הדרך בה הפכתי לסלבריטי..

Michelle B

New member
הדרך בה הפכתי לסלבריטי..

ממש בימים אלו אני משלימה בעזרת קורסים 3 או 4 בגרויות שלא כל כך הלך לי בהם בשנה הקודמת כאשר הייתי בי"ב. לקורס נרשמתי(לצערי הרב) בשם הגברי(ששונה בת"ז לא מזמן..) שהיה לי אז רשום בת"ז. תיארתי לעצמי, שאני אהיה שם, בקורסים, אני אראה אנשים שאני מכירה שלמדו איתי בביה"ס, או סתם אנשים אחרים שאני מכירה ומכירים אותי עוד כ"גבר".. ואכן..צדקתי כלומר, בימים הראשונים שהייתי בקורסים אף אחד לא ממש ידע שאני טרנסקסואלית, ולא ראיתי מסביבי אנשים שאני מכירה. הרגשתי איזושהי הקלה.. אבל עדיין, ידעתי שזה יגיע בסופו של דבר.. ו..נכון, זה בא, פתאום באחד הימים אני רואה ילד מוכר, שאכן למד איתי באותה שכבה בתיכון.. ידעתי שברגע שהוא רואה אותי כאישה, כולם ידעו שאני טרנסקסואלית.. ואכן..צדקתי מיד אחרי שעיניו ראו אותי כאישה, כל הביה"ס ידע שאני טרנסקסואלית.. בן רגע הפכתי לדמות המדוברת ביותר, המתוקשרת ביותר והכי שנויה במחלוקת. אני שומעת יום-יום דיונים על השינוי שלי. דיונים על כך שאני טרנסית עוברת.. דיונים על איך אני מצליחה להסתיר את מה שעתיד(כניראה, לא בטוחה) להיות מנותח בקיצור, דיונים מטופשית ורדודים על היותי בעצם אישה טרנסקסואלית.. אני רואה כמה אנשים נדהמים לראות תופעה כמוני ביום יום.. וזה אכן מדהים. אני לא יודעת איך לקחת את זה.. מצד אחד זה מחמיא לי שאנשים דנים בי באישיות שלי ובמה שאני מייצגת. מצד שני, זה לא הכי נחמד שמכירים אותך כ... הטרנסקסואלית.. בכל אופן אשמח אם תגיבו.. מיכל..

המשיכי להיות כמו שאת

מיכלי, כיוון שאני מכירה אותך, אין לי ספק שגם את השלב הקשה הזה תעברי בהצלחה. המשיכי להיות ולהתנהג כמו שאת יודעת: בכבוד עצמי, בגאווה, ללא פרובוקציה, אבלי בלי לוותר כהוא זה על זהותך ועל זכותך להיות מי שאת. האנשים ה"נורמליים" צריכים גם הם להתמודד עם הרעיון הפרוע הזה שזהות המגדר של אדם לא חקוקה בסלע הגניטלי, ואפשר ומותר שאדם ישנה את מינו. יש כאלה שפתיחות מחשבתית, רגישות אנושית ושכל ישר מקלים עבורם את ההתמודדות, ויש שנופלים קורבן לצרות אופקין, לבורות ולדעות קדומות. העובדה שאת טרנסקסואלית מעמידה אותך במקום מיוחד. אכן, אנשים רבים תמיד יראו אותך, ולו מעצם העובדה שאת יוצאת דופן, רק כ"טרנסקסואלית". אבל ככל שיכירו אותך, את תהפכי בעיניהם לאדם ולאישה, שבמקרה ובין יתר דברים רבים אחרים, היא טרנסקסואלית. אז תני לנערים שישחקו לפניך, נסי להתקרב את מי שמקבל את קרבתך, לחנך את מי שניתן לחנך, ומהאחרים תתעלמי. מי שכמוך מהלך בגבולות הקבלה והנורמטיביות, מעמיד את החברה במבחן לא פשוט. את רואה דברים שרוב בני האדם אינם יכולים לראות. זו זכות גדולה, אבל גם חובה כבדה. את פוגשת בני אדם בכל קיצוניות מהותם, בטפשות ובפחדנות המפלצתיות ביותר שלהם, ובאצילות נפשם ואומץ לבם הנשגבים ביותר. העיקר לראות כל דבר בפרופורציה, ולעמוד על שלך. שנה טובה, נורה

