הדילמה הגדולה!

הדילמה הגדולה!

היי לכולם. אני לא בדיוק יודעת מאיפה להתחיל ולהסביר את המחשבות שמתרוצצות לי בראש אבל אני אנסה.. כרגע אני חיילת בצה"ל ואני אוהבת מאוד את התפקיד שלי הבעיה היא שאני שונאת את המסגרת הצבאית ומרגישה שמהיום שהתגייסתי הנפש שלי לכודה באיזה מערה אפלה והיא תצא משם רק כשאני אשתחרר. והנה עכשיו עוד מעט מגיע השלב שאני משתחררת ויוצאת לאזרחות וכולם מסביבי מתכננים תוכניות לעתיד, כולם נראים כל כך בטוחים ושאפתניים בקשר למה שהם רוצים לעשות עם עצמם בחיים ולי אין שמץ של מושג. עוברות לי אלף מחשבות בראש ביום של מה אני אלמד ובמה אני יעבוד ולאן אני אסע לטייל וכו, וכו.. ואין דבר אחד שאני יכולה להגיד לעצמי שזה הדבר שאני רוצה, זאת השאיפה שלי. אני לא יודעת אם איי פעם חייתם עם מחסור כל כך גדול, מחסור במטרה מחסור בשאיפה מחסור בכמיהה לעשות משהו להגיע לאנשהו ליצור משהו... פשוט אין לי את הדבר הזה... יש הרבה דברים שאני רוצה לנסות ולחוות אבל אף אחד מהם לא מספק לי את התשובות שאני צריכה.. כל כך חיכיתי לרגע שאני אשתחרר ועכשיו כשהרגע הזה מגיע אני לא יודעת מה נכון בשבילי ולאן החיים שלי ממשיכים מכאן.

bios

New member
ההמלצה שלי

אני ממליץ לך לנסוע לטיול. הטיול שאחרי הצבא יכול להיות לא רק טיול פיזי אלא מעין מסע נפשי שבו יש לך הזדמנות להכיר את עצמך ולחשוב על כל מיני דברים שלא יוצא לך לחשוב בשגרה. ממסע כזה את עשויה לחזור במצב שונה מזה שהתחלת. את לא חייבת שיהיה לך מקום בעולם שתמיד חלמת לנסוע אליו. פשוט תתייעצי עם אנשים שכבר עשו את זה ותיסעי למקום שהכי תתחברי אליו. להרבה אנשים השחרור מפחיד, וגם לי לקח איזה שנתיים להיכנס למסלול שאני מרגיש שמתאים לי. אני לא מרגיש שבזבזתי את הזמן, אלא מאמין שקרו בדיוק הדברים שהיו צריכים לקרות בשביל לאפשר לי להבין מה מתאים לי ומה לא ומי אני רוצה להיות. נסי לנצל את התקופה הזאת בשביל להכיר ולחוות את עצמך ואת העולם - דווקא חוסר הכיוון הנוכחי יכול להיות נקודת מוצא טובה בשבילך לעשות משהו שמשקף את עצמך ולא ציפיות של אנשים אחרים ממך או רעיונות שמשקפים את הדרך בה חשבת על עצמך בעבר, אבל אינם רלוונטיים יותר. בהצלחה!

מחסור בשאיפה/מחסור במטרה

ראשית כל, את עדיין צעירה ושנים רבות לפניך. לא תמיד אנו יודעים לאן אנו פונים אך אני מבטיחה לך כי בבוא העת תדעי. אם יש לך המון דברים שברצונך לעשות, קודם כל, תעשי אותם אחד, אחד. תתחילי במשהו. אפילו אם התחלת וראית כי זו לא הדרך שגורמת לך לאושר - שני כיוון. לדוגמה: אם תלמדי פסיכולוגיה, תתחייבי להיות פסיכולוגית? או אם תלמדי מחשבים, תעסקי בכך בכל מקרה? אם תלמדי הוראה, תחוייבי לעסוק בכך? אם תלמדי הנהלת חשבונות, תתחייבי להיות מנהלת חשבון? ובכן, כל מה שתעשי, וכל מה שתלמדי, זה לא מחייב אותך כלל וכלל. ואם תחשבי על רעיון של ביזבוז זמן של לימודים שבסוף לא תעסקי בכך, אזי את עלולה למצוא את עצמך בעוד 10 או 15 שנה, ממורמרת. חוץ מזה, בחיים אין דבר כזה שנקרא בזבוז זמן. לא משנה מה תלמדי, זה תמיד יעזור לך בחיים ויקדם אותך הלאה, לדבר הספיציפי אותו תאהבי לעשות ולעסוק בו. לגבי רעיון הטיול - פשוט תבחרי מקום וסעי אליו - בטוח שתהני. ולגבי עבודה? תתחילי במשהו - נניח זה יכול להיות מלצרות, זבנית בחנות, פקידה במקום כלשהו - ואם תראי כי אינך נהנית, שני כיוון. האפשרויות בפנייך פתוחות ומגוונות, כל שעליך לעשות זה להתחיל במשהו ותראי כי השאיפות יגיעו בהמשך. שיהיו לך חיים נפלאים.

cacaroto

New member
תתחילי במשהו אחד

טוב .. סבבה לא טוב, תנסי משהו אחר. אבל זה לא כזה פשוט

למעלה