הדייט השבועי של גוז II

גוז

New member
הדייט השבועי של גוז II ../images/Emo118.gif

נו, אז לאחר השקשוקה האילתית המשובחה, עברו חלפו להן עוד כשש שעות – והגיעה שעת ארוחת הערב. לפני כשנה – חפשנו באילת – וביקרנו במסעדת לה-קוצ´ינה – שבטיילת הרויאל ביץ´. הזכרון היה מוצלח, ובנוסף לכך קיבלנו המלצה על אותה מסעדה ממש כאן בפורום – אז החלטנו ללכת על זה. כאמור, היינו ארבעה במספר – כולנו אוהבי אוכל ומשקה – ואחד חובב מזון איטלקי במיוחד. ההבטחה היתה לפיכך – גדולה. הגענו למסעדה בערך בשעה תשע, וחיכינו זמן לא מבוטל עד שהושיבו אותנו – ועוד פחות מבוטל עד שלקחו מאיתנו את ההזמנה. המקום עצמו נאה למראה – התקרה מצוירת כולה כשמיים עם מלאכים, עם ירק (פלסטי) בשוליה, כסעות עץ מרופדים ונוחים תואמים לשולחנות העץ – שעליהם "פלייסמנטים" בצבע מנטה חיוור. סך הכל – שרתה עלינו תחושה נעימה ביותר. כשהסתיימה לבסוף ההמתנה הלא מבוטלת – קיבלנו לשולחננו פוקצ´ה, ולידה צלוחית אליה נמזגו שמן זית וחומץ בלסמי. הפוקצ´ה – היתה חלומית על פי כל קנה מידה – רכה עד לבלי הכר, מתובלת כהלכה וחמימה – והיא חוסלה בלי הנד עפעף. למנות הראשונות הזמנו ארבע מנות שונות – לפי מיטב המסורת המקובלת אצלנו: החבר הזמין קרפצ´ו בקר – שהיה עשוי מצויין, והוגש כמקובל עם פרמזן, רוקט ולימון (37 ₪); החברה – שהיא אשת החבר, הזמינה מרק סרטנים – שלטענתה היה מצוין ואף משובח (27 ₪). לי אין עמדה בענין – פשוט כי אני לא אוהבת מרקים שבסיסם מאכלי ים – מין שריטה שכזו בחיך שלי...; אני הזמנתי אינסלטה דה רוקולה – שהיא למעשה סלט רוקט, עם מוצרלה, פרמזן, קרוטונים, שום ורוטב בלסמי. הסלט היה עצום בגודלו (חציו נשאר בצלחת) ועשוי היטב. הרוטב היה עדין, לא השתלט על המנה – והשאיר מקום לתחושת הטריות של הרוקט (39 ₪); הגבר הזמין – ללא כל צל ספק – את המנה הראשונה המנצחת – גמברטי אלאליו – שהם שרימפס, בכמות ראויה למנה ראשונה, ברוטב שמן זית שום ולימון. תאווה לחיך ממש! העוקץ היה במחירה של המנה – 50 ₪ טבין ותקילין – שזה מחיר קצת מופרז בעיני למנה ראשונה - גם אם בסיסה שרצים. את המנות הראשונות שטפנו לתוכנו עם בקבוק קיאנטי קלאסיקו – רוקה דלה מאצ´י (DOCG), משנת 2000 – ב- 150 ₪. קצת יקר בעינינו בשביל יין שהיה נחמד בלבד (ואפילו לא הזמנו בקבוק שני – תופעה חריגה ביותר בפורום בו מדובר). לאחר המנות הראשונות - הגיעו לשולחננו בקצב משביע רצון למדי המנות העיקריות – משלושה סוגים. הגבר והחברה הזמינו כל אחד מנה של סקלופינה מרסלה, קרי – פרוסות של סינטה עגל חלב ברוטב יין מרסלה. מנה לא גדולה ולא מרגשת, שהיו שטענו שהיא אפילו תפלה קצת. המנה הוגשה עם תפוחי אדמה אפויים – שגם לאופן הכנתם חסרה מידת מעוף כלשהי. מחיר המנה – 74 ₪. החבר (בעלה של החברה) הזמין ריגטוני פימונטזה – שזוהי מנה יותר יצירתית, הכוללת פסטה ריגטוני (קרניים גדולות) עם נתחוני פילה בקר, רוטב חום, שמנת, שום, בצל, בזיליקום ועגבניות מיובשות. המנה היתה לא רעה בכלל – וענקית ממש – למרות, שאם היו שואלים אותי – העגבניות המיובשות היו מיותרות לחלוטין ולא התאימו לטעמים האחרים של המנה. אני לעומת זאת, הזמנתי מנת לינגוויני (שוב – סוג של פסטה) גמברטי (שוב – שרימפס) – ברוטב שמן זית, שום, עשבי תיבול ופפרוצ´יני (פלפל מתוק). גם המנה הזו היתה עצומה בגודל – אך לא עצומה בטעם. נחמד ותו לא. הפסטות הביתיות - הן בבית החברים והן בביתנו אנו – מנצחות אותה בדרך כלל. המחיר – 69 ₪. לקינוח – הוזמנו שתי מנות טירמיסו – שהיו בעיני, משמימות למדי, אך חלק מן הקהל התפעל מהן קצת יותר. לסיכום – לא יצאנו מגדרנו. מנות ראשונות משובחות – וכל השאר סתאאאם. המחיר – כמעט 700 ₪ לארבעה אנשים כולל בקבוק יין (אחד בלבד). השורה התחתונה – כנראה שלא נרוץ שוב.
 

