הדייט השבועי של גוז

גוז

New member
הדייט השבועי של גוז ../images/Emo118.gif

והפעם – הנאה צרופה במחיר תואם – "אונמי" השבוע, יצאנו לארוחת השבת שלנו, עם זוג חברים אחר – בלתי צמחוניים בעליל, וחובבי אוכל "מעניין" מושבעים. לאחר אכזבת "אלי-אולי" מן השבוע שעבר, החלטנו ללכת על בטוח, ובחרנו מסעדה יפנית מוכרת ברחוב הארבעה בתל-אביב. הזמנו מקומות כבר ביום חמישי, שכן זכרוננו הקולקטיבי טען בתוקף כי מדובר במקום שמתמלא עד אין מקום – במיוחד בימי הבילוי המקובלים (חמישי-שי-שבת). וכך, לקראת השעה תשע בערב, שמנו פעמנו לעבר בחירת השבוע – "אונמי". לפני שנפנה למהלך הארוחה, אני חייבת לכם התנצלות מראש – שכן השמות היפניים קשים לזכירה אצל קשישים מסוגי (כדי לתת כיוון על הגיל – אספר לכם שאני רקדתי במסיבות "אייטיז" בזמן אמת...). לפיכך, בחלק מן המקרים – תאלצו להסתפק בתיאור המנה ללא שמה המלא... לאחר שהושיבו אותנו במקומותינו, ומסרו לידינו את התפריטים, נעלמו המלצרים כלא היו למשך דקות ארוכות. ארוכות מדי לצערי. אבל – אני ממליצה לכולכם לקרוא שוב את הפסקה הזו, על מנת שלא תתגעגעו אליה בהמשך, שכן מכאן ואילך – השירות היה למופת. במהלך אותן דקות ארוכות (מדי), עיינו בתפריט (כמה וכמה פעמים) והגענו למסקנה חוצת הגבולות – כי הוא מעט עמוס מדי. זה נכון שיש יתרונות לתפריט רב פריטים, שכן כל אחד מוצא בו את מקומו ואת "ספל התה שלו" (או הסשימי – למי שמעדיף), אבל ישנו גבול דק ועדין, שחצייתו לוקחת אותך לארץ ה"יותר מדי", ארץ בה הסועד הממוצע (אנחנו, לצורך הענין) נתקף במעט בלבול ועיפות, וכמובן – תסכול על כך שאין הוא יכול לאכול גם מזה וגם מזה וגם מזה וגם מזה, ואחר כך עוד קצת מזה – כל זאת מבלי להתעלף משובע אחרי "הגם" השלישי, ומבלי לקבל מכתב ממנהל הבנק למחרת. לשם ההגינות, אני חשה חובה מוסרית לציין, שאם יש מקום שבו קל יחסית להזמין גם וגם וגם – המקום יהיה דווקא מסעדה יפנית, שיתרון בולט שלה, לפחות בעיני כותבת שורות אלה, הוא גודל המנות (או שמא נאמר "קוטנן"), המאפשר גיוון רב בארוחה אחת. קצת מזכיר "ארוחת טעימות" מן הבחינה הזו – רק שאתה בוחר את הטעימות של עצמך. משנגמרו הדקות הארוכות (מדי) סר לשולחננו מלצר, על מנת לקחת את ההזמנות, ואנו שיתפנו איתו פעולה ברצון רב. היין המלווה שנבחר לארוחתנו היה פאוסטינו VII מריוחה הרחוקה אשר בספרד (אינני זוכרת את השנה). זהו "יין החודש" באונמי, והוא מומלץ בחום. 110 ₪ לבקבוק. אנחנו ירדנו על שניים. לאחר בחירת היין - פנינו לבחור מנות ראשונות. מילה קטנה לענין המנות הראשונות. אני יודעת שלא מאוד נהוג להזמין מנות ראשונות ביפנית, אלא אם כן מדובר בעסקית. למרות זאת, ב"אונמי" אני מקפידה על המנות הראשונות – פשוט כי הן מאוד מאוד מצויינות בעיני. וטיפ קטן – להקפיד ולשאול את המלצר על המנות שאינן רשומות בתפריט. יש שם הצלחות מסחררות. הפעם – נשמעו בתחילה קריאות מחאה מן הצד השני של השולחן, קרי – מכיוון החברים, אבל, לאחר ששמענו את הצעות המלצר, הוזמנו לשולחננו, אחר כבוד – ארבע מנות ראשונות, שחלקנו בין ארבעתנו, כדלקמן: צ´יז הרומאקי – שזהו בצק דקיק, העוטף גבינת קממבר (אני יודעת שהיא צרפתית, אבל אני משוכנעת שההורים שלה באו מיפן בגירוש יפן או משהו כזה...) – מטוגן עמוקות, מוגש עם עירית וירקות, ולידו רוטב צ´ילי חריף מתקתק. מנה – משהו משהו – שאינני מוותרת עליה באף ביקור במסעדה; פטריות (שמפיניון פורטבלו ויער – אם אינני טועה) מוקפצות ברוטב סויה מתקתק, מוגש על מצע עלי רוקט; קומבינציית פירות ים ודברים אחרים (הניחוש שהתקבל אצל כולנו היה גבינה) מטוגנים