Freeda

New member
העיקר

מיכלי יקרה אמשיך מהמשפט החשוב בדבריה של נורה: "נסי להתקרב את מי שמקבל את קרבתך, לחנך את מי שניתן לחנך, ומהאחרים תתעלמי" לשון אחרת: אלה שמסוגלים לחשוב, מנסים להבין. אלה שלא מסוגלים - שופטים. נסי להסביר לאלה המגלים חשיבה הבנתית, וחוסי על זמנך ומאמצייך לגבי אלה המגלים חשיבה שיפוטית. איך תבחיני ? אנשים חושבים מתחילים את דבריהם בשאלה - "מה זה, איך זה", או בהצהרה - "אינני מבין, לא ברור לי". אלה מסוגלים ללמוד, ומצווה ללמדם. האחרים באים בהצהרה עולבת, פרימיטיבית, טרנספובית, ומבקשים אישור להיותם צודקים. חבל"ז - אלה מהסוג הבלתי לומד, גם אם יצליחו לשנן חומר לבגרות. בהצלחה בכל עשייתך חיוכים FREEDA

nerni

New member
אני מאוד מעריכה אותך...

יש לך אומץ שאני מאוד מעריכה, משום שזה לא פשוט. תמיד תזכרי רק שזו הדרך שיהיה לך טוב, ולא רק שהיא לא מחוץ לחוק, את גם עושה משהו מאוד בסדר ומותר ולגיטימי (לפעמים הכי קשה תחת לחץ חברתי זה לזכור שבעצם לא עשיתי שום דבר רע). אני יודעת שהרב אומרים "בחיים לא הייתי מצליח לעמוד בזה", אבל אין כאן "זה", אתה פשוט עומד וחי את חייך. אז שיהיה לך תמיד טוב!

avishaia

New member
אפשר לעשות שיפורים אבל ...

הפכת מגבר לאישה כמעט אין גבר שיסכים לצאת איתך זאת בעיה אם תרצי\ה להפוך שוב לגבר אין מצב לילדים חבל לעשות דבר שאי אפשר לתקן יותר אני באותה דעה כמו בקעקוע

ככה..

שלום לך, דבר ראשון, זהו צעד אמיץ ואני מחזיק לך אצבעות בהמשך הדרך (לא קלה היא, לא קלה הדרך..) אך ראשית אני מסיר את הכובע עלייך להיות שמחה שמתעניינים בך, שרוצים לדבר עלייך, שלא נרתעים וכל מי שעושה ההפך (צוחק, מגחך, יורד, יורק או בורח) לא ראוי להיות חבר. כפי שהיית שלמה כאשר החלפת את השם, כך תהיי שלמה לקום עם זה כל בוקר וללכת זקופה ומלאת גאווה ברחוב. לעולם אל תתביישי בהצלחה !! עדו.

משחקים אותה נאורים או מה?

אצלי בפורום כתבת הודעה ( שנמחקה מסיבות מובנות) שלו הייתה נכתבת כלפי יהודים לא הייתה, סליחה, הייתה מביישת את מיטב האנטישמים! לו היידר היה אומר על יהודים מה שאתה אמרת על קבוצת אוכלוסייה בפורום שלי היידר היה מתבייש!!!

Guy K

New member
סליחה על האיחור

אבל רק היום יצא לי לקרוא את ההודעה שלך (ואני קורא כאן לא מעט, אבל כמעט ולא מגיב).. הפעם כתבת משהו שהייתי חייב להגיב עליו. עצם זה שאת הולכת לקורסים של בגרויות זה מעין חידוש. כי עד לא מזמן המקום היחיד שהיו רואים בו טרנס היה בצמתים או בחנויות סקס, או מקסימום בחנות בגדים (ושוב, זה בעיני החברה הסטרייטית ולאו דווקא בעיניי). אז בכך שאת הולכת ונרשמת לקורסים את אולי עוברת תרופה רצת קשה ומעצבנת של התלחשויות והערות ושאלות נורא חשובות של אם את מדביקה או שהורדת (וסליחה על הגרפיקה), אבל הבאה שתבוא אחרייך תעבור את זה הרבה יותר בקלות וזו שאחריה עוד יותר ובסוף זה כבר לא יעניין אף אחד אם מישהי הייתה פעם גבר בכלל. ככה זה, כשאת ראשונה במשהו את מקבלת יותר תשומת לב. תשימי את זה בפרופורציות, תזכרי שאת עושה היסטוריה, ותהיי גאה בכך. גיא

