הדייט השבועי של גוז

גוז

New member
הדייט השבועי של גוז ../images/Emo118.gif

אני יודעת, אני יודעת, הפינה שלי לא יציבה לאחרונה, ועל כך אני מתנצלת. יש לכך סיבות די טובות (לטעמי) – אבל לא כאן המקום והזמן לפרטן. כל דבר בעתו. מכל מקום, החלטנו אמש, הגבר ואנכי, לחדש ימינו הקולינאריים כקדם, ויצאנו לנו אל עבר "תהל", בר מסעדה ברוח ספרדית ברח´ נחלת בנימין בתל-אביב (בהמשך הבלוק של דיניץ – למי שמכיר). בחרנו לשבת למעלה – בחירה מוצלחת ומומלצת, שכן כל הישיבה למעלה היא על כורסאות וספות, מסביב לשולחנות סלון קטנים, נמוכים, מה שמוסיף לענין אוירה נינוחה על גבול הביתית. אפשר להתכרבל בין המנות, להתחבק בנוחות – למחפשי הרומנטיקה, התאורה היא רכה וכוללת הרבה נרות גדולים, בקיצור – אוירה כיפית. שלא תהיינה טעויות – המקום אינו אפלולי, אלא רך ונעים. וגם המוסיקה – שמחה גדולה – נעימה לאוזן אם גם אינה מוכרת (לפחות לי). מיד כשהתיישבנו, ניגשה אלינו המלצרית, העניקה לכל אחד מאיתנו כוסית סנגרייה מתקתקה ומלבבת, והשאירה עמנו את התפריטים. הסנגרייה היתה טעימה, אך הצטערתי שהיא הוגשה בכוס של "שוט", ולא בכוסות מיץ פטל, כנהוג בספרד. מצד שני – הייא היתה על חשבון הבית – אז שמחנו למחווה... התלבטנו אם לקחת את ארוחת הטעימות, העולה 89 ₪ לאדם וכוללת מרק, שתי מנות ראשונות, עיקרית ושתי תוספות, אבל שני דברים הורידו אותנו מהרעיון: העובדה שחלק מן המנות היו בלתי אכילות מטעם הגבר (ענייני אספרגוס, תרד ודומיהם), והעובדה שהפאייה השחורה (שדווקא, בעקרון, ממש בא לי עליה כעיקרית) כללה בתחום פירות הים רק שרימפס, בייבי שרימפס ומולים (ולבקשתנו הסכימו גם קלאמארי – אבל בסוף לא רצינו את המנה). תוך שהתלבטנו, סיפרה לנו המלצרית כי גם פירות ים אלה באים בכמות – איך לאמר – לא עצומה, אז החלטנו לרדת מזה. אחרי התלבטות ארוכה – יצאה משולחננו בשורת ההזמנה הבאה: למנה ראשונה הזמנו שלושה טאפאסים: הראשון - ספייריבס ברוטב מתקתק (תמרים כמדומני) – הגיעו שלוש צלעות, ברוטב מצוין ובעשייה ראויה, כאשר מה ששבה את לבי יותר מכל, היתה העובדה שהרוטב לא הציף את הצלעות למוות, אלא הגיע בדיוק במידה.היה טעים. הגבר אהב יותר ממני (42 ₪); טאפאס קלאמרי קריספי ברוטב איולי – שהיו חביבים מאוד, אך לא יותר מזה (יתכן שהשמן היה על גבול העיפות כבר?)(32 ₪); וטאפאס רביולי סרטנים בשמנת (עם נגיעת רוטב חום חמצמץ) – שהיו מצויינים, למרות שאילו אני הטבח – הייתי עושה אותם עוד טיפונת – כי נדמה לי שהם היו דקה לפני אל-דנטה. ובכל-זאת – מצויינים. הצער – הגיעו רק שתי חתיכות (28 ₪). כאן המקום לציין, שהרביולי סרטנים כלל אינו כלול בתפריט הרגיל, אלא רק בתפריט הטעימות, אבל המלצרית החיננית והמקסימה שלנו השתדלה עבורנו במטבח ועשתה לנו לובי, וכך ארע שלא רק שהסכימו לתת לנו רביולי סרטנים – אלא אף הסכימו לשלוח לנו מנה כפולה של רביולי (ארבע חתיכות במקום שתיים). הצער הגדול היה - שמלצרית אחרת, טעתה ככל הנראה, והעלתה את ארבע החתיכות לשולחן אחר (שהזמין את מנת