הדיקטטורה בעיצומה - תשלל קצבת ילד, אם לא חוסן

פולספגן

New member
הדיקטטורה בעיצומה - תשלל קצבת ילד, אם לא חוסן

אני בשוק למראה עיניי - קיראו את סעיף 70ג' לחוק הביטוח הלאומי (הסכם קואליציוני לכינון הממשלה ה- 32 למדינת ישראל) - "להורה שילדיו אינם מקבלים את החיסונים הנדרשים לגילו בהתאם לתוכנית החיסונים של משרד הבריאות." אין גבול לחוצפה

מתכNET

New member
הדמגוגיה בעיצומה,למה לא?!?!

למה אני כמשלם מיסים צריך להיות אחראי לגורלם של ילדים שהוריהם לא אחראים להם?!? למדינה יש זכות לקבוע קריטריונים לחלוקת כספי משלם המיסים! די לדמגוגיה,זה סעיף ראוי.

פולספגן

New member
קצבת ילדים היא לא תמריץ כלכלי

היא זכות קבועה בחוק. שלילת הקצבה היא שלילה של זכות. רוצים לתת תמריץ מעבר לזה להורים שמחסנים, בדומה לתמריץ למגורים בערי פיתוח? בבקשה- תנו תמריץ. צ'ופר. משהו שלא נקבע בחוק כזכות לכל אזרחי המדינה. ניכוי מתשלום על מס בריאות, למשל. כלכלית- אולי התוצאה תהיה אותה תוצאה, מבחינת המשמעות- זה לגמרי לא אותו הדבר. עוד נושא בעייתי- מענק לידה וקצבת הילדים עבור השכבות החזקות יותר כלכלית הם צ'ופר נחמד, או לפחות סכום שלא עליו יקום וייפול משק הבית. בוא נאמר שאני, לו היה לי חשוב ללדת בבית או לא לחסן את ילדי, הסנקציה הכלכלית הזו היא לא מה שהיה משכנע אותי. לעומת זאת, יש מי שבאמת זקוקים לקצבת הילדים, השכבות שעבורן נחקק החוק. בשביל המשפחות האלה סנקציה כזו היא באמת משמעותית. הן צריכות לבחור, מילולית, בין להאכיל ולהלביש את ילדיהן לבין לחסן אותם בחיסון שלתפיסתם מסכן את בריאותם. מי יכול לעמוד בדילמה כזו? אתה יכול לתת טיעונים לוגיים רבים לכך שהחיסונים האלה הכרחיים, אבל האם אתה *באמת* מסוגל לשים רגע את עצמך בנעליהם של הורים שמאמינים, באמת מאמינים, שהחיסון עלול לפגוע בבריאות ילדיהם ובגלל לחץ של המערכת הם עומדים בטיפת חלב ומאפשרים לאחות להכניס לילד את המזרק? האם היית מוכן להיות בנעליהם של אותם הורים? ולשאלתך "מדוע שהמדינה תהיה אחראית לילדים אם הוריהם אינם אחראים?" לפי שאלתך, אני רואה כמה בורות יש לך בנושא, אז קודם כל לך תעשה ש.ב. לפני שאתה רושם כאלה שטויות. הורה לא אחראי הוא הורה שהולך עם הראש בקיר ומאמין לכל עיוולת שמשרד הבריאות מאכיל אותו וחושב שהשיקולים שלו בריאותיים ולא מערכתיים כלכליים, אז אתה או תמים או
. חוץ מזה, אם אתה לא מוכן לשלם לילד קיצבה - האם תפטור ילד כזה משירות צבאי
אם הממשלה לא מוכנה להכיר בילד כזה, אז הוא גם לא יכיר בה כשיגיע לגיל 18. מקובל עליך, חכמולוגי
אי אפשר רק לקחת כל הזמן מבלי גם לתת

מתכNET

New member
ומי נתן את הזכות,אלוהים?!

המדינה נתנה את הזכות וזכותה לקחת.,כל שאר דברייך הם אוסף קלשאות ודמגוגיה וחבל לבזבז עליהם זמן.

פולספגן

New member
‫לא סביר לחייב אנשים לעבור טיפול רפואי

שעלול לגרום לנזק, ולהתנות את קצבת הילדים בכך. ומי שמבוגר ואינו מחוסן בפני צהבת B תשלל ממנו קצבת הזיקנה? קצבת נכות? דמי אבטלה? ומי שלא יעשה קולונוסקופיה? הבדיקה מונעת סרטן שיקר מאד לטפל בו, אך יש בה סיכון רב של קרינה וחרור המעי? יקחו ממנו מס הכנסה כפול? לאדם יש זכות על גופו. לגבי שורתך האחרונה - אין לי בעיה שתחייה לך בבורותך ברור שבורותך היא המונעת ממך להשיב-שהרי אין לך דבר של ממש לענות. היות ואתה בור מצוי, אני מוחל לך מפני שאתה לא אשם במצבך.

מתכNET

New member
סביר מאוד אם המדינה תצטרך לממן את ההשלכות

של חוסר הטיפול. שאר הדברים שלך חסרי טעם וחבל להשחית זמן עליהם.

פולספגן

New member
אם כן למה לעצור שם,

למה לא לשלול גם את נקודות הזיכוי? כך או כך, קצבאות הילדים מגיעות מכיס משלם המיסים. אתה רואה בזה אי העברת תשלום, אחרים רואים בזה לא פחות מכבשת הרש. היום זה משהו שאתה רואה בו את ההדיון ולא פוגע בך, מחר זה עלול חלילה לפגוע בך, בכל מקרה יש פה אלמנט לא דמוקרטי וכפייתי כיוון שאף אחד לא מסתכן כי ילד שהתחנך בחינוך ביתי (כמו רבים וטובים) ישב לידו באוטובוס. הקיצבה ‫היא לא זכות, היא מינימום לאדם שגר במדינה שדואגת לאזרחיה. אז כן, גם מגיע (מגיע גם לך, אגב) פנסיה לכל אדם (ולא רק לכל עובד, גם למי שהיא "רק" עקרת בית), מגיע קצבת ילדים, מגיע ועוד איך מגיע! לאנשים שמשמלמים מס בריאות, מס הכנסה, מס נשימת אויר ומס אכילת אוכל, ועוד איך מגיע. מגיע גם לאדם שמתגייס שהמדינה תתחייב לגלות אחריות כלפיו, בו בזמן שהיא רואה בו "רכוש צה"ל". ואל תספר לי במה אני מאמין או לא, את זה אני מסוגל לעשות בעצמי (כן, וגם מגיע לי מינימום הכבוד הזה). חוץ מזה, באיזה עוד מדינה יש גיוס חובה?‬ זו הפתעה ענקית, כיוון שהקצבה היא לא נדבה - היא חלק מהכנסות משלם המיסים. זה לא כסף שהממשלה זכתה בו בלוטו. היא זכות בסיסית במדינה שלא רואה באזרחים שלה משאב שיש לנצל אותו, אלא משאב שיש להשקיע בו. זאת ועוד שהקצבה היא לילדים, וקיצוץ בה משפיע על הילדים. זה לא בונוס להורים. זאת ועוד - למה מגיע דמי אבטלה? למה מגיע דמי לידה? אולי נקצץ בהכל וזהו? למה זכויות סוציאליות נקודה? אני לא מאמין שהויכוח הזה בכלל מתקיים. אתה רואה: למרות שאתה בור, אני מסכים בכלל לדבר איתך. זה כבר משהו.

למעלה