הדילמה

vitamin P

New member
הדילמה../images/Emo124.gif../images/Emo88.gif

בנוסף לשרשורי הפרקים הלגיטימים יש מקום גם לשרשור "הדילמה", אם ביקרתם באתר(המושקע והיפה שלנו) של חדר מלחמה בטח גילתם קטעי וידאו המתארות דילמה מסויימת. כבכל חדר מלחמה יש דילמות קשות שצריך לפתור. אז לפני שנגלה את התשובה היום בערב ניתנת לכם/ן הזדמנות חד פעמית להפוך לאנשי חמ"ל בכירים ולהכריע: האם לדעתך צריך לגייס ילדים עם תסמונת דאון לצבא? (נמק/י,פרט/י והבא/י דוגמאות) ------------------------------------------------------------- לפי קטע הוידאו שראיתי לא הבנתי בכלל כיצד הדבר קשור לחדר מלחמה חוץ מעניין אישי ביותר.

פגית

New member
אני חושבת שכן,אבל לתפקידים כמו

מי שמכין את הסרטי הדרכה הירוקים לדוגמא,או משהו שקשור בלוגיסטיקה .. כדי שיאפשרו לאנשים שיש להם יותר יכולת לבצע תפקידים אחרים.. זו דעתי, ואני לא אומרת חס וחלילה שילדים עם תסמונת דואן הם טיפשים או משהו אבל אי אפשר להתעלם ממצבם...

גיוס ילדי תסמונת דאון

כל נושא לגופו ותלוי לאיזה תפקידים, אבל ילדי תסמונת דאון יכולים להתגייס ולכן כיום גם משולבים עם החברה הרגילה ולא כמו בסידרה שהוא סיפר שראה את אחותו עם החברים שלה "שכמוהה". במידה ומשלבים אותם נכון מגיל צעיר, הם יכולים להיות כל החיים עם החברה הרגילה ולמדים להסתדר עם כולם ובוודאי בצבא לשרת בתפקידים קצת פחות חשובים, אבל לשרת בכל מצב!!!!

1יולנדה

New member
תשובה

כאחות לאחת הסובלת מפיגור שכלי, התרגשתי עד דמעות מסיפור גיוסה של עמליה לצבא, והיחסים המיוחדים שיש לה עם אחיה. כל הסיפור מאוד נגע לליבי, והעלה מן העבר סצינות מילדותי. תודה ליאיר לפיד על התסריט הרגיש, שלמרות שהוא עוסק כביכול בחדר מלחמה , יש בו המון רגש וזוויות אישיות שאני בטוחה שלוקחות כל אחד מן הצופים למקום הקרוב לליבו, בין אם זה מן הפן האישי והן אם זה מן הפן המקצועי ( אני גם יוצאת שירותי הביטחון)

1יולנדה

New member
המשך

מרוב התלהבות שכחתי את הדילמה, לדעתי אפשר לגייס אנשים עם תסמונת דאון לצבא בהתנדבות, אבל רק כאלה שבאמת ברמה כזאת שיוכלו להתמוד עם המסגרת, ושתהייה הכנה במקום שבו מציבים אותם כדי למנוע כל אפשרות, אפילו מזערית לפגוע בהם חלילה, כי הם נשמות טהורות שלאינן יכולות להזיק לאף אחד.

מיקושון

New member
לפי דעתי כן

דווקא לפי דעתי כן צריך לגייס אנשים עם תסמונת דאון לצבא, כאשר אומרים להם שאי-אפשר בגלל מגבלותיהם זה יוצר בהם חוסר אהבה כלפיהם,כלפי עצמם. ובכלל לפי דעתי אין שום זכות לא לקבל בן-אדם לחברה (כמו הצבא) בגלל מגבלותיו. ניתן דווקא לקבלו אך צריך להביא לו תפקיד שיתאים בדיוק בשבילו.ולקבל אותו למרות כל מגבלותיו.

vitamin P

New member
התפקיד זאת לא הבעיה

הבעיה היא היחס אליהם מסביב וההסתגלות שלהם למסגרת שונה כזאת שגם אנשים בלי מוגבלויות לפעמים מתקשים להסתגל אליה

willo1

New member
אני חושבת שצריך לגייס

אבל צריך מאוד להיזהר עם זה.. צריל להכין אותם מראש.. צריך לבדוק אם הם באמת יכולים להתמודד עם יחס הסביבה אליהם.. כי היחס לא ישתנה. תמיד יסתכלו עליהם כעל- השונה וכמו שכבר נאמר פה אם ילדים מיוחדים גדלים בסביבה רגילה זה כמובן מקל עליהם כי הם יודעים איך להתמודד.. אז לדעתי צריך לגייס אוטיסיטים לצבא.. אני חושבת שהצבא רק ירוויח

מור86

New member
לדעתי כן צריך לגייס או לפחות לעודד

גיוס של ילדים עם תסמונת דאון או כל מוגבלות מסוימת לצבא. כמובן שזה תלוי במידת הקושי של אותו ילד(פיזי ונפשי) ובמידת הרצון שלו להתגייס. הסביבה הצבאית,כמו שכתבת,היא קשה גם לאלה שאין להם קשיים או מוגבלויות מסוימות,אבל אין זה צריך למנוע מבנאדם שרוצה להתגייס,להתגייס ולשרת. קיימות אפשרויות שיבוץ רבות לאנשים שמתנדבים,ולהציב אותם במקומות שונים ומגוונים... כל הכבוד ליאיר לפיד שהעלה סוגייה שכזאת:)

MaNmAniT14

New member
../images/Emo39.gifלדעתי צריך

לא צריך לעשות סלקציה בגלל שהם אם תסמונת דאון! הם יכולים להיתגייס אבל הם לא יעשו כמו חייל/חיילת רגיל/ה. לדעתי זה מה שצריך לעשות ח.. ולא לקבוע להם שהם כן הולכים שיעשו את זה כאפשרות שאם איזה מישהו אם תסמונת דאון ירצה שהוא יצתרף שיקימו קבוצה קטנה כזאת... וככה לא יהיה סלקציה ולא יפגעו אנשים אם תסמונת דאון זאת דעתי

vitamin P

New member
שרשור

שלום
כשאתה מעוניין להגיב להודעה מסויימת לחץ הוספת תגובה ולא על הוספת הודעה חדשה

אני חושבת שכן צריכים לגייס

אף אחד לא מושלם ויש אנשים עם adhd ועוד תסמונות כאלה ואחרות שמתגייסים אז למה לא בעצם הם בני אדם כמו כולם ועם כבר מדברים על יאיר לפיד בפורום אז בתוכנית שלו לפני שבועים נראה לי הוא ראיין מישהי נכה על כיסא גלגלים שהיא קצינה בצה"ל מה אתם אומרים על זה

למעלה