:-() הדרדסים - סידרה אנטישמית!

Alfrendo

New member
:-() הדרדסים - סידרה אנטישמית!

כן, כן! כמו שאתם שומעים! נעשה מחקר עמוק לגבי הנושא ויש הוכחות שהדמויות הן למעשה שתי קבוצות: הדרדסים הם דימוי של קבוצה אנטישמית בימי הביניים, והאויבים שלהם הם דימוי של יהודים! מי שרוצה לדעת פרטים, תכתבו לי בדואר.

epitaph

New member
אתה קובע את זה על הדמות של גרגמל?

כי כבר מזמן שמתי לב שהוא מייצג את הסטריוטיפים שהיו על היהודים...אבל למעשה הדרדסים היא סדרה שמחנכת לקומוניזם (או לפחות לסוציאליזם).שימו לב לעובדה שהם תמיד עובדים יחד ואוכלים יחד (ויש עוד דוגמאות) וגם מציגה את הדמוקרטיה ואת המונרכיה כשליליות.

Alfrendo

New member
לא רק גרגמל

מסכים שגרגמל הוא סטראוטיפ של יהודי, חוץ מזה יש שם דרדסית אחת שהיא הייתה בעלת שיער שחור (אופייני ליהודית) , שהיא הייתה רעה בהתחלה, וכאשר היא הפכה להיות ``טובה``, השיער שלה נהיה לבן(אופיני לעמים אירופאים אחרים). אבל העובדה שהם עושים הכל ביחד לא אומרת שזה קומוניזם. זאת יכולה להיות כל קבוצה, שלכל החברים שלה יש מטרה אחת והם חיים תחת פיקוד של בן אדם אחד.זהו דימוי של ``קוקקלוסקלאן`` שהייתה קבוצה אנטישמית, הלבוש שלהם היה לבוש בצבע כחול והמנהיג לבש גלימה אדומה.

epitaph

New member
אתה צודק אבל גם טועה...

בקשר לדרדסית מסכים איתך לחלוטין גם לזה שמתי לב (לי ולחבר שלי כבר היה דיון בנושא הזה בדיוק).אבל בקשר למה שאמרת אחר כך......לא כל כך נכון.הלבוש של הקו קלאס קלאן היה לבן ושל המנהיג זהב (הם לבשו הרבה סדינים) והתוכנית היא קומוניסטית ביותר בגלל שלמרות שדרדסבא (דרך אגב...זה דרדס-סבא או דרדס-אבא? זה יכול להיות ויכוח חדש:))הוא המנהיג הוא עדיין משתתף איתם בעבודה וגם היה פרק שבו נשאר דרדס-מוח לפקח על הדרדסים כשדרדסבא נוסע ואז הוא מתנהג כמו מנהיג עד שמעיפים אותו (זה גם סותר את תאורית הקו קלאס קלאן). ובכלל הסדרה נהגתה ונוצרה ברוסיה הקומוניסטית ומהיותה תוכנית חינוכית לעם הקומוניסטי היא חינכה לקומוניזם (עם הרבה מסרים הכרתיים ותת הכרתיים)

Alfrendo

New member
האמת היא...

בוא נתחיל מזה שאנחנו לפחות מסכימים בדבר אחד: זאת סדרת פרופוגנדה. לא משנה אם קומוניסטית או רסיסטית. אני אגיד לך את האמת, אני לא עשיתי את המחקר הזה בעצמי. האמת, לא ראיתי את הסדרה הזאת בחיים :) . אני שמעתי את זה מהחברה שלי שהיא וכמה חברי עשו את המחקר. כאשר היא סיפרה לי על זה, אני מיד אמרתי שצריך להפיץ באינטרנט. ולכן התחלתי מהפורום, לראות עד כמה הנושא אקטואלי. בחזרה לעניין שלנו. כמובן, שהדימוי עם קו קלוס קלאן הוא היפוטטי לגמרי. אבל בוא נסתכל על זה מצד אחר - הצבע של הדרדסים הוא צבע כחול. כמו דם כחול אצל ``האליטה``. מצד שני אני לא רואה משהו פסול בעבודה משותפת של הדרדסים. להיפך, אני יכול רק להגיד להם כל הכבוד.

epitaph

New member
אף פעם לא ראית דרדסים...

