מה שניסיתי להגיד זה שמתרחש פה שיח חירשים, תחרות מי יותר מסכן, מי יותר סובל, למי יש יותר מתים (בזה אין תחרות, להם יש יותר מתים). ככה, זה לא יגמר.

דבר דעה

New member
הטעות הבסיסית שלך היא,

שאת חושבת שיש פה דו שיח של חרשים. בפועל, שום חרשים ושום בטיח, כול אחד יודע היטב את כונותיו של השני. הם לא מוכנים לקבל את נוכחותנו (ואני לא מדבר על ההתנחלויות), ואנחנו לא מוכנים ללכת מכאן. והם יודעים שאנו מכירים בזכותם לחיות, הם משתמשים בכול מה שנתנו להם לשם כך, בג"ץ, גישה לבי"ח, ביטוח לאומי ועוד. רק שבעיניהם עצם קיומנו זה אי הכרה בזכויותיהם הלגיטימיות והבסיסיות.

Flotser

New member
הם לא רוצחים כי אנחנו רוצחים אותם,

אל תהיי (נכון?) כזאת תמימה, מערכת הטרור שקיימת היום היא מערכת רצחנית משומנת היטב, ההסטה חוגגת בטלוויזיה הלאומית - הכל מתוכנן זה פשוט הסתה שלא נפסקת גם במוזיקה, בחינוך, בתפילות (שמשודרות גם בטלוויזיה) בהכל יש הוכחות לזה אם את רוצה הכספים זורמים מאיראן מהחיזבאללה ומערביי כל העולם בכמויות עצומות, הרשות הפלשתינאית מדכאת את האנשים שלה ואלה יעשו הכל בשביל כסף וכמובן יאמינו למילים שיוצאות מפה של עראפת וכל ה"שרים" המחוייטים שלו. מה שאת אומרת שהם רוצחים כי אנחנו רוצחים, וכי אנשים עושים פיגועים כי יש כיבוש - זה בדיוק מה שדוברי החמאס אומרים כשהם מופיעים בטלוויזיה. זה מה שכתוב בכרוזים שהם מחלקים. מה לעשות המוח של הבן אדם הוא לא כזה אמיד והגיוני אם אומרים משהו מספיק פעמים זה בסוף נקלט. זה בדיוק כמו שמדינה מודרנית כמו גרמניה רצחה 6 מליון יהודים ויצאה למלחמה חסרת סיכוי והכל בציות מוחלט - זה שטיפת מוח ויותר מזה. וזה מה שקורה מסביבך, לא התקוממות עממית כנגד כיבוש. את חושבת שאת מבינה את המציאות, אבל את בעצם מסנוורת, תסתכלי שנייה מהצד ותראי שאת כמעט וספגת את האמירות של החמאס, כשמהצד שלך עומדת ממשלה דמוקרטית בסופו של דבר.

אני אישית חושבת

שלבית המשפט בהאג בכלל אין סמכות לדון בסוגייה הזאת. אפילו שהוא נחשב כמוסד מכובד ומוערך ברמה הבינ"ל, הוא ממש לא רלוונטי עבורנו, בישראל. אי לכך, אולי יש לראות כמוצדקת את ההחלטה לא להשתתף בדיון המשפטי מצד ישראל, כי אז אולי היו רואים בהשתתפותנו כמתן לגיטימציה לבית המשפט לפסוק בעניין. מצד שני, ככה אין באפשרותנו להציג גם את הצד שלנו, מלבד בצורה ההסברתית של הפגנות והתקהלויות מחוץ לכותלי בית-המשפט. אין ספק שהמצב ששורר כאן אינו יכול להימשך עוד. הגדר, וכבר הוכח כמה וכמה פעמים, יכולה למנוע פיגועים או דברים מהסוג הזה. אם אנחנו מדברים על הפרדה חד-צדדית-איזה עוד פתרון יכול להתאים? על מנת שהם לא יבואו בנו ואנחנו לא בהם, אולי באמת יש מקום להפרדה הזאת, וכפי שזה נראה עכשיו, לא נראה שיש פתרון אחר שמשרת את המטרה הזאת.

גועל נפש

לראות את החכי"ם הערבים בהאג אלו שאנו מפרנסים מפגינים נגד מי שמאכיל ומפטם אותם היה ....מראה זוועה שרק במדינה מעוותת כמו שלנו יכול להתרחש..לעזאזאל עם מה שקורה פה פשוט מעבר למה שאני יכולה לסבול...

למעלה