הדיסק של שחר ועוד

הדיסק של שחר ועוד

רציתי לשאול את מי שיש לו את הדיסק של שחר אם הוא טוב ואם שווה לקנות אותו? ודם שאלה לכולם מה אתם חושבים על צריבות (לא מכירה) של שירים ישראלים ובכלל?

הדיסק של שחר... ../images/Emo168.gif

שווה ועוד איך לקנות אותו... פשוט דיסק ענקקק... ופשוט שיר שיר טוב בו! לגבי צריבות... אני אישית לא צורב, בהתחשב בשהשקעה שלהקה או זר בכלל משקיע מזמנו, מתאמץ המון, משלם המון, וסך הכל רוצה שיקנו את הדיסק שלו וישמעו אותו. חוץ מזה, שאני חושב גם על עצמי כזה.., כי גם לי יש להקה ואני חושב שאם איי פעם נוציא איזה דיסק, אז אני גם לא ארצה שיצרבו אותו....

bubaale

New member
דיסק ממש טוב!../images/Emo80.gif

במיוחד בשביל דיסק ראשון שלו בתור זמר! לדעתי, הוא ממש שווה קנייה. אני אישית נגד צריבה והורדה של שירים ישראלים. אני משתדלת לא לעשות את זה, אבל בכל זאת- אם אני רוצה שיר ספציפי, או דיסק אוסף עם שירים של אומנים שונים- אני בדרך כלל מורידה. אם מדובר באומן שאני אוהבת ומעריכה- אני גם אקנה את הדיסק. לדעתי, חשוב לתמוך ביצירה הישראלית, שגם ככה אין לה הרבה תקציב. [בגלל זה יש לי רק דיסקים של אומנים ישראלים]

fushi e

New member
אני היום קונה את הדיסק!!1../images/Emo95.gif

בשעה טובה... אני נגד צריבות,בזמן האחרון התחלתי לחשוב יותר על הנושא הזה של צריבות והורדת שירים ואז התחלתי לקנות דיסקים
,אבל אני עדיין מורידה שירים,אמנם לא בכמויות שהייתי מורידה פעם.. תקני דיסקים!!!!!

mta16

New member
כן גם אני..

אני מורידה אם כבר רק שירים מסוימים שאני רוצה לשמוע רק אותם ולא את כל הדיסק ואם אני מורידה שירים אז אני כמובן גם קונה את הדיסק ואני מרגישה שעזרתי לאומן למכור את הדיסק שלו וגם עשיתי לעצמי את היום... ככה שצריך לקנות את הדיסקים!!!!

Just Adi

New member
דעתי האישית והאובייקטיבית עלק../images/Emo80.gif

בקשר לדיסק של שחר - הוא מדהים, הקצב והשירים משו משו
בקשר לצריבות - לאאאא אוהבת בגרוש, מילא לועזי וגם זה ממש לא, יש להם מספיק כסף, אבל ישראלי? לאאא, אני מורידה שירים ישראלים, ודי הרבה, אבל לא כמויות מאותו אומן, ואם זה מישו שאני ממש אוהבת אני קונה את הדיסק שלו *שיעול* מוניקה *שיעול*

amirbilu

New member
אני נגד קניית דיסקים../images/Emo6.gif

אני התרגלתי כבר להוריד את השירים מהאינטרנט, וחוץ מהדיסק של שחר לא קניתי אף דיסק... אבל עכשיו באמת התחלתי לחשוב על זה, ואני לא אומר שאני אפסיק להוריד, אני עדיין אמשיך, אבל אני גם אשתדל לקנות.

אני הפראיירית שמפרנסת את כל האמנים|

אני אשכרה מבין היחידים שלא מורידים בכלל...

