הדי-פדיה

הדי-פדיה

שלום לחברי הפורום,
להסב את תשומת ליבכם לשני פוסטים שהעלה לאחרונה הדי בדף הפייסבוק שלו על מסטיקים ובונבוניירות.
https://www.facebook.com/yhorr?fref=ts
מישהי בתגובות כינתה אותו הדי-פדיה ואני אימצתי את הכינוי...
התמונות שהדי מעלה של האוספים וה"לא אוספים" שלו יפות מאוד, אך ההסברים המפורטים ומאירי העיניים, מהווים בעיני את התבלין שמעצים את טעם המאכל.
להנאתכם, כמו שאומר הדי...
אכן נוסטלגיה במיטבה!

hadi orr

New member
אמרו לי את זה כבר כמה ובסוף הצליחו. מה אני צריך לעשות שגם

מציצים יוכלו להציץ? איך אני משנה ומה אני משנה בפייסבוק שכל מי שרוצה יוכל להיכנס?

hadi orr

New member
בהחלט הפוסטים שלי ציבוריים. ובהחלט אני מעוניין שכולם יראו

אותם ולא מצליח להבין את פשר התלונה / המצב הזה. הוא לא הראשון שאמר לי זאת ולא ברורה לי הבעיה.

יתכן שאני לא שייך לציבור הנכון?

כשאני לוחץ על PHOTOS אני מקבל את זה.

חן L1

New member
אין לך עמוד בפייסבוק?

כל מה שעליך לעשות זה להיות מחובר לעמוד הפייסבוק שלך (במידה וקיים) ואתה יכול לראות את העמוד (זה גם מה שההודעה אומרת לך).

חן L1

New member
דווקא כן.

נראה שיש בשרשור הזה חוסר הבנה של מהו "המרחב הציבורי" בפייסבוק שכנראה נובע מפערי הדורות.

ה"ציבורי" בפייסבוק - אין משמעותו שכל אחד יכול לצפות בעמוד, גם אם אינו מחובר לפייסבוק. הכוונה היא שגם אם אינך חבר של הדי או שאינך רשום לעמוד של הדי תוכל לראות את הפרסומים שלו במידה ותכנס לעמוד שלו (בהתאם לרמת החסימה או השיתוף שהוא בחר לעמוד שלו) - זאת המשמעות (היחידה) של "ציבורי" בפייסבוק.

במילים אחרות, אתה עדיין צריך להיות רשום ומחובר לפייסבוק גם כדי לראות עמוד "ציבורי" שכזה והעמוד של הדי ציבורי בפני הרשומים בפייסבוק שאינם חברים שלו או רשומים לעמוד הזה שלו (כמוני לדוגמא).

hadi orr

New member
חן !!!! למה אתה לא חבר שלי? חחחחחחח

ברור לך שלא הבנתי מילה ממה שכתבת. השאלה היא האם אתה יכול לראות את הפוסטים שלי בלי שאנחנו חברים? ואם כן מדוע האחר לא יכול לראות למרות שהגדרתי את הפוסטים כציבורי לא הבנתי

חן L1

New member
אני משתדל להיות חבר

רק של אנשים נורמלים, ואתה אספן כפייתי אז אל תעלב, זה מעט פחות נורמלי

חחח

כן, אני יכול לראות גם את הפוסטים שלך כולל הכל למרות שאנו לא "חברים" - זאת הכוונה של "ציבורי" בפייסבוק - שאעפ"י שאנו לא חברים - עדיין אני יכול לראות את הפוסטים שלך. אם היית משנה את ההגדרות של הפרטיות של העמוד שלך ל"פרטי" או "רק לחברים" (שרק חברים שלך יוכלו לראות) אז לא הייתי יכול לראות את הפוסטים שלך.

האחר לא יכול לראות את הפוסטים כי הוא לא רשום בפייסבוק בכלל ו/או שהוא רשום לפייסבוק אך אינו מחובר אליו (לא עשה לוג אין).

hadi orr

New member
אתה כותב:" אל תעלב, זה מעט פחות נורמלי". בהחלט נעלבתי.

זה הרבה פחות נורמלי !!!!! אבקש לדייק שאתה "מעליב.
שבוע טוב

חן L1

New member
אני משוכנע שתתגבר

אשתדל לדייק יותר בנושא זה בעתיד..
שבוע טוב ומבורך !

חן L1

New member
לא בהכרח.

נניח שאתה אספן אל על ואתה הופך להיות חבר של הדי. לאחר מבט באוסף אל על שלו אתה עשוי להיכנס לדיכאון מתוך ההכרה שייקח לך זמן רב להשיג פריטים דומים בכמות ובאיכות כזאת.
אז לא תמיד שווה להיות חבר שלו

היות ועל הדי נאמר 'מומחה מטעם עצמו' לאל על, זה משאיר לך

אופציה להפוך למומחה של ממש...אז אולי זה יתרון.

hadi orr

New member
רוב הסיכויים שהדי (איזה כייף זה להיקרא בגוף שלישי) ישלים לך

לאוסף הרבה מהפריטים שאין לך ויש לו כפולים.
אז בכל מקרה לפי כל הסברות כדאי לך להיות חבר של הדי חחחחחחחחח.

למעלה