הדמוקרטיה בסכנה!

הדמוקרטיה בסכנה!

בימים אלו אני לומד אזרחות, ובשיעורים הראשונים לומדים על העקרונות הדמוקרטים, עקרונות שדמוקרטיה לא יכולה להסתדר בלעדיהן. לא צריך להיות גאון כדי לראות שחלק מן העקרונות הדמוקרטיים לא מבוצעים על ידי המדינה שלנו, דבר שאומר שאנחנו לא מדינה דמוקרטית במלא מובן המילה. קראתי לאחרונה את הסקר שאומר ששליש מן האוכלוסייה בעד להעניק ליגעל אמיר חנינה, וזה התחיל להפחיד אותי. המדינה שתפקידה הוא לשמור על הזכויות הטבעיות של בני האדם, כבר ממזמן לא עושה את זה, וזה גורם לי לחשוב.... האם הדמוקרטיה שלנו בדרך להתפוררות?

Fasz

New member
לא לימדו אותך גם לאיית?

או שמא העיוות בשמו הרוצח הנקלה מכוון? בכל מקרה, הדמוקרטיה הישראלית מתפקדת; בזכות בג"ץ מתפקדת טוב מדי אם אתה שואל אותי. נראה כי אתם הצעירים, לא ידעתם תקופות משבר בחברה הישראלית. התקופה הזאת אינה אלא אפס לעומת 85' והמשבר הכלכלי, או מצב פוסט-מלחמת הכיפורים. מחה כל דאגה מליבך הדמוקרטי הדואב. היא מתפקדת.

Wing Chan

New member
"אמיר" היא טעות נפוצה

יש הרבה שקוראים להם אמיר, עם א'

Fasz

New member
מה עם ה"יגעל"?

אני חושד כי זה בא כהתרסה נגד הרוצח.

מה בדיוק לא דמוקרטי בזה?

בערך שליש מהאוכלוסיה חושב שגם לרוצח ראש ממשלה מגיעה, מתי שהוא, חנינה (כמו לכל רוצח אחר). העיתתונות רודפת הרייטינג לא ממש הדגישה שהשאלה על חנינה היתה לא על חנינה מיידית אלא על תאריך כשלהו בעתיד הרחוק (נדמה לי שמדובר על 25 שנה). זה אולי לא מוצא חן בעיניך (וגם בעיני לא) אבל מה "לא דמוקרטי" בזה?

למעלה