הדרורים הגיעו לכאן?!

השאלה היא איזו נצרות?

האם הדרורים מקבילים לרפורמציה הפרוטסטנטית? או לגרגוריוס השביעי? שניהם נלחמו בשחיתות הכנסייתית, אבל אחד מהם שחרר את הרסן המיני (והתיר לכמרים להינשא, ולאנשים להתגרש) והשני דווקא הידק את הרסן.

וכמובן דת השבעה אמנם יונקת מהנצרות, אבל היא עושה רושם של דת פחות מיזוגנית: שלוש מתוך השבעה הן נשים ושלושה מהשבעה הם גברים. השביעי חסר מין.

Nirwood

New member
מרטין הגזים עם העוצמה שהוא נתן להם...

בכל אופן הכוח שלהם מוגבל לעיר עצמה (מעלה מלך).

והם לא רבלנטים לקרב בשטח פתוח (סטאניס \ דאיינריז).

גם סביר להניח שאם העיר תכבש, המסדר עצמו יעדיף שלא להתערב, או לחילופין להתערב ולהיכחד.

אתה מדבר על הסדרה או על הספרים?

בספרים, הכח שלהם בהחלט לא מוגבל לעיר, והם מגייסים אבירים שייתנדבו למסדרים דתיים-לוחמים, בסגנון המסדר הטמפלרי או הטבטוני מאירופה, שלא היו כפופים לאף מלך אבל היו חמושים עד לשיניים.

בכל מקרה אין להם הפריבילגיה שלא להתערב בכל קרב מול סטאניס: סטאניס שרף את פסלי השבעה וכופה את דת ר'הלור בתחומי שלטונו, ולזה הם לא יכולים להסכים, ולא משנה מי יישב על כס הברזל.

Nirwood

New member
גם וגם...

יאמר לזכות יוצרי הסדרה שדווקא עם הדרורים עם עשו עבודה טובה.

זה שהמסדר מגייס אבירים פה ושם, זה לא אומר שהוא יכול להיות יעיל בקרב בשדה פתוח מול צבא בסדר גודל של סטאניס (בתקווה שהוא יכבוש את וינטרפל), או דאיינריז.

האנלוגיה לטמפלרים היא נכונה חלקית מהסיבה שהטמפלרים הגיעו ממדינות נוצריות, באותה תקופה זה היה בעיקר אירופה הנוצרית נגד מדינות ערב האיסלאמיות, שניהן נאבקו על ממלכת ירושלים.

בעולם של ווסטרוז ישנן מספר משפחות בעלות "דתות" זהות שנאבקות זו בזו.

אפשר לומר רק שסטאניס הוא יוצא מן הכלל כי הוא מאמין באל אחר.

ודאיינריז היא יחסית גם חריגה מכיוון שהמאמינים בה רואים בה את "אם הדרקונים" ולא מישהי שהיא תחת שבעת האלים.

אגב, רוב העבדים שהיא שיחררה, והצבא הלא טמאים שלה יותר קשור לאל האש מאשר לשבעה.

לסטאניס אין צבא גדול

יש לו את השרידים מקרב הבלאקווטר של אלה מאבירי ארצות הסופה שעברו לצד שלו מהצד של רנלי, פלוס פליטי הבלאקווטר מקרב קומץ הבתים שנשבעו אמונים לדרגונסטון, ועוד חלק מאנשי השבטים הצפוניים שהצטרפו אליו אבל הם נאמנים לסטארקים ולא לסטאניס, ולא בהכרח יילכו להילחם בדרום עם סטאניס, או יהיו יעילים שם. יש לו גם מימון נדיב מבנק הברזל, אבל הוא שווה ערך לבולטונים, ולא ללאניסטר או לטיירל.

