הדילמה!

5kull

New member
כל המציל נפש אחת מישראל

כאילו עשה עולם ומלואו. אין יותר מה להוסיף, זה כמו שרופאים שמטפלים באנשים מסתכנים בלהידבק באותה מחלה. ככה זה... אין לך שום אפשרות להגיד של החיים של מי יותר שווים, אז מוטלת עליך החובה הזאת. אם אתה לא רוצה שבפעם הבאה ישאירו אותך בשטח למות אז אין סיבה שאתה תשאיר מישהו אחר בשטח למות.

The Peanut

New member
לא מדויק

רופאים שמטפלים באנשים לא ממש מסתכנים בלהידבק באותה מחלה. יש להם ציוד רפואי מתקדם כמו כפפות גומי ומסיכות
זה מגן מפני מחלות מזהמות. אם כל רופא היה מסתכן בלהידבק, אחרי כמה זמן לא היה נשאר מי שיטפל בחולים.

5kull

New member
ולמרות זאת

תפתחי מדריך שירותים רפואים ותחפשי כמה מומחים למחלות זהומיות יש. יש סיבה טובה מאוד לכך שאין הרבה מומחים לזה. לכן אפילו הציוד הרפואי המתקדם לא מגן מפני כל המחלות ותמיד קיים החשש להידבק. לא כל המחלות הורגות, נניח וקיים רופא שנדבק בשפעת מחולה הוא נדבק אבל לא מת מזה.

The Peanut

New member
נכון ../images/Emo13.gif

אבל אני לא מחשיבה שפעת כמשהו עם רמת סיכון שווה לסיכון חיים של פלוגה שלמה (טוב די להתווכח על דברים היפותטיים, זה טיפשי.) אני נועם דרך אגב

SoldieRonit

New member
../images/Emo124.gif דילמה נוספת בפרק האחרון :

האם צריך לבדוק כל אחד-מטף ועד חולה במחמסומים כי אולי יש לו חומר נפץ בחיתול או פצצה באמבלונס
יעל הציגה את הצד ה"יפה נפש" זה שאומר שלא צריך לבדוק כל אחד ,ואכן העוללים "ניצלו" מחיפוש על גופם הקט ומנגד פינטו טען שייתכן שפצצה זו הרגה את הבעל של ענת
המון חומר למחשבה
והאמת תהיו מופתעים מהמסכנה אליה הגעתי: ניסתי בכל כוחי להישאר נייטרלית בעת הצגת הדילמה,לא לערב פוליטקה (לא שזה אפשרי) והאמת תוך כדי הופתעתי שהגעתי למסקנה הזו:אני הנחשבת כיפת הנפש בעיניי הסביבה מצאה עצמה מסכימה עם פינטו ואין לי מושג איך לעכל את זה שאני מסכימה שחולה לב ימות במחסום כי אולי יש לו פצצה באמבלונס או שתינוק חסר ישע יופשט בקור העז-הרי שזה חסר לב , כביכול .. כי אם המציאות לא הייתה עושה לנו "טוק טוק" עם הגילוי על כך שיש דברים בגו-לא היינו חושבים על החיפושים הללו,שהרי אנחנו הצבא המוסרי בעולם-אז האשם הוא לא באנו, זה הם שנתנו את הלגיטמציה,אף אגדיל ואומר כמו ילד בן 4 "זה הם שהתחילו" .. בברכה,רונית ......שמאלנית או ימנית [אפילו אני כבר מתבלבלת]

SoldieRonit

New member
כן,כי "אנחנו שנינו מאותו הכפר" -

אותו חייל אומן לא מעט בשביל להגן על המולדת ובאותם אימונים לימדו אותו גם כללי התנהגות בשבי-הכינו אותו לאפשרות ש...........אני בטוחה שאותו חייל יצא למשימה בראש הרבה יותר שקט וממוקד במשימה מתוך מקצעויות,אך גם מתוך הידיעה שאם יקרה משהו,יש מישהו שיעשה בכל בשביל להחזיר אותו הביתה. ואולי אותה פלוגה לא עברה איתו את המסלול-אבל הם עברו את המסלול-ומעבר לכך שגם הם רוצים להיות בטוחים שיש להם גב תומך שם למעלה,הם אומנו להגן על המולדת-וגם אם במשימה זו "מולדת" זה איש אחד-כי הוא בן של מישהו,כנראה גם אח,אולי בעל,וייתכן גם אב-אולי הוא רון ארד הבא

למעלה