במעטפת פריכה שאיננה טמפורה (אני לא מצליחה לזכור את השם) עם רוטב טעים שאיננו מסוגלים לשחזר את מרכיביו; קלמארי ללא כל מעטפת, עשויים ברוטב חום בהיר – עם נגיעת שמנת קלילה. יאמר כבר – המנות היו כולן מצויינות ביותר – והיופי הגדול היה שכל אחד מאיתנו חשב על מנה אחרת שהיא ממש ממש הכי מצויינת. אתם יכולים להבין ששלב המנות הראשונות נחל הצלחה מסחררת. בין המנות הראשונות לעיקריות, הגיע בקבוק היין השני – בתזמון מופלא (ושוב – לאחר יאוש "אלי אולי" מן השבוע שעבר, זו היתה ממש חויה מתקנת עבור הגבר ועבורי). למנות העיקרית הזמנו בעיקר סושי משלל סוגים, ועל כך אפרט עוד מעט קט. אבל לפני כן אציין, שבשל העובדה שהגבר הוא מבקר די חדש ב"סושילנד", ועוד לא הגיע לעמדת "סושאי בכיר", הזמנו "מנת הרגעה" אחת – שאינה כוללת דגים נאים מסוג כלשהו – רק כדי שתהיה רשת בטחון, למקרה שחלקים מן הסושי לא יעשו את העבודה. לענין זה – דווקא ברכנו על ריבוי הפריטים שבתפריט. הבחירה נפלה על מנת אטריות סובה (אטריות ביצים) עשויות עם ירקות ברוטב עם גוון מתקתק מלוח, ופיסות אנטריקוט. "מנת הרגעה" חביבה, שעלותה איפשהו בין 40 ל- 50 ₪, אבל שרק בשבילה ובשביל סוגה – לא היה שווה להגיע ל"אונמי". שונאי הסושי באשר הם שם – ראו הוזהרתם. שאר המנות העיקרית כללו באמת את הכל מכל כל – היה לנו כמה יחידות של ניגירי סלמון, סשימי טונה אדומה (דג מנצח לסשימי – על פי כל קנה מידה...), שניים או שלושה רולים של "ספייסי טונה" – רול הדגל – אם תשאלו אותי, שלושה קונוסים משלושה סוגים שונים – אחד מהם עם צלופח (אמרתי לכם שהחברים שלנו חובבי אוכל מעניין), שני אינארי טמפורה עם סלמון-ביצי דג ואספרגוס, רול של אינטיאס עם בצל ירוק ואבוקדו – וחוששני שאני פשוט לא זוכרת את הכל (אם אינכם מכירים את המינוחים היפניים – רק תגידו – והסבר ינתן על ידי בשמחה). הרולים הרגילים עולים באזור ה- 20-25 ₪ לאחד (6 יחידות). המיוחדים עולים, מטבע הדברים יותר. הכל היה מעולה. טרי, עשוי בקפידה, אסתטי וטעים עד בלי די. השירות לאורך כל הדרך היה יעיל וענייני. רוב הערב שירתה אותנו מלצרית חביבה ומיומנת, בבלונד פלאטין - שפשוט ידעה את המלאכה. הענין תקתק. המאפרות פונו בקצב משביע רצון, בקשות מיוחדות ("אפשר בבקשה סכו"ם") נענו בשמחה, ברצון ובמהירות הראויה וההסברים היו נכונים, מדוייקים ונטולי השמטות פרטים. בשלב המנות האחרונות – החלטנו לקצץ – ולקחנו שתיים בלבד לארבעתנו. הראשונה היתה אצבעות שוקולד על מצע עוגת שקדים ואגוזים. השם נשמע פלצני משהו, אבל לאחר שראינו את המנה – הבנו שאין דרך אחרת לתאר אותה – זה בדיוק אצבעות שוקולד על מצע עוגת שקדים ואגוזים... המנה הנוספת היתה מאפה שקדים בשני טעמים – ליצ´י ופירות יער – עם כדור גלידה בטעם וניל-ג´ינג´ר. מנה א-ל-ו-הי-ת(!), המגיעה במגש מלבני, ועליו שלושה מגשים ריבועיים - שני מרובעי מאפה שקדים דקים ופריכים – אחד אפוי עם פירות יער והשני אפוי עם ליצ´י – וביניהם ריבוע עם גלידה. הטעמים חלומיים – כל אחד בפני עצמו – והשילוב – ישמור השם! משהו משהו! נהנינו נורא. המחיר – 880 ₪ לרביעיה – כולל שני בקבוקי פאוסטינו – ולפני הטיפ - יקר לכיס השכיר הממוצע, אך שווה את זה. אפילו לא נחרדנו כשראינו את החשבון. למי שלחוץ באגף הכספים – מומלץ לשים לב בשלב ההזמנה – שכן מאחר וכל מנה נראית לא כל כך יקרה – יש נטיה להזמין הרבה. כמו שסבתי המנוחה היתה אומרת: "להזמין עם העיניים". גם אנחנו יכולנו להזמין קצת פחות – ועדיין היינו שמחים ושבעים, אבל, כמאמר הפתגם היפני עתיק היומין: "לא בוכים על ווסאבי שנשפך". שבת שלום לכולם.
 
