אם כן למה לעצור שם,
למה לא לשלול גם את נקודות הזיכוי? כך או כך, קצבאות הילדים מגיעות מכיס משלם המיסים. אתה רואה בזה אי העברת תשלום, אחרים רואים בזה לא פחות מכבשת הרש. היום זה משהו שאתה רואה בו את ההדיון ולא פוגע בך, מחר זה עלול חלילה לפגוע בך, בכל מקרה יש פה אלמנט לא דמוקרטי וכפייתי כיוון שאף אחד לא מסתכן כי ילד שהתחנך בחינוך ביתי (כמו רבים וטובים) ישב לידו באוטובוס. הקיצבה היא לא זכות, היא מינימום לאדם שגר במדינה שדואגת לאזרחיה. אז כן, גם מגיע (מגיע גם לך, אגב) פנסיה לכל אדם (ולא רק לכל עובד, גם למי שהיא "רק" עקרת בית), מגיע קצבת ילדים, מגיע ועוד איך מגיע! לאנשים שמשמלמים מס בריאות, מס הכנסה, מס נשימת אויר ומס אכילת אוכל, ועוד איך מגיע. מגיע גם לאדם שמתגייס שהמדינה תתחייב לגלות אחריות כלפיו, בו בזמן שהיא רואה בו "רכוש צה"ל". ואל תספר לי במה אני מאמין או לא, את זה אני מסוגל לעשות בעצמי (כן, וגם מגיע לי מינימום הכבוד הזה). חוץ מזה, באיזה עוד מדינה יש גיוס חובה? זו הפתעה ענקית, כיוון שהקצבה היא לא נדבה - היא חלק מהכנסות משלם המיסים. זה לא כסף שהממשלה זכתה בו בלוטו. היא זכות בסיסית במדינה שלא רואה באזרחים שלה משאב שיש לנצל אותו, אלא משאב שיש להשקיע בו. זאת ועוד שהקצבה היא לילדים, וקיצוץ בה משפיע על הילדים. זה לא בונוס להורים. זאת ועוד - למה מגיע דמי אבטלה? למה מגיע דמי לידה? אולי נקצץ בהכל וזהו? למה זכויות סוציאליות נקודה? אני לא מאמין שהויכוח הזה בכלל מתקיים. אתה רואה: למרות שאתה בור, אני מסכים בכלל לדבר איתך. זה כבר משהו.