המסלול הוא הפוך

"המקום היחיד שהיו רואים בו טרנס היה בצמתים או בחנויות סקס". טוב, גיא, עם כל הכבוד הראוי לכוונה הטובה שלך, אתה לא ממש יודע איפה רואים טרנסיות ואיפה לא, והאם יש עוד מתבגרים ומתבגרות טרנסקסואלים הלומדים בתיכון ונאבקים לממש את הסיכויים שהחיים צריכים להעניק לכל נערה ונער. גם אתה מדבר כאן מתוך הסטריאוטיפ הידוע. הו, אני יודעת, אתה לא חושב כך, לא, לא, אתה מאד מכבד אותנו, אתה רק חוזר על מה שרוב האנשים חושבים. אין בעיה, ואני מעריכה מאד (באמת, ללא מיניות) את הסימפטיה שלך כלפי מיכל. עם זאת, הייתי רוצה להסביר לך מספר דברים: ראה, אנשים רבים מבין ה"נורמלים" חשים פחד עמוק מאד מפני טרנסקסואלים. כל הרעיון הזה, שאדם משנה את מינו, מהלך אימים על אנשים מסוימים. יש לכך סיבות רבות: טרנסקסואליוּת מתקשרת עם מיניות שלוחת רסן, עם הומוסקסואליות, עם סטיה קיצונית. היא עשויה לעורר רגשות של חוסר נוחות עם המיניות של האנשים ה"נורמליים" עצמם, נטיות מודחקות. היא גם מאיימת על מושגי הסדר והיציבות שלהם: בעולם שכבר ממילא הוא כאוטי ומבלבל, העובדה שאי אפשר להיות בטוח שגבר הוא גבר ואישה היא אישה - היא דבר מסוכן מאד. בקיצור, במיוחד אצל מי שגדלו בסביבות המדכאות מיניוּת, או שמסיבות שונות לא קיבלו מספיק כלים להתמודד עם עולם משתנה - טרנסקסואליות מהווה איום, ועל כן מעוררת שנאה. זה המקור האמיתי לטרנספוביה, לעוינות ולסטיגמה. אתה מציג (כי כך לימדו אותך) תמונה שבה המסלול הוא כזה: טרנסיות זונות -> סטריאוטיפ -> סטיגמה -> עוינות. אבל בעצם המסלול הוא הפוך: עוינות -> סטיגמה -> סטריאוטיפ -> טרנסיות זונות. מי שאשם במצבן העגום של טרנסקסואליות רבות, בהגבלת מספר הבחירות העומדות בפניהן כבר בתחילת דרכן בחיים, בדחיקת רגלן לשוליים, בקיפוחן וביחס הבלתי אנושי כלפיהן - זאת החברה הנורמטיבית, ה"מכובדת" וה"הגונה". טרנסקוסאליות עוסקות בתעשיית המין, כי לגבי רבות מהן - זה המקום היחיד שבו הן יכולות לשרוד - כלכלית, פסיכולוגית, ואפילו פיזית. האשמת הטרנסקסואליות העוסקות בזנות ביחס החברה כלפי טרנסקסואלים בכלל הוא אחד החטאים הגדולים שעליו חוזרים בלי משים גם אנשים תמימים וחסרי כוונות רעות. כשרוב רודף מיעוט, אף פעם לא חסרים לו נימוקים שיסבירו ויצדיקו את הרדיפה. אלא שכל הנימוקים אינם אלא כסות, ומי שצריך להשתנות הוא הרוב הרודף והמדכא, לא המיעוט הנרדף. בסופו של דבר, מי ש"רואה טרנסיות בצמתים או בחנויות סקס" - רואה אותן כי הוא הולך לחפש אותן שם, ואלה בדרך כלל אנשים "נורמליים", נורמטיבים והגונים למהדרין, עם פנטזיות מיניות מאד מאד לא "נורמליות", לא נורמטיביות ולא הגונות. נכון, חשוב שטרנסקסואליות כמו מיכל, הנלחמות על זכותן לחיות חיים נורמליים - ייחשפו, כי בעצם הופעתן הן עוזרות לשנות דעות קדומות וגישות סטריאוטיפיות. אבל חשוב עם זאת לשמור על מבט רחב ומעמיק יותר, ולהבין שגם לטרנסיות אחרות יש זכות לחיות, ושמי ששולל אותן ומאשים אותן במצבן - מנציח את הסטריאוטיפ והדיכוי של כל הטרנסקסואלים. נורה