ThE Fire GiRl

New member
:)

לגבי הדיסק של שחר לא יצא לי לשמוע אותו, רק אל תהרגו אותי עכשיו, אני מחכה שיהיה לי כסף לקנות אותו... לגבי העניין של הצריבות, יש לזה 2 צדדים, צד אחד הוא הצד של האמן, שהשקיע המון בדיסק ובמוזיקה, לדעתי זה חוסר כבוד מסויים לאמן, שבלחיצה מהירה על העכבר ותוך כמה דקות ניתן להוריד שיר שמאחוריו מסתתרת מחשבה אמיתית, יצירתיות, הרבה זמן עבודה והמון השקעה, זה חוסר כבוד, ואפילו זלזול, אם לי הייתה להקה שהוציא דיסק, הייתי מעדיפה שאנשים שאוהבים לשמוע את המוזיקה שלנו יעשו את ההשקעה המינימלית בה, כי אנחנו הלהקה השקיעה המון! אז לפחות את זה... מה שגם המצב של המוזיקה בארץ לא מרשים במיוחד, אז לתרום לפחות את התרומה הקטנה הזאת לאמנים המאוד מוכשרים שיש לנו, כי אם הם לא יתפרנסו מהמוזיקה, הם ילכו לעבוד בעבודות אחרות ואז לא תהיה לנו מוזיקה... אז לפחות אמנים ישראלים לדעתי צריך לקנות. אני אישית לא צורבת דיסקים, לפחות לא דיסקים שאני יכולה להשיג מחנות, כל דיסק שאני יכולה לקנות - אני קונה. אם לא מתאפשר לי לקנות כי אין בחנות או כי להזמין מהאינטרנט יעלה לי 100-150 שקל, אני לא אקנה, כי זה כבר מחיר מוגזם. כשזה מגיע לנקודה של לצרוב דיסקים של אמנים מוכרים בחו"ל אז לא צריכה לבוא שום סתירה מוסרית כי בוא נודה, יש להם הרבה כסף וה50-60 שקל שלך לא יזיזו לו במיוחד, כמובן שאם הרבה אנשים יצרבו דיסקים שלהם, אז זה יגדל להרבה מעבר ל50-60 שקל, אבל רוב הכסף הולך לחברות תקליטים, מלבד תמלוגים כאלה ואחרים שהאמן מקבל מהמכירות של התוצר שלו, כל הכסף הולך לחברות תקליטים, הרי לאמנים משלמים מראש... יש גם את הצד של המצב הכלכלי הירוד בארצנו שלא מאפשר לקנות לנו דיסקים על ימין ועל שמאל, דעתי היא, שלא צריך לקנות דיסקים על ימין ועל שמאל, אם מצבך הכללי לא מאפשר זאת, אפשר להסתפק בכמה דיסקים של אמנים אהובים במיוחד ובאוספים של כל מיני אמנים, אבל אם כן בורכת באבא שחשבון הבנק שלו שואף לזה של רוטשילד, אז סחטיין...תהנה... וחוץ מזה תאמינו לי שגם אם דיסקים היו עולים בסביבות ה20-40 ש"ח עדיין היו הרבה אנשים שצורבים, נכון, זה היה מפחית בצורה דיי משמעותית את הצריבה, אבל עדיין הרבה יותר קל לשבת בבית מול המחשב עם המזגן, ללחוץ כמה לחיצות על העכבר, והופ! איזה קסם....יש לך דיסק... מאשר ללכת לחנות דיסקים קרובה ולשלם 30 ש"ח על דיסק שאפר לעשות בכמה פעולות פשוטות בבית...:) יצא ארוך....וגם יצא מאמרי כזה....חח

שמעו משהו... ../images/Emo168.gif

פעם מישהו סיפר לי, על חבר שלו, שעושה משהו ממש מגניב... הוא אמר לי שמתוך ה60-70 שקל שעולה הדיסק בחנות, רוב הכסף הולך לחנות או לחברת התקליטים, ומשם רק משו כמו 20-00 שקל בלבד הולכים לאומן... אז הוא יספר לי על חבר שלו, שפשוט צורב דיסק של אותו אומן, ושולח לו את הכסף הזה בדואר... חחח תחשבו על זה... עם כמה שזה אדיוטי....

Shai Felton

New member
אמממ...../images/Emo77.gif../images/Emo18.gif

אני מורידה שירים מהאינטרנט רק אם זה שירים בודדים, אני לא אוריד דיסק שלם, אני אלך ואקנה אותו, למרות שאני עושה את זה רק עם מוזיקה ישראלית.
כאילו שירים לועזיים אני מורידה חופשי.... וצורבת...

למעלה