הדילמה שלי...

ג נ ו ב

New member
הדילמה שלי...

כמו רבים אחרים, אני לא שומר כלום, יותר נכון, בסתר, לא שומר כלום. דברים שבגלוי, שומר, למען הילדים, ואני חושב, שאולי, בצורה הזו של החיים שלי, אני גורם רע ועוול לילדים שלי. כי השאלה, מה עדיף יותר, לגדול ולראות שאבא מחופש, אבא דתי בחוץ, חילוני בפנים הבית, מה הם יאמרו לעצמם? או אולי עדיף, שהם יודעים שיש להם אבא חילוני שאז יש קונפליקט בין האבא לאמא במידה והיא לא מצטרפת אלי, ואני קרוע, מה עדיף על מה...

סוג ב

New member
כמוני כמוך../images/Emo24.gif

למרות שאני גרושה ואני גם לא רוצה לבלבל להם את החיים וגם מפחדת להפסיד אותם.. אני חושבת שלפני שמביאים ילדים, חושבים על העולם שאנחנו נגדל אותם בו. ברגע שילד נולד, כל החיים מסתובבים סביבו. אז טבעי שתעשה כזאות הקרבה בשבילם. תמיד אפשר להתגרש, מהילדים הרי לא מתגרשים לעולם. לא שאני מעודדת אותך לגירושין, אבל אתה צריך לעשות בחירה, עדיף לך לחיות משוחרר ולהפסיד את המשפחתיות או שעדיף לך להמשיך להיות מחופש ולראות לאן אתה מתגלגל. מה שבטוח, אל תביא עוד ילדים כל עוד אתה לא יודע את התשובה.. אם אתה מסתדר עם החיים הכפולים שלך, תישאר ככה. למות, לא תמות מזה. מקסימום תרוויח חיים כפולים..

ג נ ו ב

New member
הילדים בכל מקרה יגדלו מבולבלים,

או בגלל שאבא חילוני ואמא דתיה, או שאבא בבית ככה בחוץ ככה, זה מלמד אותם לחיות בשקר. זאת הדילמה. נכון, חשבתי על גירושין השאלה, אם זה יוסיף לילד או יפחית ממנו. כי סה``כ יש אהבה בינינו... יש דברים אחרים, שאני אפילו מפחד לשתף אותה בהם, לפני שאני מחליט סופית שאני עושה את הצעד לקראת חיים בלי תחפושת.

סוג ב

New member
חופש מול כלא

בוא נפריד את הדברים. אתה לא יכול להשאר נשוי בגלל טובת הילדים. טובת הילדים גם, שיהיה להם אבא מאושר ובריא בנפשו, אבא עם מצב רוח. מה יעזור אם לא תתגרש, אבל תראה חצי מת? גם אם אתה לא נראה כמו חצי מת, הילדים מרגישים הכל. בלבול הילדים בנושא הדת, זה כבר משהו אחר, אתה לא נהיה מסכן, בגלל שאתה הולך ליד הילד עם כיפה. מקסימום- זה קשה. אני סבלתי את בעלי כמה שנים יותר מידי, בגלל שלא רציתי לפרק את המשפחה ובגלל שלא רציתי ילדים שגדלים בלי אבא. אבל באיזה שהו שלב, הייתי כל היום עצבנית, מרירה, לא מתפקדת, שוקעת וזה התנקם בילדים. מתוך הבחירה להתגרש, השתדלתי שהילדים יפגעו כמה שפחות- ומכאן ההחלטה, שיציאה בשאלה- זה רק ברחוב. בבית, אני עדיין סוג של דתיה והילדים ממשיכים לקבל את החינוך שקיבלו, כשההורים שלהם היו עדיין נשואים. אני בעד, שילדים זה לפניך. אבל נגד, להיות שבר כלי בשבילם. זה לא עוזר להם. זה הורס אותם יותר...

ג נ ו ב

New member
לא הסברתי את עצמי טוב.

יש ביננו הרבה אהבה, טוב לי עם אשתי. הבעיה היא הדת, אני לא יודע איך היא תגיב על יציאה מהדת, אם תבוא איתי או לא... ולא זאת הנקודה שאני מדבר עליה. אני מדבר רק על טובת הילד, אם יותר טוב לו אבא ``שחי בשקר`` או אבא חילוני.

סוג ב

New member
תמשיך לאהוב../images/Emo99.gif

אני מכירה מקרה הפוך. בעל שחברה שלי יום אחד חזר בשאלה. מה זה שאלה? הפסיק להאמין אפילו באלוקים.. חברה שלי בחורה טובה ומאמינה, נפרדה ממנו ולקחה את הילדים. הם התחילו להתגרש והכל ואז היא כבר לא יכלה. היא ממש אהבה אותו והלכה אחריו. בהתחלה היא הייתה ממשיכה לשמור שבת אבל זה היה ממש מבלבל את הילדים, אז גם את זה היא הפסיקה.. אז עברו עכשיו הרבה שנים, אבל כל פעם יש לנו ויכוחים. כי היא ממש מאמינה שהיא עושה עוול כשהיא מחללת שבת ואני לא.. בכל אופן- אם אתה אוהב אותה תישאר איתה. או שהיא תבוא אחריך- או שתמשיך אתה אחריה..

