הדמות של איתן... זה אנחנו?

Lt ResheF 55

New member
הדמות של איתן... זה אנחנו?

שאלה, יש פה מישהו שאוהב את הדמות של איתן? מזדהה איתה? סובל אותה? אני אישית לא, ואני בטוח שרבים פה. הדמות של איתן נראית לנו מגעילה, אחת כזאת שצריכים להעיף את הסדרה, היא לא מעניינת וסתם הורסת את הכיף... אבל נראה לי שהמפיקים הביאו אותה לא סתם... המפיקים יודעים למה הם שמו שמה את איתן מה הוא מייצג למה כולם שונאים אותו ולמה בכלל הוא נשאר שמה עוד ועוד... אולי איתן, אם תסתכלו על זה בצורה זאת או אחרת זה אנחנו? איתן מייצג את אלה שמדיי פעם קוראים עליהם בעיתון? איתן בעצם מייצג את המצב של המדינה? איתן הוא חייל, לא סתם חייל, לוחם קרבי בשטחים, שעכשיו עתידי להשתחרר על 21... אולי הוא בא כדי להעביר ביקורת? אולי הוא בא כדי להזכיר? הדמות של איתן יכולה להעביר ביקורת על מה שהולך שמה, מה זה גורם לאנשים צעירים, איזה מעשים זה גורם להם ואיזה הרגשות זה גורם להם, זה ידוע, הלחימה בשטחים לא עושה טוב לחיילינו, על הרבה מהם, זה משאיר צלקות נפשיות ובמקרה החמור גם פיזיות, כאלה שאי אפשר לרפא, אולי איתן מייצג את אותם האנשים האלה? אולי הדמות של איתן באה להראות לנו, שלמרות החיים היפים שמתנהלים בסדרה, יש זוגות, נפרדים, מתחברים, מקימים עסק, עוזבים עסק, יש משפחה, אין משפחה, עדיין זה בא להזכיר לנו, לא הכל טוב ויפה... אולי זה בא להזכיר לנו, שאולי למרות שהחיים שלנו טובים וביססנו לנו משפחה או שיש גרושים ביחסים טובים שהאבא רואה את הילד למרות שיש לאישה בעל אחר עדיין, לא הכל טוב, יש את המקום הזה, גיהנום, שגורם נזק נפשי ופוגע בהרבה אנשים, הרבה אנשים שרק התחילו את חייהם... וזאת התחלה על רגל שמאל... אולי הדמות בכלל לא באה להזכיר לנו את זה אולי איתן בא כביקורת של המפיקים על צה"ל? אבל לזה אני לא רוצה להיכנס, לדעתי אין מקום בסדרה להעביר ביקורת על צבא, אני פשוט מאמין שהוא בא להזכיר ולא כביקורת או שבעצם כן ביקורת אבל סמוייה. כמו שזה מזכיר לנו שיש את החיים האמיתים שזה מה שהסדרה מייצגת ועושה את זה טוב מאוד (!!!), יש זוגות, יש גרושים, יש חשבונות לשלם, יש ילדים, יש לימודים, יש עבודה, יש בעצם את שגרת החיים אבל למרות זאת, הסדרה יצרה לנו באמת חיים אמיתיים ולא אשליה שהכל טוב ויפה, בנוסף לזה, יש פרידות, יש כעסים, יש מתיחות ויש את איתן שבא לתת מבט לצד הבטחוני והנזק שנגרם מזה... לדעתי זה מוסיף המון ל"ישראליות" של הסדרה ולתוכן שלה ועושה אותה כזאת אמיתית... אולי פשוט אנחנו שונאים את איתן כי אנחנו באמת לא מאמינים שזה קורה? אנשים מתחמקים מהצבא עם פרופיל 21 נפשי? אנשים "נשרטים" ו"מתחרפנים" אחרי צבא? לדעתי פשוט קשה לנו להאמין, אבל כן, יש כאלה ואני בטוח שהדמות של איתן פשוט באה להראות לנו את הצד הזה, להתעורר, להאמין ולגלות... זה רק יכול להיות יותר גרוע... בנתיים זאת ההתחלה... לא יודע כמה יוצאי צבא קרביים יש פה, אבל מי שכן בטח יבין ויגיד לעצמו בראש "נכון, צודק"... אף אחד לא רוצה להיות שמה ואני לא מאחל לאף אחד להיות שמה... אבל כדי להגן על המולדת
חייבים... או שככה לפחות אומרים... תחשבו על זה, ואז אולי תהיה לכם נקודת מבט שונה על איתן... לא יודע למה, אני חשבתי על זה אתמול לפני שהלכתי לישון... (לא כלכך משעמם לי אל תדאגו!( יום טוף... אגב, אתמול היה פיגוע בת"א, צעירה נהרגה ו-45 נפצעו, החיילת מעיין נעים בת ה-19 נהרגה, ילדה מקסימה, פתחתי את העיתון והיופי שלה הימם אותי, ידידה שלי מהשכבה שלה אמרה לי שהנפש שבה הייתה יפה כמו היופי שלה, לא יודע כמה זה קורה לכם, שאתם פותחים את העיתון את קוראים על משהו ומאוד נקשרים לבנאדם או הבתאדם, לי זה קרה פעמיים, עכשיו זאת הייתה הפעם השניה. יהי זיכרה ברוך, עוד נערה שנרצחה ביידי ידיים אכזריות, עונש שלא הגיע לה. מי יתן ומשפחה ומדינת ישראל לא ידעו עוד צער, אמן.

