הדייג היום באיזור טנטורה (חוף דור)

paluta

New member
הדייג היום באיזור טנטורה (חוף דור)

אז ככה סתם נזדמן לי להיות שם באיזור הזה מאוד מוקדם בבוקר, הייתה רוח מעצבנת מזרחית נמוכה והים היה פלטה ולרוע מזלי כל הציוד היה באוטו מלבד החקות - למה כי אתמול בערב שטפתי אותן והנחתי לייבוש. (טיפול שוטף) אבל אילתרתי משהוא נחמד (שממש מזמן הייתי משתמש בו די בקביעות), לקחתי קונסרבה ישנה של עגבניות מרוסקות ( קונסרבה רחבה יותר ) וכמובן הוצאתי את המכסים (אחד כבר היה חסר - את השני הסרתי) כך שיש לי צינור חלול מצאתי על החוף חתיכת עץ שהתאימה למידה הפנימית (קוטר) הקונסרבה והיא גם הייתה די מעוגלת כך שהיה נוח לאחוז בה - דהינו ידית אחיזה. תקעתי מסמר מכל צד מהדופן החיצונית של הקונסרבה לחתיכת העץ כך שקיבלתי גליל עם ידית אחיזה פנימית. גילגלתי חוט דייג (בערך 50 -60 מטר) על הדופן החיצונית של הקונסרבה לא לפני שקשרתי את החוט לאחד המסמרים (לראש המסמר ואח"כ וידאתי שהמסמרים נעוצים עד הסוף) בקצה השני של החוט משקולת 30 גרם עם קרס מס 2 ופתיון מקרל אוחזים בידית הפנימית של הדבר הזה ומנופפים באויר עד שיש מספיק כוח צנטרפוגלי ומעיפים רחוק, דואגים שהחוט יהיה מתוח אבל לא יותר מידי כל שנותר זה להמתין שאיזה טורף יהיה רעב. ואכן לאחר כ 40 דקות הייתה משיכה נהדרת, משכתי בכוח על מנת לוודא שהדג נתפש ואכן לאחר גלגול החוט לחוף (בזהירות בגלל הסלעים החדים שהיו שם) מצאתי בקצה השני פרידה נחמדה בערך חצי ק"ג אולי יותר אח"כ ניסיתי שוב אלא שהפעם לא הייתה אכילה , בערך בשעה 7 וחצי זזתי משם לא לפני שהבחנתי בכמה דייגים שבאו לאיזור לדוג ולהפתאתי הרבה קודם כל אספו שאריות שאחרים השאירו שם מזמן (גם אני הצטרפתי ) היה נחמד - בגלל הנוסטלגיה ובגלל שעל הבוקר נפגשתי בדייגים נחמדים שאספו לפני כל זבל.

למעלה