הדפסת תמונות - שאלות של הדיוטה

juspan

New member
הדפסת תמונות - שאלות של הדיוטה

רק אקדים ואומר שישבתי כבר שעות על מנוע החיפוש, ואכן מצאתי שאלות דומות אבל עדיין המון דברים לא ברורים לי, אז סליחה אם הנושא כבר שחוק. התמונות שלי הן 2592X1944. אני מבינה שאני צריכה לעשות קרופ כדי שיהיו בפרופורציות מתאימות להדפסה סטנדרטית נניח של 10X15. אוקיי, אז אם הבנתי נכון, ותקנו אותי אם אני טועה, אני צריכה שהאורך יהיה תמיד 1728 פיקסל כל עוד לא נגעתי ברוחב. (הבעיה שאני כן חותכת גם ברוחב לפעמים. הלכתי לאיבוד לגמרי בכל העניין של היחסים). בנוגע לרזולוציה, ברגע שאני משנה ל- 300 הפוטושופ שלי קצת נתקע... האם לשנות גם את גודל הקובץ, כלומר להקטינו ידנית ל 10X15? (הבעיה שזה לא באמת נותן את המספרים הספציפיים הללו!) את החלק הזה לגמרי לא הבנתי, הרי לשם שאפתי להגיע לא?
את האיכות להעלות ל- 12, כן? אגב, ברגע ששיניתי בעצם בצורה כזו את הגודל, מה לכתוב בסופו של דבר בטופס ההזמנה לגבי ההעדפה של FIT או FILL? הרי אני לא צריכה בעצם לא את זה ולא את זה כששיניתי בעצמי. אני מאוד מבולבלת כפי שאפשר לשים לב.

השאלה טובה. יש כאלה שינסו לתת לך,

אולי, תשובה עם חישובי נגזרות ואינטגרלים. האמת היא שאין שום צורך בעשיית חישובים. היכנסי לכלי החיתוך וקבעי את המספרים כמו בתמונה המצורפת. סמני את חלק התמונה שאת מעוניינת להדפיס וחתכי. שמרי באיכות הכי הגבוהה - 12 - ויאללה להדפסה. אם משהו לא ברור, אשמח להבהיר. שבוע טוב לך.

binon

New member
תודה רבה !

אמנם לא אני שאלתי אבל אני בדרך למסור להדפסה כ- 100 תמונות ועזרת לי מאוד.

juspan

New member
תודה רבה גם כאן ../images/Emo140.gif

למען האמת מצאתי את שורת הסרגל הזו בפוטושופ אתמול בעצמי, ונדהמתי איך התעלמתי ממנה כל השנים הללו וקרפתי תמונות בצורה סיזיפית למדי בשיטת הניסוי והטעייה/תהייה וחישובי מדידות אינספור.
אם יורשה לי כמה תהיות נוספות: האם יש משמעות לתוספת הקטנטנה שאחרי הנקודה, קרי 15.2 במקום 15? (סתם מעניין מדוע הוספת את זה). מה לגבי שאלתי בדבר מילוי טופס ההזמנה, האם זה משנה כעת אם אבקש מהחנות להדפיס זאת כ- FILL או כ- FIT? הרי אין צורך בשתי האופציות עכשיו, אבל לסמן בטופס המקוון חובה גם חובה... ודבר אחרון אם כי הכי מורכב. קראתי בימים האחרונים אינספור מאמרים ודיונים על "המיתוס של ה- DPI", על חשיבות ה- PPI... וכל מיני דברים שבלבלו אותי עוד יותר. עד היום מעולם לא שיניתי את ה- DPI והשארתי אותו 72 (כמדומני). האם זה באמת הכרחי ורואים הבדל בעין בלתי מזוינת?

המממ... אז ה-ווו-א אומ---ר:

גודל ניר "10x15" הוא 15.2 על 10.2 ס"מ (4 על 5 אינצ' - זהו זה). כאשר את שולחת תמונות חתוכות כפי שהצעתי אין הבדל בין Fit ו-Fill. הטילי מטבע וסמני מה שייפול. אם פעל לפי הצעתי, ה-DPI יהיה 300, מה שיבטיח הדפסה באיכות מצוינת. עד כאן אומרין ביום ראשון בשבת שבו היו הלוויים וגו'.

למעלה