לעומת זאת אין שום אומדן על היקף הכח של הדרורים. בכלל לא ברור שזה "גיוס אבירים פה ושם". לא חסרים אבירים חמושים ומאומנים שיירצו להצטרף למסדרי האמונה (זה המסדר היחיד בווסטרוז שמאפשר לבנים שניים להישאר לוחמים ולא להפוך למלומדים או לספטונים למעט משמר הלילה, אבל משמר הלילה קיים רק בצפון ונלחם רק בפראים, ואפשרויות ההתקדמות בו וצבירת כח קטנות יותר). בזמן הטארגאריינים, מסדרי אבירי האמונה היו איום על השלטון הטארגי עצמו, עוד בתקופה שלטארגים היו דרקונים. ממש כמו שהטמפלרים היוו איום רציני על כל מלך אירופי, עד שמלך צרפת פעל נגדם, ואני מדבר על הטמפלרים במאה ה-14, אחרי שמסעי הצלב בארץ ישראל הסתיימו.

ולא, לזכות יוצרי הסדרה לא ייאמר שהם עשו עם הדרורים עבודה טובה. ראה תגובתי לאלון למטה.

Nirwood

New member
איך הגעת למסקנה הזאת?

אם הוא כובש את וינטרפל, הוא מגייס מחדש את כל הצפון + צבא ענק של פראים מה שיהפוך אותו לצבא הגדול ביותר (אולי שני רק לדאיינריז).

הכוח הזה בטוח יספיק בשביל להתמודד עם צור מגור, והתאומים.

וכמובן שלאחר מכן עם הלאניסטרים.

השאלה היא מה יעשו הטיירלים ואבירי הבקעה.

הם חייבים לשלב כוחות עם מישהו, הם לא יכולים להילחם לבד או להישאר ניטרלים.

הדורנים כנראה יצטרפו לדאיינריז ויהפכו אותה לצבא הגדול ביותר.

עוד נקודה:

אם ג'ון יחזור לחיים ע"י מלסינדרה, או באורח נס ישרוד את הפציעה הקשה (מה שאני לא חושב שיקרה) הוא די בוודאות יצטרף לסטאניס בכיבוש וינטרפל.

המוות שלו שיחרר אותו מהשבועה לאנשי משמרת הלילה, והחזרה שלו לחיים תסמל את דמותו החדשה.

אני מניח שמלסינדרה חושבת שהוא בעצמו הנסיך שהובטח, ובגלל זה הוא חשוב לה כל כך.

הנסיך שהובטח זה הנבואות שראיגר מדבר עליהן.

למליסנדרה יש את אזור אהאי.
בנוגע לשאר הטענות - תחשוב עלהן שוב, ואז נדבר.

AlonPe

New member
פנאטים דתיים

הם פנאטים דתיים.
בישראל, באירופה, באפריקה, בשבע הממלכות או מעבר לים הצר!.
(לא הסתפקו בפיקסלציה!
אבל אין מה להגיד - עבודת פוטושופ יפה!)

AlonPe

New member
בגלל שהיא לא הייתה מוחקת

ת'תמונות של מירי רגב, ציפי חוטובלי ושות'?
לא.
זה רק ביטוי אחד של פאנטיזם.

ביהדות, בכל דת, בכל אמונה או דיסיפלינה,
יש צדדים יפים וחכמים ומוארים.
ויש צדדים אפלים ורעים.
לא מספיק לבחור ב-"דרך האמונה" תהה אשר תהה,
גם בתוך ה-דרך הזו, יש דרכים שונות, צמתים, תהומות, דרכים ללא מוצא.
קשה לבחור וללכת בדרך הנכונה.

'צטער שעירבבתי פה אקטואליה ופוליטיקה,
פאנטיזם דתי זה משהו שמקפיץ 'תי.
גם אם זה "רק" בסיפור.