אני המום...ובכול זאת גם הקומוניסטים רדפו את היהודים בגלל שהם לא האמינו בצורך בדתות (כמו שלנין אמר:``הדת היא אופיאום להמונים``) ולכן הם מציגים את היהודי כדבר שלילי (ע``ע גרגמל ודרדסית).בקשר לכחול אני לא חושב שיש כאן משמעות נסתרת אחרי הכול בסוציאליזם וקומוניזם אין מעמדות. ולא ידעתי שהרבה חושבים כמוני וכמו חברי (אני חייב לספר לו...). -עדי-:)

Alfrendo

New member
אתה יותר מדי נגד קומוניזם

אני לא יודע מאיפה יש לך הרעיון הזה שהקומוניסטים רדפו את היהודים בגלל האמונה שלהם. זה ממש לא נכון! בכל מקום ובכול ארץ רדפו את היהודים בגלל שהם ``יהודים``! יתר על כך - בסביבת לנין היו הרבה יהודים. רוב היהודים ברוסיה הקומוניסטית התבוללו ואף נהיו החלוצים בין הקומוניסטים. זה שהגיע סטאלין והתחיל לחסל אותם - לא קשור לאידאולוגיה הקומוניסטית אלא לשגעונות של דיקטטור יחיד. חוץ מזה, לא רק היהודים סבלו ממנו, אבל זה כבר פורום אחר לגמרי. לגבי כחול... הרשה לי לא להסכים אתך. בעיניי ``דם כחול`` הוא המפתח - האליטה, החברי השולטים, אלה שקובעים מה יקרה לאנשים שברמה יותר נמוכה מהם(יאנו גרגמל וכו`), אפשר להעביר גם קו מקביל בין ``דם כחול`` ל-``דם הארי``... חוץ מזה, ממה שאני יודע, גרגמל מתואר כמי שרוצה לחסל אותם. מאוד דומה לסלוגנים אנטישמיים: ``היהודים שותים את דמם של התינוקות הנוצרים בפסח``, ``היהודים רוצים לשלוט בכל האנפים החשובים של המדינה - לא ניתן להם!``, ``יהודי תמיד רוצה לדפוק אותנו`` וכו`. ואחרון. לא יודע אם ראיתה עוד תגובה שלפיה השם הראשוני של החתול היה ישראל...

טעות

לקומוניזם לא היתה בעיה עם היהודים אלא עם הדת כדת עובדה שמי שהמציא את הקומוניזם ואני נקרא על שמו היה יהודי , יהודי מתבולל אבל יהודי . וזאת סידרה קומוניסטית אז מה?

epitaph

New member
קארל:)

שמח לראות אותך בפורום...נראה לי שאתה ואלפרדו לא הבנתם אותי כמו שצריך...איפה כתבתי שיש לי בעיה עם קומוניזם? למעשה אמרתי מה שאמרת שלקומוניזם הייתה בעיה עם דת בכללי (``הדת היא אופיאום להמונים``...דרך אגב אופיאום של moonspell אחלה שיר:)). רק אמרתי שהיא חינכה לקומוניזם או לפחות לסוציאליזם וניתן לראות את זה בעבודה השיתופית של הדרדסים בבנית הכפר ובעובדה שהם אכלו יחד (כמו בקיבוץ שגם הוא רעיון סוציאלי:)).הבעיה שמי שיצר את הסדרה בנוסף להיותו קומוניסט היה גם אנטישמי (ואנשים אנטישמים היו ברוסיה הרבה לפני הקומוניזם ונשארו הרבה אחרי). -עדי-

epitaph

New member
טעות שלי....אופסי

באמת כתבתי שהקומוניזם רדפו את היהודים ולא את היהדות...התכוונתי שם שהם רדפו את היהדות מהיותה דת...טעות, טועים,טעינו...עמכם הסליחה:). -עדי-

עוד פירושים לדרדסים

קודם כל זו סדרה די שוביניסטית מיסודה. מתנהגים שם כאילו להיות אישה זו עוד תכונה אחת כמו להיות חכם, חרוץ, עצלן, רגזן, זללן וכו`. לכן יש רק דרדסית אחת, ונתנו לה את כל התכונות הכי סטראוטיפיות של האשה. חוץ מזה, שמעתי על פירושים הומוסקסואלים לדרדסים (אתם חייבים להודות שיש משהו מוזר בכפר שמורכב רק מזכרים, ושהאשה נוספת אליו רק אחרי כמה וכמה פרקים). בקשר לדרדסבא - זה דרדס אבא. המקור באנגלית לא משאיר ספק.