הטעימות) ואת השתיים אלינו. גילינו את זה רק עם בוא החשבון – כשנתבקשנו לשלם 56 ₪ לשני רביולונים ושאלנו (בנימוס ובנחמדות) האמנם זה המחיר. לא כעסנו על הטעות (כנראה כי כבר היינו מפוצצים, וגם כי אנחנו נחמדים כאלה) ורק קצת הצטערנו (בעיקר אני) כי באמת הייתי שמחה לעוד רביולון משובח שכזה... ליד המנות הראשונות הזמנו חצי בקבוק יין ספרדי אדום – מבית המרקיז דה קסרס, שהיה חביב ועליז, והתאים לרוח המקום והזמן (79 ₪ ל375 מ"ל). לעיקרית – בחרנו פאייה פירות ים ובשר לשנינו, ואין לי אלא להודיע שזו היתה הבחירה המוצלחת של הערב! הגיעה מנה עצומה, בתוך מחבת כבד שכללה כמות היסטרית פשוט של פירות ים. היו שם מולים בהמוניהם, טבעות קלאמרי לרוב, 5 סרטנים שלמים – עסיסיים ומשובחים (שלידם הוגשו כלי עבודה תואמים), קוקי סן ז´ק בודדים, שרימפסים ובייבי שרימפסים, והכל מבושל באורז עם ירקות לרוב (פלפלים, בצל, גזר, ונדמה לי שגם כרישה), פטרוזיליה במידה (ואנחנו לא מחובבי הפטרוזיליה) ותבלון חמצמץ מ-ע-ו-ל-ה!!! הבשר היה קצת פחות מוצלח – ובעיני ניתן היה לשלב נתחים ראויים יותר – אבל כרגיל – הגבר התמודד איתם בגבורה – וכולנו היינו שמחים (הבשר, אני והגבר). סך הכל – מנה מנצחת. התמוגגנו עד מאוד. אכלנו ואכלנו, וזה פשוט לא נגמר. הגענו למצב החריג מאוד במקומותינו - שבו היה כל כך הרבה עד שהשארנו כרבע מן המנה, והיה כל כך טעים – שביקשנו שיארזו לנו את זה (אני לא זוכרת את הפעם האחרונה עד אמש שבה ביקשנו שיארזו לנו אוכל הביתה, אבל פשוט כאב לנו הלב להיפרד...). כל השמחה במחבת הזו – עלתה בסך הכל, לגבר ולי ביחד – 130 ₪. מחיר ראוי בהחלט בשביל מנה שכזו, על שלל מרכיביה. במנה האחרונה לא היו לנו כלל התלבטויות. מיד כשהגבר הבין שענייננו במסעדה ספרדית – הוא הודיע שאם יש קרם קטאלאן – אנחנו נזמים לנו אחד, ומיד הסכמתי עמו. כצפוי – היה קרם קטאלאן – ואנחנו, דבקים בהחלטות בראשית – הזמנו מנה (28 ₪). גם פה רשמנו הצלחה – שכן המנה היתה משובחת (קרם קטאלאן – דומה מאוד לקרם ברולה – למי שאינו יודע, והוא קינוח מקובל ומסורתי בקטאלוניה – החבל הצפון מזרחי של ספרד, בו שוכנת למשל ברצלונה). הקרם היה משובח, והוגש כשבמרכזו נגיעה של ריבה חמצמצה. הגבר התלהב, אני הקפדתי על המתוק שמסביב. ובטרם סיום - מילה בענין השירות והאוירה. המלצרית ששירתה אותנו רוב הערב (חוץ מאשר בשלב הטעות עם הרביולי) היתה פשוט מקסימה. נעימה, משתפת פעולה, מסבירה, חייכנית, מלאת רצון טוב ובעלת קשרים במטבח (...) – כל מה שאתה רוצה ממלצרית – ועוד קצת. ההמתנה בין המנות היתה טיפונת ארוכה – אבל זה ממש ממש לא העכיר את האוירה. יכול להיות שזה המקום – עם נינוחות הספות והתאורה הרכה, יכול להיות שזו המלצרית – שהיתה כה מקסימה, יכול להיות שאנחנו היינו במצב רוח רגוע ולא מתעצבן שכזה – וכנראה שזה היה שילוב של שלושתם. מכל מקום – נהנינו עד מאוד! סך הנזק – כ- 350 ₪ לזוג, כולל מעט יין (חצי בקבוק), כולל 2 ₪ לאדם בגין שמירה, ולא כולל שירות. היה יופי יופי – ואין ספק שנחזור!
 

