הדלקת נרות שבת

הספרנית

New member
הדלקת נרות שבת

היי, חדשה כאן
רציתי לדעת משהו לגבי הדלקת נרות שבת קראת שאישה לא נשואה מדליקה נר אחד ולאחר הנישואין 2 נרות רציתי לדעת כמה עקורני העניין, והאם אישר לא נשואה יכולה להדליק 2 נרות? תודה

מתוך הספר פניני הלכה של הרב אליעזר מלמד:../images/Emo16.gif

קצת הלכות הדלקת נרות שבת באופן כללי מהספר פניני הלכה של הרב אליעזר מלמד: מצד הדין מספיק להדליק נר אחד, שעל ידו יהיה אור בבית. ונהגו להדליק שני נרות, אחד כנגד 'זכור' ואחד כנגד 'שמור'. ויש נוהגות להדליק נר נוסף לכל אחד מבני הבית, ויש שנהגו להדליק שבעה נרות כנגד שבעת ימי השבוע, ויש שנהגו להדליק עשרה כנגד עשרת הדברות. וכל המנהגים הללו בעת שהאשה שובתת בביתה, אך אם היא מתארחת בבית אחרים, המנהג שתדליק שני נרות (שש"כ מג, ג). בעבר כשהיו מאירים את הבית בנרות, היה בתוספת הנרות הידור, שעל ידם מתרבה האורה בבית, אבל כיום שמשתמשים באור חשמל, אין הידור כל כך בהוספת נרות. עוד נהגו שאשה ששכחה להדליק שבת אחת, קונסת עצמה ומדליקה מכאן ואילך בכל השבתות נר אחד נוסף (ורמ"א רסג, א). וכל זה בתנאי שלא היה שם אור כלל, אבל אם בעלה או היא הדליקו את אור החשמל לפני שבת, אינה צריכה להוסיף נר אחד כל ימיה. ואף על פי שיש מחמירים בזה, הואיל ובפועל לא נתבטל אצלם עונג השבת, שהיה להם אור, אינה חייבת להוסיף להדליק נר אחד כל ימיה (עיין ד"מ שם, באו"ה ד"ה 'ששכחה'; שש"כ מג, ה; ילקוט יוסף רסג, מב). יש נוהגים, שבנוסף לנרות שהאם מדליקה, כל בנותיה שהגיעו לחינוך מדליקות אף הן נרות בברכה. וכן מנהג חסידי חב"ד שכל הבנות מדליקות נרות בברכה. ואמנם כתב בעל ערוך השולחן (רסג, ז) שטוב שכל אחת תדליק בחדר אחר, מכל מקום מנהג חסידי חב"ד שכולן מדליקות במקום הסעודה. למעשה, רוב ישראל נהגו שרק האם מדליקה נרות בברכה, ויש סוברים שאף יש לחוש בזה לאיסור ברכה לבטלה, שהואיל והאם מברכת, פוטרת בזה הדלקת הנרות שבכל הבית, וקל וחומר שפוטרת את הדלקת הנרות שבמקום הסעודה (יחו"ד ב, לב). ולמעשה, לכל מנהג יש על מה לסמוך. רווק או רווקה הגרים לבדם, חייבים להדליק בביתם במקום הסעודה נרות שבת בברכה. ואם כמה רווקים גרים ביחד ואוכלים סעודת שבת על שולחן אחד, עליהם להדליק את נרות השבת בשותפות, כלומר אחד מהם יקנה את הנרות וידליקם עבור כולם. ובנוגע לשאלתך: ראשית, יש לדעת שנשים ספרדיות וכו' לא נוהגות כלל להדליק נרות שבת (רווקות כמובן) ולא מברכות על כך. מי שנוהגת שכן להדליק יכולה להדליק כמה שתרצה ואין בכך איסור, על אף שאין מנהג כזה. בשורות טובות!

לא רק שמותר - חובה!

החובה להדליק נרות היא חובה על כל בית. מקובל שהאישה עושה זאת עבור כל בני הבית. אך בהחלט הגבר מחויב גם הוא בכך, ואם האישה לא רוצה להדליק, או לא נמצאת, או שאין לו אשה או כל דבר כזה - הגבר חייב להדליק נרות שבת.

tamarhp

New member
איזה לא נשואה לא חייבת כלל להדליק נרות

במידה והיא מחליטה בכל מקרה להדליק יש עם זה קצת בעיה כי זו קבלה שהיא כמו נדר, ואז היא חייבת להמשיך עם זה.

תמר לא הבנתי

מה בעצם אמרת שכן או לא... נדמה לי שהנושא של הנישואין הוא תוספת למצווה עצמה שמדהרת על בית שלום בית הגנה שמירה קידוש... בקיצור הנישואין והרווקות הן שאלה יותר מודרנית לא??!? (שאלת תם)

tamarhp

New member
התכוונתי אישה לא נשואה.. לא "איזה".

הרווקות לא צריכות.

Anwanis

New member
גם לי יש שאלה על נרות שבת

בעוד מספר חודשים אני טסה לדרום אפריקה למשלחת, ומאוד חשוב לי להמשיך להדליק את נרות השבת גם שם. יש דרך לדעת מה זמני הדלקת הנרות בדרום אפריקה, או שאני יכולה להדליק לפי שעון ישראל? או פשוט בשישי בערב (איני שומרת שבת, אבל הדלקת הנרות עקרונית אצלי)? תודה רבה.

זמן הדלקת נרות

הוא כ20 דקות לפני השקיעה. וא``א להדליק כפי שעון ישראל. אך תוכלי להדליק כל זמן שאת בטוחה שהשקיעה לא עברה. אור כמובן זה לא ראיה לשקיעה, כי גם אחרי השקיעה יש ``דמדומים``. לכן עדיף להדליק שוודאי יום. טיסה נעימה.

arriy80

New member
לוח זמנים

את יכולה להוריד מהקישור המצורף לוח לכל זמני ההלכה, ניתן להתאמה לכל מקום בעולם.

למעלה