ח"ח על הביקורת, אם יורשה לי להוסיף

אונמי מסעדה טובה מאד. גם מבחינת טריות הדגים- אין שום מקום לדאגה. בכל הפעמים שבאתי למקום נהנתי עד מאד מהכל. האלכוהול במקום (שאינו יין) גם כן מובחר למדי ומגוון. נחמד מאד לשבת על הבר.
 

מיכלי56

New member
יופי גוזל´ה../images/Emo45.gif

אין ספק שהביקורות שלך משדרגות לנו את הפורום. שפתיים ישקו! (אחחח הייתי יורדת על כמה סושים עכשיו). תוספת קטנה לאונמי - אם אומרים לכם שאין מקום סביב שולחן ואתם שניים , אל תרתעו ,יש קסם מיוחד בישיבה סביב הבר .צופים ביפנים/תאילנדים/פיליפינים (אני לא מצליחה להבדיל ביניהם) ,עוסקים במלאכת הקודש של הכנת הסושי. המראה מקסים ומעורר התפעלות מן ארוחה פלוס מופע באותו כרטיס. אדיוס.
 

oreo

New member
מצטרפת לתשבחות

גם על הביקורת וגם על אונמי. רק רציתי להוסיף שדווקא בניגוד להרבה סושיות אחרות דווקא באונמי יש מנות נהדרות גם למי שלא אוכל סושי. אני רק אציין את האגדשי טופו הנהדר ואת המבחר הגדול של השיפודים.
 
המסעדה נחמדה ולא מפשלת במנות

אחרונות אבל ברצוני להביא לידיעת חובבי הסושי שהסושיאדה המהירה בקניון עזריאלי ממש מצוינת לדעתי ואני מחובבי הסושי לסודיו.
 
שאלונת ../images/Emo187.gif

קראתי את שכתבת גוז ,והתחלתי להזיל ריר.רגע, אני מנגב
השבוע אני מתכנן לצאת עם מישהי מתוקה לסושייה
. חשבתי ללכת ל- RUNNING SUSHI, בהרצליה פיתוח. הייתי שם בעבר ומאד נהניתי מן הדינמיקה הנעימה ואף מן הסושי הטעים כמובן. רעיון טוב לדעתכם?! או שמא כדאי להמירו בסושייה חלופית?!
 

oreo

New member
המלצה

גם בהרצליה פיתוח - לדעתי יותר יקר מ RUNNING SUSHI אבל אחד הסושיות הכי טובות שאכלתי - סאלי. זה נמצא בערך מול ג´קו (ליד ההולמס פלייס) ומאוד מומלץ.
 
תודה, אגב,

יקר בטירוף או ש.."סביר"?? {כן כן אני יודע שהמונח.יקר..זול....הם מונחים יחסיים}
 

meravbr

New member
מה עם הסושי בר ברחוב בזל, ניסיתם?

אמנם ישבתי שם לפני שנים רבות, עוד בטרם הבנתי בסושי, אבל זכור לי כלא רע ובעל מחירים נוחים.... וכן, אין ספק שבסושי בארץ אין זול....
 

