הדלקנו נר ראשון
ואכלנו סופגניה

הדלקנו נר ראשון../images/Emo16.gifואכלנו סופגניה../images/Emo137.gif

אבא של גלי צלצל אחה"צ וסיפר כמה הוא עמוס היום, ואני לא אמרתי דבר, למרות שבכל השנים שלנו יחד, תמיד הדלקנו נרות יחד. כל השבוע, והשנה היה חשוב במיוחד, כי זה חנוכה הראשון של גלי, כי את הקודם היא פספסה ביום. חצי שעה אח"כ הוא מתקשר, גילה שהיום זה נר ראשון, ולא יעלה על הדעת שהוא לא יהיה איתנו, והוא יוצא עכשיו למצוא סופגניות... יצא גם רומנטי וגם אבא נהדר, כהרגלו! חג אורים שמח לכוללללם!

דיאנה1

New member
איזה יופי! כל הכבוד לו.

גם אנחנו אחרי נר ראשון. אני מעתיקה את תאור החלק הקולינארי שכבר כתבתי ב"לידה": הכנתי לביבות בטטה, תפוחי אדמה וגזר וקישואים. חשבתי על רעיון שנראה לי מבריק, לקחת את כל ה"סופים" שנשארו במעבד מזון מהגרור, לאדות במיקרו ולתת לבר כאוכל אצבעות בזמן שאנחנו אוכלים. כשהוצאתי את הקערה מהמיקרו גיליתי שאריות חרוכות של ירקות שהעלו ריח שרוף עז. כן, שוב הצלחתי לשרוף את הירקות שלו. טוב שיש פתי בר. הלביבות דווקא יצאו מצויין, במיוחד הבטטה. ואני אוסיף: שבר מאד נהנה כששרנו, אז המשכנו לשיר עוד ועוד שירים של חנוכה ככל שיכולנו לזכור, כשהוא מחייך מאוזן לאוזן ומצטרף אלינו מדי פעם בהימהום. הוא היה ממש מתוק. והשנה החנוכיה של שון עלתה ברמה, כבר לא פקקי קוקה קולה על קרש עקום אלא משהו ממש מושקע שהיא עשתה בחוג פיסול עם שמש בצורת כד שמן. היה כיף לחגוג את החג עם שני ילדים!

Iris-1

New member
איזה יופי. ../images/Emo138.gif

דיאנה יש לי בשבילך כמה צנצנות גרבר אל תתלי בזה תקוות זה לא הרבה. אני מחכה לך במפגש. חג חנוכה שמח. אנחנו היינו במסיבת בית הספר של אפרת וחוץ מהרעש שהיה מזעזע הם לא שמו נכון את העוצמה ברמקולים היה נחמד מאד. אח"כ הדלקנו נרות חנוכה ועמית היה שף המטבח והכין לנו לביבות שהילדות מרחו עליהן שוקולד וטרפו.

נשמע מקסים! גם אנחנו שרנו המון

וגם רקדנו את ריקוד הסביבון עם גלי, וממש הזענו... ואני אציק: מתכונים?

דיאנה1

New member
מתכונים ללביבות

כמובן ששום דבר לא מקורי שלי, קראתי היום המון מתכונים באינטרנט ועשיתי מה שזכרתי אז אני אפילו לא יודעת למי לתת קרדיט. לביבות בטטה: מקלפים ומגררים בטטה גדולה או 2 קטנות. סוחטים היטב מהנוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים 2 ביצים טרופות, 2 כפות קמח תופח, כף סוכר חום, קצת קינמון. מערבבים היטב. עם נוזלי מדי מוסיפים עוד קמח, אם יבש מדי - עוד קצת ביצה (טרפתי ביחד את כל הביצים לכל הלביבות ויכולתי להוסיף קצת כשצריך). מטגנים במחבת גדולה עם שמן: לוקחים כף מהתערובת, שמים במחבת, משטחים ללביבה. לאחר כמה דקות, כשהשולים מזהיבים, הופכים לצד השני. אחרי עוד כמה דקות מוציאים לצלחת גדולה עם נייר סופג. לביבות תפוחי אדמה: מקלפים כמה תפוחי אדמה (נניח 3) וחצי בצל. מגררים. סוחטים נוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים ביצה, כף קמח תופח, מלח ופלפל. שוב, משחקים עם הקמח והביצים עד שלא דליל ולא יבש מדי. מטגנים באותה צורה. לביבות קישואים וגזר: 2 גזרים, קישוא וחצי בצל - מקלפים, מגררים, סוחטים ומעבירים לקערה. ממשיכים בדיוק כמו בלביבות תפוחי האדמה. מגישים עם רסק תפוחים (גנבנו לבר גרבר אחד...) ושמנת חמוצה. בתאבון!

