הדילמה - פרק 2

הדילמה - פרק 2

האם לדעתכם מדינת ישראל אמורה לשאת באחריות החילוץ של אזרחים ישראלים השוהים בחו``ל לצורך עסקים או טיול פרטי ונקלעים לסכנת חיים?

מיקושון

New member
כןן.

אכן כן, הם בכלל לא צריכים אלה מחויבים. כל עוד אני אזרח של המדינה, המדינה מגנה עלי מכל צד וצד. אם נחטפתי בחו"ל, אם נאבדתי,טבעתי,הרגו אותי לא יצליו אותי? הם מחויבים להציל בגלל שאני אזרח המדינה.. וחוץ מזה קחו את הרעידת אדמה בדרום אסיה.. מה ממשלת ישראל לא דאגה להישראלים השוהים שם? ברור שדאגה כי זו מחויבתה להגן על אזרחיה..

גם אני חושבת כך

קחו לדוגמא את אסון הצטנמי התתירים הישראלים היו שם ואנחנו עזרנו להם ברעידת האדמה בטורקיה לפני שש שבע שנים היו אזרחים ישראלים ועזרנו להם וכן אפילו אלחנן טננבאום שיצא לבדו כביכול לרגל פגישת עסקים והצלנו אותו. אני יודעת שבתור אזרחית אם הייתי נחטפת או נקלעת לאסון טבע הייתי רוצה שיחלצו אותי זה הכל.

לקרוא את השאלה אנשים

השאלה לא שואלת אם והבא דוגמאות, השאלה אומרת האם לדעתך , זה תשובה של כן ולא ומומלץ לנמק את העמדות שלכם לגבי מה שמיקוש(אם אני לא טועה) אמר זה החוק שהחליטו כאן אצלנו , השאלה האם זה צודק והאם זה הכרחי??? דלית ומיקוש שניכם ציינתם מקרים שכיחים למדי כמו אם אבדתם בטרק, אם הארנק הלך לאיבוד... השאלה היא האם צריך לשחרר 400 מחבלים בשביל סוחר סמים אחד?! תסתכלו על ההביטים הגדולים יותר שאתם ניגשים לשאלות מהסוג הזה מה שכבר מפנה אותכם לנושא החדש שאני הולך לכתוב... בואו

תפקידה של הדילמה

אוקי אני פחות או יותר 10 דק' כאן וישר עלתה למחוי הקודח מחשבה קטנה: שמתם לב באיזה פשטות או בעצם באיזה צורה מקבלים את ההחלטות הרצינות שם לוקחים אדם שאין מושג ושואלים לעצתו . ובסופו של דבר זו ההחלטה בין עם ההאקרים ובין עם אילת לכשהיגעה... ההיתכן והפורום הזה ועצם העובדה שיש באתר לינק יחודי "לדילמה" הוא גם מעיין כלי???? אהה, אופסס , גילתי - תחשבו לפני שאתם עונים

antreprize

New member
תלוי

ישראל צריכה לחלץ רק את אלו שיש להם עבר נקי,מפשעים,ועבירות על החוק. ו/או את אלו שישלמו את עלות המבצע. ן/או אנשים שהם שם בתור טיול עסקי ו/או פרטי אבל הם בעצם בשירות המדינה

ALINy

New member
כן ודאי! אבל...

יש לשמור על פרופורציות, צריך לנסות לעשות כמעט כל שאפשר על מנת להחזירם אך לא לתת יותר מידי דברים בתמורה לכך!!! לדוגמת טננבאום כששם שיחררו 400 מחבלים דבר זה לא מוצדק! יש לפעול בהגיון שכן חיוו של כל אדם לא שווים 400 רוצחים! שכן שישתחררו יעשו נזק גדול לכל תושבי ישראל! *וסתם נקודת מחשבה: אם ניקח מחבל אחד שהצליח להתפוצץ והמינימום האנשים שנהרגו היו 10! תארו לכם כמה אנשים יהרגו כש-400 מחבלים יתפוצצו?! (לפחות 4000)! זה באמת יהיה שווה את זה?!

למעלה