Na diN

New member
וואלה...אהבתי

רשף..(זוכר אותי?? "אח שלי" ?? :) ... )יופי..מה קורה.? טוב תיראה...דווקא אהבתי את מה שרשמת אפילו מאוד,זה מאוד נכון.איתן,הוא מטרד אבל חלק בלתי נפרד בו זמנית. תודה ששיתפת ;)

qt1

New member
רשף , יכול מאוד להיות שאתה צודק

לפחות לדעתי... אולי אני לא סובלת את איתן כי הוא עוד לפני הצבא היה לי מוזר משהו עם דניאלה , היחס שלו לאמא שלו היה מוזר, לא זוכרת שראיתי את הבית של אמא שלו , זוכרת שלא היה אבא ושהיה לו מאוד מאוד חשוב ללכת לקרבי , האמא היתה צריכה לחתום אם אני לא טועה. וכן, אתה צודק, הוא באמת מייצג את הבחור הישראלי שחשוב לו מאוד להגיע לקרבי כי "קרבי זה הכי" ואח"כ אנחנו רואים אותו "מורעל" , אח"כ בוכה ובסוף נשבר , התפקיד של איתן הוא באמת להראות לנו את הישראלי הצעיר שרק סיים תיכון וצריך להתמודד מול פלשתינאים עם עוד חבר'ה כמוהו, מתארים שם את החבר'ה שמתגייסים לצבא ואת מה שהצבא עלול לעשות ועושה להם ,חבל שמנגד לא לקחו דמות של מישהו מאירופה או אמריקה שבחר לבלות את החופשה שלו בארץ בלי להתגייס, כי אז היינו בהחלט רואים את ההבדלים , אבל אז זה הרי היה שקוף מדי. זה מאוד מעניין שרק בעונה האחרונה עלית על זה, לדעתי זה חשוב מאוד והאמירה מאוד חזקה. חבל לי מאוד שאף אחד מהשחקנים לא יכול היה להתארח בסדרה, אני כן אברר אפשרות של אחד התסריטאים ואין לי ספק שנקבל תשובות לשאלות כגון אלה שאתה מעלה כאן. אני גם קוראת את הכאב שלך לגבי מה שקרה אתמול , לגבי מה שקורה בכלל בארץ , אני חושבת שהבריחה שלנו לכאן , לאינטרנט , לסדרה ובכלל הבריחה שלנו מהחדשות , או לפחות שלי... מעידה על כך שהקושי הפך לבלתי נסבל. אני מאוד מקווה שנדע ימים טובים מאלה ומודה ביני לביני , שכל היום הקשבתי לשיר הסיום של הסדרה, והיה לי מאוד עצוב, ככל שהקשבתי למילות השיר , הבנתי כמה אני מזדהה עם מה שקורה שם גם בחיים שלי. בעוד שנה הבת שלי מתגייסת , אני מאוד מקווה שלא יקרה לה מה שקורה לאיתן ולא מאחלת את זה לאף אחד מאיתכם. בחיבוק...

