"הדיל של שכיב שנאן"- מאמר פרשנות של מזל מועלם

"הדיל של שכיב שנאן"- מאמר פרשנות של מזל מועלם

ראו את החלק השלישי של המאמר: שכיב שנאן, מספר 16 ברשימת העבודה לכנסת, הודיע השבוע שהחליט להצטרף למפלגת העצמאות במקום מתן וילנאי, שימונה לשגרירנו בסין, ולא להישאר כמצופה ממנו במפלגת העבודה. מי ששואל אותו מדוע, נענה ברצינות תהומית כי הוא עשה בחירה ערכית ומוסרית, אחרי שלא יכול היה לשאת על מצפונו את המעשה הנורא שבגניבת המנדט החמישי ממפלגת העצמאות שבו החזיק וילנאי. איך הפך המנדט שעליו יושב שנאן, מגה עסקן מפלגתי, שנבחר לרשימת העבודה במקום ששוריין למחוז הדרוזים, לרכושה של סיעת העצמאות שהתפלגה באופן חד צדדי מהעבודה לפני שנה? כנראה לשנאן היה כדאי. אחרת מדוע יצטרף למפלגה שעתידה לוט בערפל, שאינה עוברת את אחוז החסימה, ושריה מחפשים לעצמם סידור עבודה? קודם שלום שמחון שניסה להיבחר לקק"ל וכעת וילנאי. השאלה הגדולה היא מה הבטיח לשנאן השר שלום שמחון, שניהל מולו את המגעים? האם את תפקיד השר לענייני מיעוטים שפינה לפני שנה אבישי ברוורמן? האם תפקיד סגן שר? "אני נשבע, לא הבטיחו לי דבר. אין דיל ואין הסכם. לא ביקשתי שום דבר. המחיר שלי זו העמדה המוסרית שלי לא לשחק משחקים זולים". האומנם? רגע, יש המשך. "אם יצוצו דברים בעתיד, אשמח לעשות כל תפקיד שיוטל עלי לטובת מפלגתי, המגזר הדרוזי ומדינתי". אה. עכשיו הבנו. יש דיל, הוא רק לא יבוצע מיד. באשר למפלגת העבודה, שלי יחימוביץ' קיבלה מידע מקדים למהלך שתכנן שנאן, אבל לא היה לה ממש דחוף לעצור אותו. אחרי הכל הוא לא בדיוק הפוסטר שאיתו היא רוצה לרוץ בבחירות.

למעלה