25אירית

New member
יש גם את האופציה של Moon

ברחוב בוגרשוב בת"א. לסושייה החביבה הזו יש שני "גליקים" מרכזיים, האחד הוא האוירה הנעימה בבר (יש מסוע) פשוט כייף לשבת שם והשני הוא המחיר- כן, כן חברים- יש סושי זול!!! אנחנו פוקדים את המקום די בקביעות, אוכלים סושי עד להתפקע ומשאירים כ- 200 ש"ח לזוג (כולל כוס בירה וכוס יין אך לא כולל שירות) כמובן שכמו בכל דבר אחר בחיים, אליה וקוץ בה, רמת הסושי אינה אחידה יש פעמים בהם הסושי ממש מצויין ויש פעמים בהם הוא שואף לבינוניות. עדיין, למרות הקוץ שבאליה לדעתי מבחינת שיקולי עלות- תועלת מון לוקחת ובגדול....
 

oreo

New member
אני לא ממש יכולה להגיד

אם יקר מאוד או לא כי זה מאוד תלוי במה מזמינים. בניגוד למסעדות "רגילות" במסעדות יפאניות לא אוכלים בד"כ מנה ראשונה - עיקרית - קינוח. בכל מקרה זול זה לא למרות שיש להם עסקיות שוות בצהרים. הסושי בבזל חביב לדעתי אבל לא יותר מזה. ב MOON עוד לא אכלתי אבל שמעתי גם שמאוד נחמד.
 
אכלתי בMOON

לומר שיצאתי מגדרי?! לא. אמנם חביב מאד ככל שזה נוגע לקונספציה האינטראקטיבית אבל משהו בסושי אכן שאף לבינוניות במידת מה. אמממממ.בגדול אתן צודקות...איכותי עולה יותר...אין מה לעשות
 
מ-ז-ע-ז-ע!../images/Emo46.gif

הייתי בMOON לאחר המלצה ויצאתי המומה. התיישבנו על הבר (מרכז המסעדה) ונהננו מהאופן בו יכולנו לקחת את המנות.(למי שלא יודע- זהו מסילה מסתובבת שכל מי שיושב בבר יכול להושיט יד ולקחת לו צלחת) לקראת הסוף החלו סביבנו אנשים לעשן. כשביקשנו מהם להפסיק הם טענו שזה איזור עישון. המלצר, לתדהמתינו, תמך בהם והצביע על איזור מבודד,בחוץ, שהוא איזור ללא עישון. איזור זה רחוק מה"בר" ואינו מאפשר בחירת המנות ובעצם מנטרל את כל השוס של המקום. מעבר לזה- איזה הגיון יש לזה שלמעשנים יכולת לעשן ישר על האוכל? לא רוצה אוכל מעושן!!! אוסיף, שגם בהצביעו על האיזור ללא עישון, ישב שם בחור ועישן. מאכזב וגועלי.
 

שח_מט

New member
במיאקו בר"ג יש 25% אחרי 23 בלילה!

מסעדה טובה ושווה לבדוק ארוחת לילה!
 
היפנית החביבה עלי היא דוקא יקימונו

ביורדי הסירה. פחות מפואר אבל טעים מאוד ואני תמיד מזמינה בשפע ולא מתאכזבת. לא אכלתי עדיין בסאלי אבל אונמי חמודה ותו לא בעיני.
 

גוז

New member
די גבוהים ../images/Emo118.gif

אני אוכלת שם בד"כ רק עסקיות - שכן אני עובדת ליד. האוכל שם - ובעיקר הסושי - מצוין!!! באמת - תחרות קשה לאהובתי- אונמי...
 

25אירית

New member
אוף!!!!!!

אני לא מבינה למה סושי צריך להיות כל כך יקר! אני מתה על סושי אבל ממש אין לי לב להוציא כל כך הרבה כסף על ארוחה שחומרי הגלם שלה כל כך זולים. ביום שבת בערב עשינו בבית Sushi Night היינו 5 אנשים, הכנו מבחר סושים עם סלמון, מלפפונים, אבוקדו, פטריות שיטאקי, חביתה יפנית ושרימפס. סה"כ של חומרי הגלם שהשתמשנו = 50 ש"ח. אכלנו עד להתפוצצות (אפילו העלנו שאריות לשכנה), בחוץ ארוחה כזו היתה עולה לנו 700 ש"ח במקרה הטוב. אז נכון, צריך שיהיה פער במחיר בין חומרי הגלם למחיר הארוחה ולקחתי בחשבון שמביאים שף יפני מיוחד שלמד 3000 שנה איך מורידים קשקשים לדג וכו´... וכו´.... אבל 1400% !?!?!?!?!?!?!?! זה טירוף לא? זה הרבה מעבר לפער בכל ענפי המסעדנות האחרים? למישהו יש סיבה הגיונית לתת לעניין הזה , כי אחרי הכל אני כן מוציאה את הסכומים האלו מזמן לזמן, וחייבת משהו ש"יעשה שכל" וירגיע את המצפון
תודה לכל מי ששרד את הקיטור עד הסוף.
 
למעלה