מירידבש

New member
ריאליות

זו אחת הסדרות הבודדות שמשקפת את החיים שלנו. דוגמא קטנה: לא ראיתי בשום סדרה או סרט אחר מאבטח שבודק תיקים בכניסה לחנות או לסופר.

qt1

New member
ברוכה הבאה מירי../images/Emo24.gif

בסדרה רואים כזה דבר? אולי שכחתי, תרצי להזכיר לי?

zoeid

New member
אני דווקא זוכרת,

זה היה כאשר יואל הפתיע את קצינת המבחן בתחנת הרכבת, כאשר נכנס למבנה, בדקו אותו :)

qt1

New member
אה וואלללללללללה סחטיין../images/Emo6.gif ../images/Emo45.gif

גאלה222

New member
נשים מוכות - ככה זה מתחיל

אתה אמנם התייחסת לצבא, להורדת הפרופיל. אני מתייחסת להתנהגות של איה אחרי שחטפה מכות מאיתן הדוחה. אני כבר לא מדברת על הסיטואציה של לשכב עם חברה של חברה בדירה של החברה. אני מדברת על איה שכעסה על דניאלה שרצתה לזרוק את איתן מהבית ובצדק גדול. איה, מבלי דעת, נכנסת כבר למעגל הנשים המוכות. חוטפת אותה, מסתובבת בבית עם סימנים סגולים על הפנים, אומרת לדניאלה שלא קרה שום דבר, וכועסת עליה כשדניאלה צועקת על איתן ה"מאצ'ו" המגעיל הזה שהוא זקוק לטיפול ושיעוף מהבית. איתן מעורר התנגדות בכל קנה מידה. ההתנהגות שלו מייצגת את הטיפוס שמסתובב בינינו, זה שמשתמט מהצבא, זה ששוכב עם החברה של החברה (לשעבר) שלו, זה שמכה, זה שסוחט רגשית את כל מה שסביבו. גם היופי שלו נעלם עם הזמן, כי נשאר רק אופי דוחה. גם איה עוררה בי התנגדות, בגלל הקבלה שלה את הדברים וחוסר ההתנגדות שלה למה שחטפה ממנו. יום טוב

qt1

New member
ברוכה הבאה גאלה../images/Emo24.gif

כל שנותר לי הוא להסכים עם כל מילה שכתבת
אשמח אם תישארי איתנו

Shalon7

New member
איתן

אמנם לא ראיתי את הפרק האחרון, אבל יש לי מה להגיב על כל העניין של איתן והסיבות שהיוצרים הכניסו אותו לסדרה. רגע, לפני שאני מתחילה, 30 שניות על ארס פואטיקה LOL: היצירה היא איך שהמתבונן תופס אותה ולא מה שהיוצר רצה לאמר. אני יכולה לתפוש את הדמות של איתן בצורה הפוכה לחלוטין ממה שנניח הבמאי והתסריטאי תפשו אותה: "המעבר מרשות היחיד לרשות הרבים". טוב לא משנה.... נראה לי שהביקורת על איתן לא מופנית כלפי זה שהוא השתמט. דניאלה לא הלכה לצבא בכלל וזה לא זכה כמעט לאף התייחסות מצד הסדרה. הביקורת היא בעיקר, כלפי הישראליות החדשה. הגבר שהולך לשטחים, נלחם, מגן כביכול על המדינה שלו, חוזר הביתה מעורער בנפשו, מכה את החברה שלו. יש כאן, הסתכלות אחרת, מעניינת, לא שגרתית, על הכיבוש, או מה שזה עושה לכובש. אני באמת חושבת שאיתן יצא על 21 כי הוא באמת כבר לא "כשיר בנפשו". מי יודע עם מה הוא היה צריך להתמודד ברפיח, בעזה, או איפה שהוא לא היה. בעונה שעברה, אלון הביא את חברתו/ידידתו קארין לארוחה אצל רפי ואלה. קארין, מעין לוחמת חופש שכזו, "מהמתנגדות לכיבוש", ניסתה להעלות בארוחה נושאים על סדר היום. רפי, כזכור, לא הסכים לדבר על פוליטיקה/חדשות, באומרו כי ביתם הוא מין שמורת טבע (אם אני זוכרת נכון) שאליה לא נכנס "המצב". האמירה הזו לא זכתה לביקורת מצד היוצרים, אלא נראה לי כי הם תמכו בה- היא היתה בבחינת תמונת מצב של מה שהם עצמם מאמינים בו. המדינה בלהבות אבל אצלי יש ארוחת ערב. עלילת איתן רק מראה שהמציאות נכנסה אליהם, אם לא דרך הדלת, אז דרך החלון. לא ניתן להתחמק מזה, כי ההתחמקות (כמו זו שרפי עשה) היא לא אמיתית, מעין אסקפיזם בגרוש. רפי אולי מתלבט על יחסיו הנרקמים עם עדיה, וכואב את סיום יחסיו עם אלה, אבל בחוץ, במציאות האמיתית, חיילים בני 18 נגמרים מזה שהם צריכים להחזיק רובה ביד, לאיים על ילדים בני 6, לא לתת לאישה בהריון לעבור במחסום. איתן הוא אכן העלילה הכי פחות נעימה לצפייה ב"שבתות וחגים", אבל לא בכדי. המציאות קשה מנשוא, מה לעשות...