טרנסית

New member
הסטוריה של טרנסיות אשר לומדות

על איזו הסטוריה אתה בדיוק מדבר, גיא, של טרנסיות שהולכות ללמוד? אתה אולי מתכוון שמיכל היא חלוצה בדורה?! הטרנסית ס´ הק´- עבדה בזנות במשך 15 שנים. עוד לפני 8 שנים היא הלכה ללמוד מחשבים, במצב שלה- טרנסית. הטרנסית ס´ הג´- עבדה בזנות, ויצאה ללימודי מחשבים גם כן. הטרנסית ע´- עבדה בזנות במשך 12 שנה ויצאה ללימודים אף היא. טרנסיות אחרות יוצאות ללימודי קורס איפור. על איזו הסטוריה אתה מדבר, גיא? אני כותבת לך על מקרים, שהתרחשו עוד לפני עשר שנים ואני בטוחה כי היו עוד מקרים לפני המקרים הנ"ל. אותן טרנסיות, ותיקות יותר, הכשירו את הקרקע למען חדשות. תספר לך גילה גולדשטיין וסליחה שאני מזכירה את שמה כאן- היא תספר לך על איך לפני שלושים שנה, עצרה אותה המשטרה, ישר ל 48, רק בגלל שהעזה לצאת עם אודם מהבית. אתה מדבר כאן על הסטוריה, כשבעצם לא עשית כל מחקר. מיכל, איתה הכבוד, לא יצרה שום תקדים ולא עשתה הסטוריה. עוד לפני 18 שנה, הגעתי אני עם עפרון שחור בתוך ומחוץ לעיניים. על איזו הסטוריה אתה מדבר, גיא? ממתי טרנסיות מסתובבות בחנויות מין ומי קבע את הקביעה המטופשת הזאת? טרנסיות, גם הזונות שבהן, מסתובבות גם בתיאטראות, באולמות קולנוע, במסעדות יוקרה, בחנויות ספרים וכן, אני בטוחה שגם בחנויות מין. יש אדם שאינו מסתובב בחנויות מין? האם "סטרייטים" אינם מסתובבים בחנויות מין? למה שטרנסית לא תעשה כן? במה היא שונה? לה אין סקרנות ופנטזיות? "תזכרי שעשית היסטוריה, ותהיי גאה בכך"- כך אתה כותב, גיא. שוב- מיכל לא עשתה שום הסטוריה. עשו את ההסטוריה אותן טרנסיות, לפני 40 ויותר שנים, אשר העזו לצאת מהבית עם אודם ושמלה. עשו הסטוריה אותן טרנסיות, אשר יצאו ללימודים לפני 15 שנה.(ואני רק מדברת כאן על טרנסיות אשר יצאו מן הארון). תערוך מחקר מחודש, גיא.

טרנסקסואלים מצליחים

ראשית, אני מצטרפת לכל מילה של טרנסית. טרנסקסואלים וטרנסקסואליות לומדים, עובדים, יוצרים ותורמים בכל שדרות החברה. רובם הגדול חיים בזהות המגדר המועדפת עליהם בלי שאיש יודע כלל על עברם. בישראל עדיין אין לנו תעוד מספיק על הטרנסקסואלים המצליחים להפריך יום-יום, בעצם סיפור חייהם, את הסטריאוטיפים והדעות הקדומות של אנשים כמו גיא. הייתי ממליצה, למי שמעונין ללמוד, שיציץ באתר הנהדר של לין קונוויי, מן הבולטות, המבריקות ומצליחות שבנשים הטרנסקסואליות החיות עמנו כיום; האתר מכיל עמוד המוקדש להצלחות של שנים טרנסקסואליות מכל העולם. זו כתובתו של העמוד: http://ai.eecs.umich.edu/people/conway/TSsuccesses/TSsuccesses.html האתר כולל גם עמוד המוקדש לגברים טרנסקסואלים מצליחים: http://ai.eecs.umich.edu/people/conway/TSsuccesses/TransMen.html מכל אחד מן העמודים האלה אפשר להגיע לאתר הראשי של לין קונוויי, לקרוא שם את סיפורה המדהים, ולקבל טונות וטונות של מידע רציני ועדכני על טרנסקסואליות וזהות מגדר בלתי נורמטיבית. שנית, לא ברור לי מדוע צריך להתנצל על איזכור שמה של גילה גולדשטיין. גילה גולדשטיין היא מופת של אדם אמיץ ואמיתי. היא שילמה מחיר כבד כדי לחיות על פי האמת שלה. גם היא, בדרכה ובנסיבות החיים שלה, טרנסקסואלית מצליחה ואדם נהדר. אני רואה ככבוד גדול את העובדה שאני נמנית בין החברים שלה, ואני מעריכה אותה הרבה יותר מאשר כל מי שמתנשאים עליה. נורה

טרנסית

New member
אכן שכחתי את האפ טו אמים

שכחתי להזכיר אותם ולא נתחיל לרשום את שמותיהם, למען הדיסקרטיות. הרבה אפ טו אמים, משתלבים בחברה, לומדים, יוצרים ועוד, כפי שאמרת, נורה. היתה לי דילמה אם להזכיר את שמה של גילה גולדשטיין, מכיוון שהיא איננה כאן על מנת להגיב. shoovik

למעלה