rastotman

New member
עכשיו אני מבולבלת- המקור או התירגום

באנגלית? כי אם זה נוצר ברוסיה הקומניסטית כדי לחנך ילדים לקומניזם, ולא בארץ דוברת אנגלית דמוקרטית שהייתה אוסרת את כל הבוגדים שהיתעסקו בתוכנית- אז המקור לא יכול להיות באנגלית. שלא יקרה עוד מיקרה כמו התירגום שלי לדוהסט לפי הגירסא האנגלית הבכלל לא נאמנה למקור.

epitaph

New member
לא יודע אם בכלל שידרו את זה

בארצות הברית...או בכול ארץ שבה השפה הראשית והשולטת היא אנגלית...אני רק יודע שבמקור זו סידרה שנוצרה ברוסיה...ועוד דבר מעניין, איך יש כול כך הרבה דרדסים ואין (לפחות בהתחלה) אפילו דרדסית אחת?...הסיכוי לכך הוא אפסי...ובכלל איך כול הדרדסים נולדו אם אין דרדסיות? -עדי-

Alfrendo

New member
אני לא יודע מאיפה לקחת את זה

אני יודע שאני עולה מרוסיה, חייתי ברוסיה 15 (!) שנה מיום הלידה ובחיים לא ראיתי את הסדרה הזאת. חוץ מזה, סדרות של סרטים מצויירים ברוסיה - זה תחום שכמעט אינו קיים! היו רק כמה סדרות בודדות (שכל אחת היא בת 20 פרקים לכל היותר). ובכלל, הטכניקה של הסרט הזה ממש שונה מטכניקה שהייתה שימושית ברוסיה. אני תמיד אוכל להבדיל סרט שנוצר ברוסיה וסרט שנוצר בכל מקום אחר. אז תוציא לך את זה מהראש! זה לא נוצר ברוסיה!

כשאני ביקרתי בארה``ב ב-1984

היה דרדסים בטלויזיה. אני לא יודעת מה המקור של הסדרה, אבל השם של דרדסבא באנגלית אומר שהוא דרדס-אבא.

Alfrendo

New member
סוף הדרך!!

איך לא ראינו את זה קודם?? בנוסף להיות סדרת הדרדסים אנטישמית, היא שובינסטית!! למה לא?!? ותחשבו שאלפי אם לא מיליוני ילדים קטנים בכל רחבי העולם צופים, צפו ועוד יצפו בסדרה הזאת! אני חושב שלפחות בתת- מודע שלהם, הם איכשהוא קולטים את המסרים ה``סמויים`` (או גלויים, תלוי איך מסתכלים על זה...) שבסדרה, וסביר להניח שכאשר הם יגדלו יהיו להם דעות שהושפעו בחלקן מסדרת הילדות הנ``ל. למשל, אם הם יראו איש ברחוב, שב מ ק ר ה דומה במקצת לגרגמל מהסדרה (שיער שחור, גבות שחורות עבות במיוחד ואף ארוך), הם ישר יסיקו שזה בנאדם רע, שרוצה להרוג את הדרדסים (או במקרה הזה, את כל האנשים הטובים והתמימים, שנענשים על לא עוול בכפם...). חוץ מזה, לדעתי זה ממש נכון שהסדרה היא גם שובינסטית. יש בה רק בת אחת, שלא היתה שם מהתחלה אלא באה אחרי כמה פרקים שבהם הגברים הסתדרו טוב מאוד גם בלעדייה... * אבל שימו לב- מי שמכין את האוכל בסדרה הוא דרדס (הטבח), ולא דרדסית. הדרדסים יכלו לנצל טוב מאוד את העובדה שבחורה הגיעה לכפר שלהם, ולגרום לזה שהיא תעשה את כל עבודות הבישול. אך לאורך כל הסדרה יש טבח אחד, גבר, שמבשל לכל הדרדסים....

IC4

New member
ברור שהטבח הוא זכר

מי יהיה טבח יותר טוב ? זכר או נקבה ? הרי הזכרים הם יותר טובים בכל דבר הנקבה - דרדסית הדבר היחיד שהיא צריכה להיות שם זה בלונדינית ולשכב עם כל הכפר.... דרדסית היא פרחה :) (אגב אני לא שובניסט רק מנסה לנסח דברים בצורה מסוימת)

למעלה