הדרישה: "מדינה פלשתינית - תוך שנתיים&quo...

הדרישה: "מדינה פלשתינית - תוך שנתיים&quo...

הדרישה: "מדינה פלשתינית - תוך שנתיים"
נכתב ע"י: יוסי עבדי

מלך ירדן: אם לא תקום מדינה פלשתינית בתוך שנתיים, ישקע המזה"ת לעשור של אלימות * נשיא צרפת: להמשיך הסיוע לפלשתינים "גם אם חמאס לא נוטש אלימות"

המגשר החדש: נשיא צרפת, ז´אק שיראק, קורא הערב (ב´, 20.03.06) לקהילה הבינלאומית להימנע מכל הטלת סנקציות כנגד האוכלוסיה הפלשתינית, "גם אם ממשלת חמאס לא עונה מיידית לדרישות הכוללות הכרה בישראל ונטישת דרך האלימות". שיראק אמר את הדברים בתום פגישה שקיים עם מלך ירדן, עבדאללה השני.

"האינתיפאדה המוסלמית" בפריז, הביאה את נשיא צרפת להתקרב לאחרונה לרבים מראשי מדינות ערב. המטרה, כך מעריכים פרשנים מקומיים, היא "להרגיע את רוחות של הצעירים המתוסכלים מבית". במקביל, שואף נשיא צרפת למצב עצמו כמגשר מרכזי ומוביל בסכסוך הישראלי פלשתיני. "אנחנו חייבים למצוא דרך להמשיך וללחוץ על הקהילה האירופית בכדי שתמשיך להעניק כספי סיוע לאוכלוסיה הפלשתינית", הוא טוען הערב.

שיראק רמז בדבריו, כי אין להעביר את הכספים ישירות לידי ניהול החמאס, המוגדר כ"ארגון טרור" על-ידי ארה"ב והאיחוד האירופי, כי אם "להעבירו לידי הפלשתינים הנזקקים בעצמם". הכסף צריך לעבור לידי העניים, הנזקקים, ולמחוסרי העבודה, אמר הנשיא.

תושבי השטחים תלויים רבות בחסדי המדינות התורמות. רק בשנה האחרונה זכתה הרשות לקבל כספי סיוע בסכום של כמיליארד וחצי דולרים, דבר אשר אפשר את תשלום המשכורות לעובדי הרשויות ומנגנוני הביטחון. בעקבות ניצחון החמאס בבחירות, מאיימות מדינות המערב, ובראשן ארה"ב, להפסיק את כספי הסיוע באם חמאס לא תנטוש את דרך הטרור, ותכיר בהסכמים הבינלאומיים שנחתמו עדכה עם ישראל.

עשור של אלימות אזורית


מלך ירדן, עבדאללה השני, אמר בתום פגישה עם נשיא צרפת, ז´אק שיראק, כי המזרח התיכון עלול לשקוע לעשור של אלימות מתמשכת, באם הפלשתינים לא יקימו מדינה עצמאית בתוך שנתיים. "אם בפרק הזמן הזה לא תקום מדינה פלשתינית רשמית, לא יהיה עוד על מה לקיים ולנהל משא-ומתן". לדבריו, "אף אחד לא יודע מה יהיו ההשלכות של המציאות הזו על המזרח התיכון ועל ממלכת ירדן".

השבוע העריך מלך ירדן, בראיון לתקשורת הצרפתית, כי "מהלכים מדינים חד-צדדים, שאינם נתמכים בהסכמה בינלאומית מלאה - לא יצליחו". את הדברים אמר עבדאללה בתגובה להצהרותיו של מ"מ ראש הממשלה, אולמרט, בדבר תוכנית הנסיגה הצפויה לאחר הבחירות. "הדרך שתביא לשלום אזורי היא באמצעות משא-ומתן עם הפלשתינים. רק כך תוכל לקום מדינה פלשתינית שתוכל לחיות לצידה של ישראל בשלום", הוא אמר. עבדאללה הדגיש כי "ירדן תמשיך לעמוד לטובת הצדדים בתקווה לסייע לתהליך השלום".

מלך ירדן גילה גישה פרגמאטית יחסית, בהתייחסו לניצחון החמאס בבחירות למועצה המחוקקת הפלשתינית. "היחסים בין הצדדים לא ישתנו", הוא הבהיר. לדבריו, ממלכת ירדן תמשיך לעבוד עם תנועת החמאס באמצעות מנגנוני הרשות הפלשתינית, "בדיוק באותה מידה שנהגנו מול תנועת הפת"ח והחזית העממית".

עבדאללה יצא בעקיפין, נגד השוללים את שלטון החמאס. "יש להסתגל למציאות המדינית ולקהילה הבינלאומית", אמר עבדאללה, "וכך לתת לחמאס הזדמנות שלטונית, ולא לשפוט אותו מראש". עבדאללה קרא להמתין עד שבחמאס יציגו את קווי היסוד של הממשלה החדשה ואת תפישתה המדינית ביחס להכרה בהסכמים בינלאומיים, שנחתמו עם ישראל במהלך השנים האחרונות.

עודכן ב- 20/03/2006 23:21:00
 

אלון 58

New member
אני בספק גדול מאד על-כך!

איני בטוח שעבדאללה מלך ירדן באמת רוצה גבול משותף עם ישות פלסטינית,ועוד חמא"סית,זו תהיה צרה צרורה עבורו ועבור ממלכתו,דבריו נראים כמו מס-שפתיים ל"רגיעה אזורית".
 

a e q u i t a s

New member
אני לא בטוח גם שישראל רוצה את זה.

אתה בהחלט צודק, אני לא בטוח שעבדאללה מעוניין בגבול משותף, אתה יודע מה? אני לא בטוח שזה אינטרס ביטחוני ישראלי, שיהיה לירדן ולפלסטינים גבול משותף.... תאר לך מצב שכבר קורה בין עיראק לסוריה על הסתננות של רבבות לוחמים מהעולם הערבי מוסלאמי לעיראק דרך סוריה....
 

a e q u i t a s

New member
מסכים איתך

הצרפתים מאבדים את הלגימיות שלהם בתיווך עתידי בין ישראל לפלסטינים... אם זאת זה לא חדש, והשנאה היא הדדית, כמו ששגריר צרפת בישראל קרא לישראלים "חולי נפש" כך גם אנו מכנים אותם "אוכלי צפרדעים". זה פוליטיקה מלוכך וימשיך להיות כך.
 
למעלה