איפה היית?

כשבאמת הייתי צריכה אותך ? הייתה לנו היום הדלקת נרות בהפקה משפחתית . המטלה שלי הייתה לביבות .מצאתי איזה מתכון בעכבר העיר , יצא נורא ואיום - הכל הלך לפח (אפילו על הכלבה ריחמתי ולא נתתי לה).אכזבה קשה לאגו ופדיחה נוראית כשהגענו רק עם יין.
אבל העיקר שתומר היה מבסוט מכל החגיגה , הוא עמד ומחא כפיים לעצמו חצי שעה

דיאנה1

New member
יש לי בשורה טובה - יש עוד 7 הדלקות

נרות! אז תעשי חוויה מתקנת לאגו ולטעם... אבל באמת, העיקר שתומר היה מבסוט, זה הכי חשוב.

יש לי תקווה../images/Emo35.gif

טלי , תודה ! אני פשוט חדשה גם בפורום בפרט וגם באינטרנט בכלל(בושה,בושה,בושה
)אז אני לומדת את היתרונות בתנועה ,כמו שאומרים. ולדיאנה - כבר רשמתי את המתכון שלך ואני אנסה לפצות את המשפחה בארוחת שישי בערב .

אפרופו בטטות ואפרופו מתכונים

בשלב כלשהו בחיי החלטתי שכל מה שאפשר לעשות מתפו"א אפשר לעשות גם מבטטות, וזה הוכיח את עצמו - פירה בטטות, צ´יפס מבטטות - נסו ותהנו. יש את המתכון הישן והטוב ללטקס - מגרדים תפו"א וסוחטים טוב טוב. מערבבים עם ביצה + מלח + פלפל + קצת קמח בשביל לחזק את העיסה. אפשר להוסיף קצת בצל מטוגן. מטגנים ו - בתאבון.

אני חייבת לשתף אתכן בעוד מתכון

שקוצר שבחים אצל האורחים ובלי מאמץ בכלל: המצרכים 250 גר´ (חבילה אחת) גבינה לבנה 1 ביצה 350 גר´ (חבילה קטנה) קמח תופח של אוסם 200 גר´ חמאה/מרגרינה מוממסת 200 גר´ גבינה קשה (צהובה/קשקבל??) מגורדת מלח סוכר אופן ההכנה מערבבים הכל ולשים לבצק (קצת דביק). עוטפים בשקית ניילון ושמים במקרר לשעתיים. משמנים תבנית רגילה, עושים מהבצק כדורים בגודל בינוני ומניחים בתבנית ברווחים. אופים ב- 170 כ 35-40 דקות. בתאבון !!!!!

אז גם אנחנו הדלקנו נר ראשון אבל

אנחנו השקענו וטיגנו לביבות! תוך כדי כך שפצחנו במזמורי החג. (לבעלי היקר לא היה חשק לעמוד בתור לסופגניות
) יותם כל הבוקר שיחק בסביבונים
. אה, ואיך לא גם צילמנו את יותם עם החנוכיה
. חג שמח

קטפנו את פרס "ההורים המרחפים"

בבואנו להדליק נר ראשון גילינו ... שאין לנו חנוכיה בבית! מזל שאמא שלי גרה 5 דקות אז שכנעתי אותה להביא את שלה ולהדליק עם שחר (היה די קל לשכנע אותה...) שחר ניסתה לכבות את הנרות בפוווווו ומאוד התאכזבה שלא שרנו שירי יום הולדת כי מה פתאום להדליק נרות שזה לא ליום הולדת? מאז היום הולדת בגן היא לא מפסיקה לשחזר עם הבובה האהובה עליה (פרה ענקית).

רותי&ע

New member
ואנחנו הדלקנו נר ואכלנו לביבה שעידן

הכין. הכנו יחד לביבות והדלקנו נרות. עידן מאוד התרגש להדליק לבד את הנר (עם עזרה מאמא). אליה וקוץ בה-אבא היה בלימודים
אבל היום נחגוג כל המשפחה יחד

למעלה