היא לא הייתה מוחקת

והיא פנאטית לכל דבר ועניין. הפנאטיות שלה לא הייתה מתבטאת במחיקת תמונות נשים, אלא בשריפת אנשים. שריפה שוויונית של נשים וגברים כאחד.
וזה מה שאני בא לומר: אנחנו עוסקים בעולם פנטסיה. נכון, עולם פנטסיה ריאליסטי, אבל עדיין עולם פנטסטי. זה עולם שבו לא רק יש דרקונים, אלא גם חיילים עבדים עם רמת משמעת לא אנושית, או מקדשים שאנשים הולכים אליהם כדי לבקש למות. אז נכון שגם בעולם שלנו היו חיילים עבדים (ממלוכים ויניצ'רים, למשל) או תרבות שמתייחסת בחיוב להתאבדות (יפן). אבל זה לא אומר שאם הממלוכים היו קשתים רכובים, גם הלא טמאים צריכים להיות, או שאם ליפנים היו מסדרי מתנקשים וגישה סובלנית למוות, גם לבראאבוסים או לחסרי הפנים צריכה להיות הפנאטיות הדתית של היפנים (הבראאבוסים ידועים בחופש הדת המוחלט שהם נותנים תחת שליטתם, היכן שהיפנים דיכאו את הנוצרים).

אז באים בסדרה ד&ד, ועושים את הדרורים מתנגדים לאלכוהול, לזנות, ולהומוסקסואליות. נכנס בדיוק לאותה משבצת כמו הנצרות בעולם שלנו, והנושא הזה של הומוסקסואליות ודת הוא נושא חם שהסדרה רוכבת עליו. אבל למה? למה להיכנס למשבצות המוכרות, כשאנחנו עוסקים בסדרת פנטסיה? למה שהדרורים יהיו נגד הומוסקסואליות בכלל? לא רק שבספרים הם לא, אלא שאין שום סיבה שבעולם לעשות אותם הומופובים אלא בגלל קו העלילה של לוראס. כי לוראס הוא הומו. אם בספרים לוראס הוא דמות מורכבת ועגולה עם רצונות ושאיפות ומבנה אישיות משלה, וכן, בין היתר הוא גם הומו, אז בסדרה לוראס הוא על תקן ההומו. זה כל מה שמגדיר את הדמות שלו. הוא לא עושה שום דבר אחר חוץ מלהיות הומו. אז המציאו לו את הדרורים ההומופובים כדי שיהיו לו אוייבים. הכל כל כך רדוד ושטחי.

בכלל, הדרורים בספרים הם אולי פנאטים דתיים בהתנגדות שלהם לדתות אחרות או לאיסורים המעטים שדת השבעה מטילה על המאמינים, אבל ממש לא זה מה שמגדיר אותם: הם מסדר שיוצא נגד השחיתות הדתית ונגד הממסד הדתי שזנח את פשוטי העם בזמן המלחמה ממש כמו שהאחווה ללא דגלים יצאה נגד השחיתות הפולטית ונגד הממסד הפוליטי שזנח את פשוטי העם בזמן המלחמה. האבירים שלהם מסתובבים בדרכים ומטפלים בשודדים ובאבירים שעושקים את פשוטי העם. בהקשר הזה, לא רק שדת השבעה היא משהו שיש לו צדדים יפים, אלא שלתנועת הדרורים עצמה יש מטרות ויש הישגים בתחום של הגנה על החלשים.
אז נכון שספטונים לא מתחתנים (וגם לא מסדרי האבירים הלוחמים), אבל זה לא בגלל שהדת שלהם נגד מיניות. זה בגלל הרצון להיות מחוייב לחלוטין למטרה אחת, ממש כמו המלומדים, אנשי משמר הלילה, או אנשי משמר המלך. אף אחת מהקבוצות האלה לא נגד מיניות, וגם הספטונים לא. אבל היי, למה שלא ניקח את כל המורכבות הזו ונשטח אותה?

אני לא יוצא כאן נגד עצם הסטיה מהספרים. אני יוצא כאן נגד החשיבה בתבניות מקובעות: דרורים=א-מיניים=חרדים. או לוראס=אחד שכל מה שהוא עושה בחיים זה לדפוק גברים, ואין לו שום שאיפות מורכבות יותר (למשל להיות האביר הטוב ביותר בממלכה, או להגן על אחותו מפני כל הנחשים שבמעלה מלך).

AlonPe

New member
אמן!!!

מסכים עם כל מילה!.
בהקשר אחר ניסיתי להביע את מורת רוחי מהתפתחות הסידרה,
וכאן אתה ניסחת את זה היטב!.
ה-השטחה הזו, החשיבה התבניתית הסטראוטיפית מתרחשת,
כמעט בכל פרט שמעוכל על ידי הסידרה, לא רק עם הדרורים.