qt1

New member
אני מסכימה עם כל מה שכתבת למעט

זה: "היצירה היא איך שהמתבונן תופס אותה ולא מה שהיוצר רצה לאמר. אני יכולה לתפוש את הדמות של איתן בצורה הפוכה לחלוטין ממה שנניח הבמאי והתסריטאי תפשו אותה: "המעבר מרשות היחיד לרשות הרבים". טוב לא משנה...." לי זה כן משנה ואני אשמח אם תוכלי להרחיב בנדון, זה נראה לי מאוד חשוב ואפשר לפתח דיון מעמיק ומעניין. תודה וסופשבוע נעים

Shalon7

New member
תגובה

היי qt1, ההערה הזו שלי נבעה לדעתי מלמידה מוגברת מדי לבגרות בספרות חחח לא אבל ברצינות, מה שהתכוונתי, הוא שנניח מישהו כותב שיר כלשהו. את תקראי את השיר והוא יעשה לך משהו, יעביר לך מסר מסויים שמתאים לך. אבל יכול להיות שהמשורר כתב את אותו שיר מסיבה לגמרי אחרת, השיר העביר לו מסר אחר לגמרי... מאחר שכל יצירה עוברת מרשות היחיד לרשות הרבים (כמו שציינתי), אפשר לאמר שהיצירה היא כבר לא של היוצר אותה, אלא של הנמענים. אותו דבר, "שבתות וחגים"- יכול להיות נניח שהיוצרי הסדרה הביאו את הדמות של איתן כדי להביא לידיעת הצופים את מצבם של חולי הנפש בישראל (מאיפה הבאתי את זה אני לא יודעת חחח), אבל אני תפסתי את הדמות שלו כאמירה כלפי הישראליות (כמו שכתבתי בתגובתי הקודמת) ומישהו אחר תפס את איתן כאמירה נגד ההשתמטות מצה"ל.... מה שאני מנסה לאמר, שכשאני מנתחת יצירה, אני לא מתיימרת לייצג את כוונתו של היוצר, אלא מייצגת את הצורה שבה אני תפסתי את היצירה. זה נראה לי חסר טעם לעלות על כוונת היוצר ולפרש את היצירה על פיה, כי כאמור, ברגע שמישהו פרסם יצירה מסויימת, זה כבר לא שלו ממש, אלא יותר שייך לקהל הצופים/קוראים/מתבוננים וכו'. מצטערת על הדברים המבולבלים. סופשבוע נעים!

qt1

New member
הבנתי אותך../images/Emo13.gif

את צודקת לפי דעתי. מה שמעניין בדמות של איתן שלא כמו הדמויות האחרות , כולנו לא אוהבים אותו אבל עד הודעתו של רשף ,לא התעמקנו בשאלה למה , זה לא שהוא היכה מישהי קודם , הוא לא היה מופרע לאורך כל הסידרה והיו לו הרבה רגעים כואבים , כך שהוא באמת נותר בגדר סימן שאלה עד שרשף העלה את ההודעה שלו שאני באמת מסכימה איתה לגבי הדמות של רשף. עבורי איתן מייצג את החייל הישראלי העצוב , זה שהתחרפן אחרי שראה יותר מדי בגיל צעיר מדי בארץ רוויות מלחמות , בארץ עייפה מדי. אנחנו בורחים מהעצב בסדרה הזו אבל העצב חוזר אלינו מהדלת הקדמית בכל מיני וריאציות , אנחנו מתמודדים יפה לדעתי.
סופשבוע נעים

למעלה