יוניבי

New member
עדיף אבא שנשאר איתו בבית

עדיף שתמשיך לגדל אותו, ואם יציאה זה אומר שלא תגדל אותו ביום יום ושזה יפגע לו בעתיד שאתה רואה ואולי גם רוצה שהוא יהיה שם, אז עדיף לך להשאר, כך הוא יפגע פחות גם אם הוא יידע שאבא שלו קצת פחות דתי ממה שנראה, והעיקר אהבה לאהוב אותם מכל הלב זה מה שבונה אותם באמת

יוניבי

New member
הישראלי המצוי אוהב לקטר אז תמשיכו לקטר

מאז היותנו לעם אהבנו לקטר מסיפור יציאת מצרים מתחיל וילונו ויתלוננו, כאלו אנחנו מ-ק-ט-ר-י-ם אבל אני בחור אופטימי מלידה אוהב כל רגע בעולמי שמח שאני מכיר את שני העולמות משלב ביניהם נהדר פעם נכנס יותר לכיוון הזה ופעם לכיוון הזה בתקופת החגים אין כמו להיות חרדי הריחות המצוות התשובה ההתחטאות המנהגים זה פשוט כיף כן ואני אוהב גם מדי פעם ללמוד קצת גמרא וספרי מוסר וחסידות זה נותן לך חידוד והסתכלות נוספת על החיים. אני לוקח את זה בכיף ואני מרגיש עם זה כך. מאידך אני נהנה לראות סרטים טובים לקרוא ספר טוב לצאת לשתות עם חברים לראות כדורסל לאהוב אשה ולחזר אחריה, אני חולה על רומנטיקה וחולה על סקס ומשתדל להנות כמה שיותר, אז במקום לקטר תתחילו להנות כי את ם חיים חיים כפולים אתם מבינים מה זה ה120 שלכם הם בעצם 240 ואני לא ציני תתחילי להסתכל על זה בצורה חיובית ויהיה לכם קל יותר להסתדר עם זה ואפילו להנות מזה אז קדימה חיוך גדול וצאו לדרך חיים ארוכים לפניכם

לדעתי טובת הילדים קודמת להכל!

כן,יש את ענין חיי החופש מול השיעבוד,יש את ענין חיי האמת מול השקר,אבל בראש ובראשונה יש לחשוב מה טובת הילדים ולהיות מוכנים להקריב עבורם גם את החופש והחיים הנורמלים!

ג נ ו ב

New member
מסכים על העיקרון שטובת הילד, קודמת,

אבל אני לא בטוח, מה יותר טוב בשבילו? שיום אחד,יגלה לתדהמתו, שאבא שלו, כל החיים שלו, מ ש ק ר ! זה עדיף על פני זה שהוא יודע היום שאני לא דתי וזה דרך חיי, ואני לא משקר עליו? זה ההתלבטות שלי, מה יותר טוב בשביל הילד?!

היי גנוב!

הנה לך מניסיון חיי: לראות אבא חילוני ואמא חרדית או ההפך, ממש, אבל ממש לא מבלבל את הילדים. אתה יודע מתי הילדים נהיים מבולבלים? כשאין להם דברים ברורים! אבל אם ברור להם שאבא חילוני ואמא חרדית, ושוב - זה ברור להם, הם יודעים מה מותר אצל אבא ומה אסור אצל אמא, כשיש כללים ברורים זה לא מבלבל את הילדים. והנה לך הפתעה: החיים החופשיים אפילו מקלים עליהם... פתאום מותר לשתות שוקו אחרי שאכלו בשר, פתאום הבנות יכולות ללכת לים עם אבא וכו... ומה שהכי מפתיע זה: שהם מתרגלים לזה כל כך מהררררררררררר!!!! והם כל כך אוהבים את החיים האלה. מה בדיוק מבלבל את הילדים? שהם רואים אצל אבא כך ואצל אמא אחרת? אז מה? מאות ואלפי ילדים בעולם רואים התנהגויות שונות בין ההורים וזה לא מבלבל אותם, אז יצטרפו למעגל הזה עוד כמה ילדים. נכון... אצל אבא מותר, ואצל אבא נחמד, ואצל אבא שמים דגש על התנהגות ועל מידות, ואצל אמא אסור, ופחות נחמד לפעמים, ואצל אמא שמים דגש על נעגל וואסער או על תפילה בבית כנסת. מה שתבחר שיהיה בהצלחה!
ועל זה נאמר: "יפה שעה אחת קודם....."

למעלה