הדילמה של לחזור בתשובה או לא.

• פותח הנושא all
  • פורסם בתאריך

all

New member
הדילמה של לחזור בתשובה או לא.

במשך המון זמן הרהרתי ב-"חזרה בתשובה" אבל הייתה לי דילמה קשה. מצד אחד אני מאמין בקיומו של כוח עליון אך מצד שני איני מאמין שכריכת רצועות עור על ידי, הפרדת חלבי ובשרי, קריאת משפטים מספרים, נסיעה בשבת ובעצם כל ענייני המצוות מעניינים את היישות הזו. ואז יום אחד הכה הברק בראשי והבנתי: נניח שהוא אכן קיים ויום אחד אצטרך לתת את הדין על חיי. אז מה עדיף, לתת את הדין על המעשים שהאמנתי בהם או לתת את הדין על דברים שביצעתי ללא טיפת אמונה?

adam222

New member
הרי...

הסיכוי אם הוא ישנו או לא... זה או כן או לא! כלומר 50/50. שאל אותי פעם דוס שהתוכחתי איתו: "מה תעשה אם תגיע למעלה ותגלה שיש אלוהים?" אמרתי לו: "ומה אתה תעשה אם תעלה למעלה ותגלה שאלוהים בכלל מוסלמי? ואתה ישר לגיהנום כי שתית יין כל שבת! או שאתה מגלה שאלוהים אשה ואתם שובניסטים שכמוכם תיצלו בלהבות הגיהנום! שהרי גם הסיכוי לזה הוא 50/50" והוא נשאר עם פה פעור... ואז אני שולף את ה- פנצ´-ליין: "וחוצמזה גם אם בסוף אני אגלה שיש אלוהים, זה עדין שווה את הסיכון של לחיות כחילוני" >נהנה להטריד את מנוחתו של הכריש<

all

New member
הפאנצ´ ליינים שלך חביבים

אך למה נראה לך שלחיות כחילוני זה נטילת סיכוי כלשהו, הרי באצמך אמרת "ואם הוא אשה ואם הוא מוסלמי". אז למה שלא תוסיף לזה גם "ואם הוא חילוני ונוסע כל שבת על ה-R-750 שלו"?

אם יש אלוהים

הוא היה רוצה שתחייה טוב. נקודה. הגדרת המושג טוב משתנה מאדם לאדם. ברוך השם. >ספל חמאה לא מטרידה כרישים בלתי נראים< (ואם לא הבנת את הרמז- כריש, איפה אתה???)

למעלה