הדרך האחרונה

Mאיה

New member
הדרך האחרונה

היא הלכה וליווינו אותה בדרכה האחרונה. רבים המלווים. רבים המנחמים. הם היו רבים. נסגרה לה הדלת ואולי בעצם נפתחה לה דלת חדשה למציאות אחרת, או משהו שהוא נשגב מהבנתינו. סבתא שלי, הייתה חלק חשוב בחיי ואיננה עוד. היא כבר לא תשוב לצחוק, היא כבר לא תשוב לדבר, היא כבר לא תזיל דמעה, היא כבר לא תאיר את הבית..הבית הישן מלא הזכרונות. היא הלכה ואיננה עוד ולקחה עימה משהו עמוק וחשוב מכל אחד ואחת מאיתנו. אין לי דרך להסביר את הקשר שחשתי אליה, את האהבה הענקית שהרגשתי שהייתי במחיצתה- הלב התכווץ. אולי העובדה שחלמתי על מותה ממש ברגעיה האחרונים..אולי אף באותה שניה בה היא נפחה את נשמתה, אולי דק´ ספורות לאחר מכן...כן, חלמתי את מותה ואני מנסה לפענח מה זה אומר? אותי זה זעזע, אבל אולי זה בעצם ההסבר והתחושה למה שהרגשתי כלפיה. אני מחייכת אל מול כולם, כולם מבכים את מותה, כולם מסתובבים עם עיניים אדומות..ואני מבכה אותה בפנים, בלב. אני מחייכת ויודעת שאף אחד לא מבין, אבל אני לא כאן להוכיח דבר..היא איתי בלב ולנצח זכרה ישאר. ביום שני היא נפחה נשמתה והותירה רק זכרונות נפלאים מאישה מדהימה, ממישהי שאי אפשר שלא לאמר עליה שהיא...זן נדיר...והיא נכחדה. ואני שומרת אותה איתי בלב, מחייכת כי נותרו ממנה זכרונות קסומים, מחייכת כי רואה כמה רבים האנשים שאותה העריצו ואהבו, מחייכת כי כשמספידים אותה ואומרים עליה דברים טובים, כולם מסביב מהנהנים בהסכמה...ויודעת שזו לא רק אני שחושבת כך, יודעת שזה לא רק בגלל שזו סבתא שלי...יודעת שכל מילה טובה שנאמרת היא אמיתית ומדוייקת. סבתא שלי הייתה אדם מדהים, אישה נפלאה. ואני מדליקה נר לזכרה
ומודה על הזכות שניתנה לי להיות נכדתה. מקווה שמעתה תפתח בפנינו שנה חדשה, מלאה בהפתעות טובות. שלכם, Mאיה. כבר לא כל כך כואבת...ותודה על העידוד והליווי שלכם, אני מניחה שהגעתי להשלמה..

../images/Emo16.gif

גם את בן אדם מדהים. ויודעת שכמוני, מה שקיבלת ממנה ישאר איתך תמיד. היא הייתה שלך. את היית שלה. נוסף לנו עוד כוכב בשמיים. שלך תמיד, עכשיו ובכלל, שני.

פרוזק

New member
מאיה יקרה

אני יתחיל בזה שאני משתתפת בצערך ושאני מקווה שאת בעמת בסדר כמו שאת נשמעת בעודאה מהעודאות שלך כאן אני יכולה לאבין שהקשר איתה היה מעוד חשוב לך והיא בעצמה מעוד מעוד חשובה לך אלוואי ולי איתה סבתא כזאת יש הרבה דברים שאי אפשר לאבין או לאסביר כמו הקטע של החלום אבל זו לא הפעם הראשונה שאני שומעת על זה כנראה שבכל זאת יש משהו מעבר למה שאנחנו רואים שומעים חשים או מריחים. בכל מקרה מקווה שלא תדעי עוד צער והיא תמיד תשאר בתוכך עמוק בפנים בלב

למאיה-סבתא איננה ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif

למאיוש תנחומי העמוקים לך. שלך חנה גונן

Mאיה-יקרה שלי

סבתא היתה חלק חשוב בחייך, ועיננה עוד אבל, רק בגופה. היא אכן לא תשוב לצחוק, לדבר או להזיל דמעה. אבל סבתא כן תמשיך להאיר את הבית ברוחה בנשמתה, ובליבה הקסום
. הבית הישן מלא זכרונות, היא הלכה אבל היא לא לקחה ממכם מה שהעניקה לכם, היא השאירה בכם את חותמה, את אהבת האדם שבה, את הקסם שלה. את לא צריכה להסביר את הקשר ואת אהבה שהרגשת כלפיה, את עושה יותר מזה, את מקרינה מתוכך את אהבה שהיתה לסבתך, בצורה שבה את כותבת עליה, בצורה שבה תיארת לנו אותה בעודה בחיים, באור שקרן מדברייך, כשכתב בעבר על סבתא, ממש שמחה בלב. מאיה סבתא היתה רוצה שתמשיכי ככה לזכור אותה, ותמשיכי לדבר איתה כשתרגישי צורך, תזכרי סבתא תמיד איתך מקשיבה, גם כשהיא לא מגיבה בכתיבה, בדיבור או בשפה שאת מכירה רחל-נשמה שבחרה לתת לך מסבתא את זה.
-את זה סבתא השאירה לך לתמיד

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
למאיה ../images/Emo24.gif

סבתא הלכה ואיננה עוד לקחה איתה משהו עמוק ממך... אבל...השאירה לך את הזכרונות זכרונות של
ענקית שהרגשתן אחת כלפיה השניה זכרונות של אישה מדהימה, זכרונות יחודים של אדם ..מזן נדיר.. ולא רק אותם...תמיד בלב וראש ישארו כל אותן תמונות תמונות של שמחה ושל רגעים מאושרים... יהי זכרה ברוך...

stonefroze

New member
שער

פתח לנו שער בעת נעילת שער כי פנה היום. עכשיו נפתחים שוב שני שערים כמו בכל נקודת מפנה, השער אל העתיד השער אל הזכרונות(העבר). בזמן נתון יש לנו הרבה שערים כאלה הבאים בצמדים ונפתחים זה מול זה. אלו הן למעשה שני מראות העומדות אחת מול השניה,כאשר באמצע נמצא האדם. האדם החושב והחי והפועל והנע והאדם הזוכר. והאדם יכול לבחור ולעבור בכל אחת מן המראות הללו כפי שיחפץ לו רק ידע לבחור בבחירה הנכונה. המשיכי לעבור דרך השערים אל העתיד שבהם בחרת את יכולה לעשות זאת בביטחה,כי שערי הזכרונות הטובים עוברים איתך משתקפים בכל מה שאת עושה בעולם הזה ועוד תעשי. עושה את מה שאת,את מה שהנך את מה שאת הווה.את מה שעוד תהווי.ולכל יש משמעות וכל דבר שעברנו בחיינו יכול להיות רק לטובה. אנו רק צריכים לבחור לעבור אל העתיד בשער הנכון.ולכל אדם יכול להיות שער כזה. לכל אדם יש שער כזה. ואת סיפרת לנו על אחד השערים שלך. כל טוב.

למעלה