Amoureuse

New member
לה קוצ´ינה

בדיוק לפני שה היינו באילת בסופ"ש, במלון המלך שלמה. הדיל היה חצי פנסיון, עם אפשרות לאכול ארחת ערב במסעדות הרשת תמורת תוספת של 40 ש"ח לאדם. סתם לצורך שלמות הסיפור אומר שביום הראשון הלכנו למסעדה הצרפתית שבתוך המלון (שכחתי את שמה באופן לא מפתיע) והיה פשוט גרוע. למחרת היה יום שישי ולה קוצ´ינה, שאינה כשרה, היתה אופציה יחידה, אז לא התלבטנו. כפי שסיפרה גוז, המקום מעוצב וחביב מאד, והשירות הינו בעייתי ביותר. בשנה שעברה הנחנו שזה נובע מגל הפיטורים הגדול במלונות אילת, אבל תירוצים כאלו לא מחזיקים מעמד שנה שלמה (הם צריכים ללמוד בינתיים...) דווקא מהאוכל נהנינו למדי. היינו ששה ואכלנו ארוחות מלאות (ראשונה, עיקרית וקינוח - אם יש בדיל אז לא ניקח???), כך שלמרות שאני ממש לא זוכרת מה לקחנו, ניתן להניח שניסינו מגוון רחב. אני לא חובבת גדולה של אוכל איטלקי (מיכאל הר סגור טוען, כך שמעתי ביום שישי, שהם לימדו את הצרפתים. אם כך, התלמיד עלה על רבו
), אבל נהניתי. המנה היחיה שזכורה לי במפורש היא צלחת האנטיפסטי - מומלצת. לאור ההצלחה חזרנו גם ביום האחרון (בעקרון יש לנו העדפה ללא כשרות), והפעם השירות היה כל כך חובבני שהצליח להאפיל על האוכל. החובבנות כללה חוסר תזמון בהוצאת המנות (חלק סיימו לפני שאחרים קיבלו), טעויות במנות וכו´. אז במחיר 40 ש"ח לאדם לפני שירות ושתיה זו ארוחה טובה מאד, אבל במחיר מלא יש באילת טובות ממנה (אני סמכת על גוז שתתן לנו פרטים נוספים).
 
למעלה