הדיקטטורה האחרונה באירופה

iamyoda

New member
הדיקטטורה האחרונה באירופה

בלארוס, מדינה שהוגדרה ע"י ארה"ב כ"דיקטטורה האחרונה באירופה", היא מדינה בעלת משק ריכוזי וזכויות האזרח בה נרמסות מדי יום. ב-19 במרץ יתקיימו בחירות לנשיאות, בהן ישתתפו 4 מועמדים, ביניהם הנשיא המכהן לוקשנקו. בצל אווירת האיומים והזיופים המובטחים עולה הסבירות לפעולות מחאה דוגמת אלו שנצפו באוקראינה לפני שנתיים. בלארוס, לשעבר רפובליקה סובייטית, יצאה לעצמאות בשנת 1991. לאחר ניסיון קצר להנהיג רפורמות כלכליות ודמוקרטיות במדינה, עלה לשלטון בשנת 1994 אלכסנדר לוקשנקו, כשהוא בן 40 בלבד. לוקשנקו החל בחקיקה נרחבת להגברת הסמכויות של תפקידו, בסגנון שהיה מקובל בבריה"מ לפני קריסת הגוש הקומוניסטי. כיום הוא נהנה מקשת רחבה של סמכויות, ובלארוס, מדינה שהוגדרה ע"י ארה"ב כ"דיקטטורה האחרונה באירופה", היא מדינה בעלת משק ריכוזי וזכויות האזרח בה נרמסות מדי יום. האופוזיציה בבלארוס נרדפת ביתר שאת לאחר סדרה של הפגנות באוקטובר 2004 שהתקיימו בזמן מערכת הבחירות במדינה לפרלמנט. חברי האופוזיציה מבקרים תדיר את לוקשנקו על משטרו האוטוריטרי, ובתגובה השלטון נקט במספר רב של פעולות בכדי לדכא אותם. לפני כמה ימים, הוכה ונעצר לזמן קצר המועמד האופוזיציוני הבולט, אלכסנדר מילינקביץ'. לכתבה המלאה
 

a e q u i t a s

New member
זה מזכיר לי שלפני כמה ימים ...

לפני כמה ימים, פורסם בגלי צה"ל ראיון עם עיתונאי רוסי בכיר. אותו עיתונאי אמר שהסיבה היחידה שרוסיה מתעניינת בחמאס ובאיראן בגלל שזה "מזיק" לארה"ב. אני חושב שדווקא בגלל האנרכיה המאפיינת את המערכת הבינלאומית, והדימוי האמריקאי על קידום הדמוקרטיה, יש לעשות יותר מכמה הצעות והצהרות, ולו רק בגלל לקדם את הדמוקרטיה במדינות נחשלות לאור משנתו של טרומן (דוקטורינת טרומן) וגם, כן גם להציק לרוסיה הגדולה. חייב לציין, שהמערב כבר התערב בבחירות באוקראינה ותמך ביו'צנקו הפרו-מערבי וכך דחק את המועמד של הקרמלין מנשיאות אוקראינה. מאז אוקראינה נמצאת ביחסים קרירים עם רוסיה, הדבר צריך להעשות גם בבלרוס.
 

iamyoda

New member
אכן אך יש לציין שדוקטרינת טרומן

ההיסטורית קיבלה פרשנות מרחיבה היום. בעבר הפעילות האמריקנית להחדרת הדמוקרטיה הייתה בעיקר במערב אירופה שלאחר מלחמת העולם, ובמקומות בהם היה חשש שהקומוניזם ישתלט. בד בבד שמרו האמריקנים על יחסים טובים ואף סייעו רבות (ואין צורך לפרט- המבין יבין) לדיקטטורים באפריקה, במזה"ת, באמריקה הלטינית וכו'. כיום, המחויבות האמריקנית להשלטת הדמוקרטיה היא גבוהה עשרות מונים, והיא מתמקדת במשטרים הריכוזיים (משטרים בעלי שלטון לא דמוקרטי וממשל חזק) שמצדם מרגישים מאוימים וחוברים אחד לשני (ראה גם בארכיון מאמרים על המלחמה הקרה השניה). הרפוןבליקות הסובייטיות לשעבר עברו שלב של דמוקרטיזציה לאחר קריסת השלטון הקומוניסטי, חוויה שעברה יפה רק בקרב המדינות הבאלטיות, שכבר הצטרפו לאיחוד האירופי. שאר המדינות עברו עוני וחשש מפני העתיד ופנו מהר מאוד לשלטונות דיקטטוריים (כמו גם רומניה, סרביה וכו'). בשנים האחרונות התערב המערב לטובת הכוחות הדמוקרטיים באוקראינה, גרוזיה ואף קירגיסטאן, ובבחירות הקרובות באוקראינה, יתמודדו מספר שיא של מפלגות.
 
למעלה