גג פרטי כ-60 מ"ר ,עם ירעות ביטומניות בנות כחצי שנה, ועדיין הבית מקרין חום בלילה,
ואני מחפש רעיון הכי פשוט להקטנת טמפ` הגג ,קבלתי המון רעיונות ואין לי מושג מה ישים ומה לא?
1. למלא את הגג בקרטונים של טלוויזיות עם הקלקר שנמצא בתוכן.
2. לאטום את פתחי הניקוז ולשים כמה ממטרות או טפטפות שישמרו על גג רטוב ולח. או לשקול צמחייה נמוכה על הגג.
3. דשא סינטטי,
4. יריעות אלומיניום שיהיו כמעט כמו מראה, או משטחי קלקר שעליהם משקל שלא יעופו.
5. יריעות הצללה מכסות את כל הגג בצורה של אוהל משולש שווה שוקיים ,שמרכזו בגובה 30 סמ, והשוליים בגובה אפס?
כמובן שאשמח לכל רעיון ישים לקירור הגג?
אז ככה.
א. קראתי הכל, ויש לי כמה הערות.
ב. לדעתי, כמעט אף רעיון לא נראה לי, אבל יש לי כמה הערות ותוספות...
ג. כל דבר שתניח על הגג (עם או ללא משקולות), יצריך תחזוקה. קרטונים עם קל-קר.. קל-קר כשלעצמו... משקולות... וכל אלה, יעצרו את תנועת המים בחורף ובין כל מה שיישאר על הגג יצטבר גם לכלוך, עלים יבשים ואפילו שאריות חלקיקים, שבמצטבר ייאספו לשכבת "אדמה" של ממש. וכשיגיע החורף ותרצה לפנות את כל ההפרעות, אתה תיווכח שנכנסת במשך חודשי הקיץ לשדה מוקשים שיהיה לך קשה מאד לפנותו בפועל. לכן, צבירת "מגינים" בעלי נפח על הגג היא רעה. נקודה. לכן, אחרי שבמהלך קיץ אחד אתה אולי תיהנה ל"קירור כלשהו"... לא תעז לנסות זאת בשנית. אז כדאי שתחסוך זאת מעצמך גם מראש... אה. וקל-קר גם נהרס מקרינת השמש, ובמהלך חודשי הקיץ הוא גם יתחיל להתפורר ולשחרר חלקיקים מטעמו לכל הסביבה. אז... למה זה טוב בדיוק?
ד. ממטרות זה נחמד ו
לא צריך לאטום את פתחי הניקוז. אפשר להתקין טיימר מחזורי שמופעל החל משעות הבוקר ונעצר בערב, ולהפעיל את ההמטרה לפרקי זמן של כחצי דקה המטרה בכל 10 דקות עד רבע שעה. נראה לי שזה יספיק. רעיון לגמרי לא רע, אלא שזה יגדיל לך "קצת" את חשבון המים, וכשאתה תתקין את הממטרות, יהא עליך גם לדאוג ל"כיסוי נכון" של כל שטח הגג. אבל זה לא חייב להיות ממש ממטרות. יש "ביזבזים" ויש מתזים. אפשר לבחור את הדרך הנכונה לצורך זה. נידוף אחיד של מים הוא בהחלט פתרון יעיל.
ה. חלילה דשא סינתטי. זה חומר שבחום הוא משחרר גזים רעילים. הוא מסריח והוא (להבדיל מדשא חי) דווקא אוגר חום ומקרין חום לסביבתו. כמנהל פורום הגינון, ההמלצה הגורפת היא להימנע ככל האפשר מלהשתמש ב"מוצר" זה.
ו. אז למה יריעות? ומה יחזיק אותן על הגג? ולמה שהשמש והרוח לא יפוררו אותן ויעיפו אותן לכל עבר? לא רעיון טוב. אבל? יש חומר שניתן למריחה על הגג והוא מכיל חלקיקי אלומיניום. צבעו אפרפר והוא באמת דוחה קרינת שמש חמה. איני וזכר את שמו ולא בא לי כרגע לחפש, אבל מניסיון, בעבר מרחתי גג בחומר הזה, והוא עשה עבודה. אין כאן שום צורך בתחזוקה, ומדי מספר שנים, יש לחזור ולמרוח. זה חומר שמחזיק מעמד לפחות 2 קייצים ואולי יותר. שווה.
ז. ושיתחמם הגג... אם התקרה בבית היא מספיק גבוהה, ואם לא מטריד אותך לבצע ציפוי דקורטיבי מתחתה, תוכל לבנות קונסטרוקציה, ולהניח בתוכה "מזרוני" קל-קר או מזרונים ממולאים ב-ורמיקוליט, שזה חומר מבודד מעולה. ציפוי שיכסה זאת ו"יקשט" את התקרה, ואתה מסודר לשנים רבות.
ח. רעיון החווה הסולארית גם הוא רעיון יעיל. קרינת השמש תהפוך לחשמל, אתה תיהנה מ"בונוס" והגג יתחמם הרבה פחות. רק שצריך לזכור, שאת "שמשות" הקולטים יש לנקות מדי כמה ימים, כדי שיעילותם לא תפחת בשל הצטברות האבק. מומלץ לשטוף בעזרת מים מזוקקים, שכן מי ברז יותירו עם הזמן שכבת אבנית שגם היא תפריע לקולטים לבצע את עבודתם היעילה... שוב: חומר למחשבה...
ט. אם אתה אוהב לשבת על הגג וליהנות מרוחות וצל כאחד, תוכל להתקין רשת הצללה כסופה בעלת צפיפות טובה, ואז תהיה לך "סוכה" לשבת, לשחק קלפים, לקרוא ספרים, לעשן גראס או ליהנות משיזוף רך. מה שבא לך... אז "בנה לך סוכה" אם זה נחמד עבורך ואם השכנים לא ילינו שכיערת מאד את הגג. תרצה? תפרק בחורף. לא תרצה? תשאיר. למי אכפת... עד שהניילון יתחיל להתפורר אחרי 2-3 שנים.
אשמח אם תשתף...