גוז

New member
מתקנים אותי - ../images/Emo118.gif

לא היו בפאייה חמישה סרטנים שלמים אלא כחמישה חצאי סרטנים. אף פעם לא הייתי טובה בחשבון (למען האמת לטענתו - היו שם בין סרטן אחד לשניים - אבל בכל מקרה - יש הסכמה בבית שהיו די והותר ולמעלה מכך סרטנים, כמו גם פירות ים אחרים במנה...). ותודה לגבר על התיקון.
 

meravbr

New member
אכן תהל מסעדה בעלת אוירה קסומה

גם אכלנו בה ארוחת טעימות בשבת בצהריים לפני כחודשיים (נדמה לי) ואף המלצתי עליה פה כארוחה קלילה ולא כבדה כמו ארוחות טעימות אחרות שטעמתי. אפילו הקטנטונת שהיתה איתנו נשפכה לה על הספה עליה ישבנו וישנה בה כשלושת רבעי השעה...
 
יו גוז איזו השקעה..אגב בתהל החברה

שלי מרחוב רש"י חגגה את היומולדת חמישים שלה ואני לא יכולתי להגיע כי היה לי משהו אחר באותו ערב שמנע ממני על כל פנים - האם זה מקום מספיק חגיגי ליומולדת?
 

bigpurrs

New member
על חוויותי האישיות בתהל

היי גוז וכל חברי הפורום, למי שלא מכיר אותי שמי אלון ואני אחד מחבריה הטובים ביותר של ביאליקולית ונספח כמעט לכל מסעותיה למסעדות ברחבי תל אביב. פגשתי את חלקכם במפגש הפורום, והחלטתי להסתפח גם מעט לפורום עצמו. אבל על המפגש בהודעה הנספחת אליו. לגבי תהל - אני וביאליקולית חובבים למדי את מתחם דיניץ ומרעיו שכבר נכתב עליו לא מעט גם בעיתון. כך שיצא לי להתנסות בהנאותיה של תהל מספר פעמים ולא אחת. אני חייב להודות שכמעט בכל הפעמים נהניתי מאד - כמעט מהכל. כולל בפעם האחרונה בה ביקרתי במקום בחברתו של בן זוגי לפני נסיעתנו המפורסמת לפראג. הפעם האחרונה היתה הכי טובה. אני אכלתי את הקלאמרי שהיה "מעבר לטוב". כשאני אומר מעבר לטוב אני מתכוון שקשה לטעות איתי כשמדובר בקלאמרי מטוגן - כי אני חולה על זה. אבל אפשר להתעלות במעודנות הטיגון וכמובן בטריות הקלאמרי שהיה לא פחות ממדהים. בן זוגי אכל רסיון שעיקרו חצילים - ולא התאכזב בכלל. כל זאת בתוספת האווירה הרומנטית של המקום עשו לנו את הערב. למרות כל דברי ההלל והשבח שיש לי מביקורי במקום יש לי שני סייגים. 