הדירה ריקה- חובה לשלם ארנונה?

ליל11

New member
הדירה ריקה- חובה לשלם ארנונה?

אבקש סיועכם. רכשתי דירה לפני 3 חדשים, ולצערי נתגלו בה ליקויים ואנחנו בתהליכי שיפוצים כבר למעלה מ 4 חדשים. ביקשתי מהרשות המקומית לפטור אותי מתשלום ארנונה (למיטב ידיעתי ניתן להימנע מתשלום זה עד 6 חדשים במידה ולא מתגוררים בדירה ), אך ברשות המקומית סרבו, וחייבו אותי בתשלום. הייתי זקוקה לאישור העברת שם בטאבו, וחוייבתי לשלם ארנונה ל2 חדשים מראש, כרגע קיבלתי חיוב נוסף. האם מישהו יכול להפנות אותי לפסיקה שאני יכולה להתבסס עליה, על מנת לא לשלם? או, מה עלי לעשות? בתודה [email protected]

בינא

Member
תשלום ארנונה לבית ריק - לא צודק...

אבל את הרשויות המקומיות לא מעניין הצדק, אלא מה שכתוב במסגרת אפשרויותיהם לגביה, לכן יש לבדוק ראשית כל מה כתוב בנושא בתקנות, אותן ניתן למצוא אצל הרשות להגנת הצרכן -תרבות הדיור, להם יש גם יעוץ ללא תשלום של עו"ד מתנדבם בבעיות כאלה. למיטב ידיעותי כבעל דירה, גם כשהיא אינה מושכרת, יש לשלם ארנונה במלואה וחובת ההוכחה על העדר אפשרות למגורים בדירה, מכל סיבה שהיא, חלה על בעל הדירה. במרבית המקרים, בצוע שיפוצים אינו מוגדר כאי-שימוש בדירה שכן אתם "משתמשים" בה לביצוע שיפוצים...יש לכם אפילו יותר פסולת מהרגיל ואתם והעובדים משתמשים בפח הזבל, יש שימוש במים לצורך העבודה ועוד ועוד... ארנונה לא משלמים על הנאה שבשימוש אלא כמס על שטח הדירה וחלקכם בנכס (חדר המדרגות, החניות, הגינה והמחסנים), שנועד לאחזקה חיצונית של הרחוב, פינוי האשפה ופעילויות העירייה.

fireman

New member
על כל דירה יש אפשרות לקבל

פטור חד פעמי של 6 חודשים מתשלום ארנונה כאשר אף אחד לא גר בדירה. אנחנו פינינו את הבית הקודם שלנו ביוני ולא גר שם אף אחד במשך שלושה חודשים. העיריה המשיכה לגבות את הארנונה כרגיל וגם שילמנו אותה כרגיל, לאחר 3 חודשים יכולנו לבקש החזר ארנונה על 3 חודשים בהצגת חשבונות המים והחשמל של הדירה שיוכיחו אם אכן מישהו היה גר בדירה והיינו מקבלים על כך החזר. היות ומדובר בתקופה של 3 חודשים בלבד והאפשרות לקבל זיכוי של ארנונה הוא חד פעמי העדפנו לשלם את שלושת החודשים ולהשאיר את האופציה לקבל זיכוי מלא למקרה שלא נצליח להשכיר את הדירה בפעם אחרת. לגבי מה אפשר לעשות במידה והרשות המקומית מסרבת אני אבדוק מחר, אני יודע שגם בעניין הזה יש פתרון פשוט. לא צריך עורכי דין, לא צריך לריב עם אף אחד ולא צריך להגרר לבתי משפט.

yrnkrn

New member
תחשבו עוד פעם

המצב הוא שהעיריה מחייבת אתכם בתשלום ארנונה ותמשיך לעשות זאת. בכוחה גם לגבות את החוב על ידי עיקולים ללא צורך בהליך משפטי. לדעתכם זה לא צודק, לא חוקי ונניח אפילו שיש תקדימים. כדי לשנות את התנהגות העיריה תצטרכו להכריח אותה כלומר לקחת עו"ד ולשלם לו שכר טרחה כדי להכנס להליך משפטי נגד העיריה. כל זה בשביל מספר חודשים של ארנונה. אתם באמת מעוניינים בזה?

למעלה