אני מבין בערך
יש פה כמה דברים נפרדים.
1. להגיד לה שאתה מצטער כשאתה לא מצטער - לא מומלץ. נקודה.
גם כי זה שקר.
גם כי זה מסבך אותה.
גם כי זה מסבך אותך ויגרום שעוד יותר תכעס עליה.
בקיצור, טקטיקה גרועה מאוד.
במצב כזה, אם אין לך נגיד שום ברירה אחרת, עדיף שתגיד: "אני לא מספיק מבין את המצב, מה שבטוח, לא התכוונתי לפגוע בך" (וזה בהנחה שבאמת לא התכוונת לפגוע בה. כי גם זה קורה לנו כשאנחנו כועסים. אם אכן התכוונת לפגוע, פשוט תגיד את החלק הראשון בלבד, שהוא ללא ספק נכון)
2. האם זה יתן לה לגיטימציה שוב ליפול עליך? זה לא עובד ככה.
יש המון המון בעיות בחשיבה הלוגית שלך. קשה לי להאמין שהיא מחפשת "ליפול עליך". הרבה יותר סביר שהיא פגועה, ולך אין מושג ממה, ואז אין לה ברירה אלא "ליפול עליך" כי אחרת אתה כנראה לא מבין. הבעיה היא שאם אתה מנסח את זה כ"ליפול עליך", ברור שהמצב לא ילך למקום טוב. הנרטיב שלך אכן בעייתי. כנראה לא פחות מהנרטיב שלה. (שניהם כמו שאתה אומר לגיטימיים, אבל לא מקדמים את שניכם לשום מקום).
3. הלגיטימיות של הנרטיב שלה לא תלויה בשאלה אם אתה אוהב אותו או לא, או שאתה מעודד אותו או מגנה אותו. נהפוך הוא. הנרטיב שלה נולד (בחלקו לפחות) מזה שאתה לא מבין אותה. לא במובן הלוגי, אלא במובן הכוללני (רגש, חשיבה, מצב אובייקטיבי, וכולי).
לכן ככל שתמשיך לא להבין אותה, הנרטיב שלה גם ימשיך ויתחזק, וגם יהיה עוד יותר מעוגן במציאות. לכן התהום ביניכם תגדל. הזמן פה לא עובד לטובתכם.
לסיכום, זה באמת קצת מורכב, ואני לא חושב שזה יעבוד בעזרת כמה טיפים שתקבל בפורום. זה בדיוק המצב לטיפול, שבו אפשר להבין אותך וגם אותה לעומק, על המורכבות והייחודיות שלכם, לצלול לעבר שלכם לחוד וביחד, ולהבין איפה הבעיות העמוקות יותר. [כולל גם הפחדים שלך]
אחרת, זה כמו בניין שבנוי על אדמה שזזה, והיסודות רעועים, או לא מספיק גמישים, וכל פעם שיש סדק בקיר, מנסים לסתום אותו בשפכטל (או לשכנע את הקיר בצורה לוגית שהוא עושה לך עוול...).
אני לא טוען חלילה שהקשר שלכם בעייתי יותר מקשר אחר. מי שמכיר אותי כאן בפורום יודע שאני תמיד מצטט את הנדריקס (הארוויל, לא ג'ימי) שאומר שתפקידה של זוגיות הוא לרפא את פצעי שני הצדדים. אלא שכל זוג כושל בכך בשלב כלשהו, כי הפצעים כואבים ואנחנו מכאיבים אחד לשני.
מכאן נובע חוק שלושת השלבים בזוגיות: התאהבות, מאבקי כח, ולפעמים גם השלב השלישי והמתוק, זוגיות מודעת. זה חוק אוניברסלי, וכולם מגיעים למאבק הכח - זוג זוג בדרכו.
בקיצור, טפל בזה מקצועית ולא עם שפכטל. אתם רק בהתחלה. הרבה יותר קל לתקן עכשיו. (כמו עם רופא שיניים, למשל...)