1. למרות שהקומה העליונה באמת יפה ונעימה, אני לא אוהב את צורת הישיבה הנמוכה בכורסאות שם. זה לא ממש נוח לטעמי ואני אישית מעדיף לשבת בשולחנות נורמליים כשמדובר באוכל. אם אני בא לבר וכוונתי לשתות בלבד - קונסטלציית הכוסאות הנמוכות מתאימה באמת. אז אני ממליץ לחשוב על העניין דקה לפני שמתיישבים במקום לא נוח. 2. אמנם אכלתי בתהל כמה וכמה פעמים וכמעט כולן היו מוצלחות ביותר לטעמי. אבל פעם אחת היתה ממש קטסטרופלית. ביאליקולית הייתה איתי אז והיינו שם בפורמט של 4 סועדים לפני שאחת מידידותינו עזבה לחו"ל והיה נורא. השירות היה איטי ומחפיר והאוכל לא המריא (למרות שבחרנו שם איזו עסקית בשרית כלשהי שאם אני לא טועה כבר אינה בתפריט). בעקבות החוויה העלובה כמעט החרמתי את המסעדה לחלוטין, והעזתי לנסותה בשנית רק חודשיים בערך מאוחר יותר לפני נסיעתי לפראג. כפי שאמרתי לאמוראז במפגש הפורום, למסעדות - כמו להצגות תיאטרון יש "ימים" כנראה. אותו תבשיל יכול להיות פעם מדהים ופעם ככה ככה בהתאם למשתנים רבים. והשירות בהחלט משתנה מיום ליום בהתאם למצב הרוח של המלצרית, העומס במסעדה ושאר גורמים. אני בהחלט ממליץ לבחון את איכותה של מסעדה על סמך יותר מביקור אחד... לאלו שיכולים להרשות זאת לעצמם כמובן :) אלון
 

גידי42

New member
פאיה

נשמעת מסעדה לטעמי, אני חולה על פאיות בכלל ובפרט של פירות ים. את הפאיה המדהימה של חיי אכלתי במה שנחשבת הההההמסעדה הטובה ביותר בברצלונה (הוזמנתי ע"י מארחיי המקומיים) היתה מנה שמימית. הזמנתי את המנה ל-2 וטרפתי אותה לבדי תוך התעלמות מופגנת מהמבטים המשתאים של מארחיי שבטח אמרו לעצמם נו טוב הישראלים האלה.... בטח אין להם מה לאכול שם בישראל. שמתי קצוץ, מי יודע מתי אתקל שוב במעדן זה. ואכן מאז לא באה פאיה ראויה לשמה לפי, כל משאכלתי בארץ היה חיקוי עלוב (לא כל כך הפירות ים או הבשר אלא יותר האורז ובמיחד הרוטב) והנה כאשר כבר חשבתי להזמין כרטיס לברצלונה, ואכול את שאהבה נפשי, באה גוז וחסכה לי את ההוצאה שאותה אוכל להשקיע בארוחה עצמה. אז אפשר כבר להודיע לטבח להכין לי פאית פרות ים (ל-2 כמובן....) וגוז .....חסר לך שזה מאכזב. אני שולח לך את החשבון
 

גוז

New member
אוי אוי אוי ../images/Emo118.gif

עכשיו אני ממש בפניקה - אולי זה לא התיבול הנכון, אולי שף ספרדי היה עושה את זה אחרת, אולי אתה תיפול על פאייה עצבנית וביום רע או אולי משהו אחר.... גידי - הצלחת להלחיץ אותי....
 

גידי42

New member
לא להלחץ

נלך, נטעם, נדווח (ויני, וידי,ויצ´י .....) אני מקווה שיהיה בסדר
 
למעלה