הדיסק החדש של בלקפילד

שירןב

New member
הדיסק החדש של בלקפילד

היי, אני שומעת עכשיו את הדיסק החדש, סוף סוף. דיי מבאס אותי כל התרגומים האלה מעברית, 3 מתוך 10 שירים הם בעצם לא שירים חדשים אלא תרגומי שירים לאנגלית... כל החוויה בדיסק חדש זה להכיר שירים חדשים, לחשוב עליהם, ללמוד אותם. ופתאם כש-30 אחוז מדיסק הוא שירים מוכרים כבר, זה מבאס, לפחות אותי. מה אתם אומרים?

זה תלוי...

תראי, הדיסק הזה לא יוצא רק בישראל. הוא יוצא בעוד הרבה מדינות בעולם, ושם הם לא מכירים את השירים של אביב, אלה המתורגמים, בגירסה העברית. אז בשביל דיסק להוציא לחול זה באמת נחמד ואם זה שירים טובים אז למה לא לתרגם אותם ולהשמיע לעוד אנשים שלא יודעים עברית גם ככה? לישראל במיוחד למעריצים של אביב זה כמו לשמוע את אותו דיסק אבל באנגלית. לדעתי התרגומים סבבה לגמרי, בהתחלה קצת כעסתי על סוף העולם כי הרגשתי שהורסים לי את השיר, שהוא אחד השירים הכי מדהימים של אביב לדעתי, אבל למדתי להתרגל ואפילו לאהוב את זה. מגיפה היה סבבה לגמרי. מה שכן, התרגום של אלפי אנשים, לדעתי, היה מיותר. גם בדיסק הראשון שלהם יש רק 10 שירים, אבל זה בסדר, אני נהנתי מהדיסק ככה, בעתיד אולי יהיה להם יותר חומר משלהם ופחות מתורגם של אביב. דיסק מעולה!

שירןב

New member
לדעתי 10 שירים בדיסק

זה מעט, בלי קשר לתרגום או לא תרגום. באמת דיסק טוב, אני אוהבת את העיבודים ואת ההפקה, יש בה משהו רחוק, שונה מאשר ההפקות של הדיסקים של אביב.

התרגום של עכשיו מעונן

אני חושבת שזה פשוט שיר אחר לגמריי,ממש יפה אגב...הוא פשוט הפך ליותר אוניברסלי,הוא איבד את המשמעות הארץ ישראלית,הביקורת על החברה שלנו הפכה לביקורת כלל עולמית ... בקשר לבתים הראשונים-השיר העברי לדעתי יותר מיוחד...בקשר לבית האחרון באנגלית-הוא פשוט מדהים והוא נותן גוון ותוסף ממש מרגש ,פחות לחוץ ועצבני מהגוון שהשיר קיבל מהרגע שהתווסף לו המשפט "אנחנו דור מזויין"

handlessman

New member
כע באמת חסר משהו בגירסה הלועזית...

אמנם צועקין שן את ה"We are a fucked up generation", אבל חסרה הזעקה האישית של אביב שבאה מבפנים, כששומעי את זה מרגישים ריק, כאילו הם סתם צועקים את זה, בגירסה העברית מרגישים שאביב באמת מתכוון לזה ושיש לזה משמעות אישית לגביו, זו לפחות דעתי... אבל חוץ מזה השיר והתרגום הם אחלה, אהבתי את הכיוון שהם נתנו לדיסטורשן בקטע שאחרי ה"We are a fucked up generation"...

למעלה