יש דבר אחד ש... או שלא הבנתי את כוונתך, או ש- אני לא מסכים

אני חושב שאחד הדברים שמשכו אותי בסיפור הזה,
איך להגדיר את זה?....
זה לא ה-ריאליות שלו.
אלא היכולת להזדהות.
ריאליות שהיא... נפשית, לאו דווקא צורנית.
אחד הדברים שכל פעם מחדש, תופסים אותי בגרון ולא מרפים,
זה העובדה ש-
אני לא יכול לחמוק, או להגן על עצמי בפני הזוועות המתוארות,
באמצעות ה-"אהה... זה רק סיפור! רק פנטזיה!"
כי הזוועות, כמו האהבות, התשוקות, התקוות שמתוארות בסיפור,
הן אנשיות ו-"אמיתיות".
וזה שיש שם דרקונים, ענקים, גרמניקים וילדי היער,
לא משנה כלום ב-תחושות.

הא, בוודאי

כל פנטסיה טובה היא אלגוריה. כמו שראיתי ניסוח מוצלח לזה לאחרונה, הסיפור של דאני משחררת העבדים אמור לרגש את הקוראים בעולם שלנו, ולא את טייווין לאניסטר.

ולכן ההתנהגות האנושית של הדמויות תהיה לרוב זהה לאנושיות שאנחנו מכירים. אז במה מתבטאת הפנטסיה? בדיוק בכל התפאורה שמסביב, שמאפשרת לנו לחדד את הגורמים לרגשות ולמניעים של הדמויות השונות. פנטסיה טובה תשתמש בתפאורה כדי להפעיל את המניפולציות הנכונות על הדמויות, ובזה עיקר הכח שלה. אבל אין לפנטסיה הצדקה כפלטפורמה אם התפאורה לא פנטסטית, כי אז את אותן מניפולציות ואותו תוכן רגשי היה אפשר לספק בסיפור רגיל בעולם לא פנטסטי.

ממילא:
מסדר דתי פנאטי שמתנגד באופן קיצוני לכל סוג של שחיתות ולא ממש מראה התנגדות להומוסקסואליות/הפלות/תחבורה ציבורית בשבת = פנטסיה טובה.
מסדר דתי פנאטי שבוחש בקלחת השחיתות הפוליטית המקומית ומראה התנגדות נחרצת להומוסקסואליות/הפלות/תחבורה ציבורית בשבת = פנטסיה פושרת.

בגלל זה אני לא אוהב את הקישור האוטומטי בין חרדים לדרורים. זו אותה חשיבה חסרת מעוף שמאפיינת את ד&ד (טוב, ניתן להם קרדיט: אולי הם מודעים לזה שהם מרדדים את התכנים, אבל אין להם ברירה במסגרת המדיום הטלוויזיוני שלוחץ עליהם לרדד את התכנים).

אפילו אחרי הרידוד של הסדרה, הדרורים הם לא חרדים

אלא דומים יותר לרפורמטורים בכנסיה הקתולית. ובזה הם מקבילים לחבריהם מהספר.
כנ״ל, היה ניתן לנסות לדמות את ר׳הלור לאסלאם הקיצוני (אל אחד, שרפת כופרים, דרשות סוערות של מנהיגים דתיים והמון משולהב מבצע לינץ׳ באויבי האמונה) אבל זה לא נכון באמת. דת ר׳הלור היא דת מונותאיסטית (או נכון יותר, דואליסטית. אבל הדואליזם שלה הופך אותה לדמוית מונותאיסטית) קיצונית ולכן היא מזכירה דתות מונותאיסטיות קיצוניות אחרות, עדיין יש לה מאפיינים משלה, כמו המתח המשיחי החזק שלה, פולחני המסתורין שלה או המבנה ההיררכי המיוחד שלה. (וכמובן, אהבתה העצומה לקרבן אדם, שמתבטאת גם במיתוס המשיח שלה)

למעלה