הדרך הכי טובה לחידוד זכרון מה היא?

i like the

New member
הדרך הכי טובה לחידוד זכרון מה היא?

שלום רב אמרו לי שהדרך הכי טובה לחידוד זכרון זה לקרוא שאלתי היא: מה הדרך הכי טובה לחידוד זכרון? תודה רבה להתראות

הזיכרון

קודם כל יש להכין את עצמך לזיכרון- וזה אתה עושה בעזרת משיכה של מין למינו, כלומר אתה מתמקד באינטנסיביות בקטגוריה שאתה רוצה לזכור. אם אתה רוצה לזכור מספרים אז תתמקד במושג של מספרים, אם אתה רוצה לזכור חתולים תתמקד במושג של חתולים. ואז אנחנו גם צריכים לתכנן את הזיכרון, כי הוא לא יבוא לבד- וזאת על ידי קבלה של כל מה שבא לזיכרון מהחושים, הדמיון והשכל. זה נותן לנו את התיכנון הכללי של מה שאנחנו רוצים. תן לזה לבוא איך שזה כרגע, בלי סינון, כי אתה צריך תבנית של תיכנון כלשהי. אחר כך תוכל לעדכן ולסייג אבל כרגע תן לזה. ועכשיו אנחנו רוצים ליזום זיכרון כלשהו- וזאת אנו עושים על ידי שימור של מידע כלשהו, כמו ספרים, שיחות, סיפורים, פסלים, ציורים ושאר צורות שהן כמו מזון שאנו מנסים לאגור. עתה אנו יכולים להתמקד בהבניה של הזיכרון ש"אכלנו" בכך שנכפיל את הזיכרון שלנו על ידי שימוש באנלוגיות. למשל- אם אנחנו רוצים לזכור שקוראים למישהו "קונילמך" ואנו יודעים שמישהו אחר נקרא "קונפוציוס" נזכור את ה"קונ...". כך שאנו צריכים למצוא אנלוגיות בין חלקי הידע כדי לזכור אותו באופן מובנה. ועתה... נתמקד בעבודה של הזיכרון- הזיכרון צריך לקפוץ מניגוד לניגוד. כלומר- צריך לחפש את הניגודים בטקסט. הם משמשים כדיאלוג, כציר שיחה שבעזרתו זוכרים. ולמצוא ניגודים, להתווכח עם עצמך, הוא עבודה חשובה שאתה יכול לבצע על מנת לשפר את זיכרונך. והנה אנו מגיעים לבחירה של איזה זיכרון לזכור על ידי מה שמשמעותי בזיכרון. כלומר- מה שמסמל משהו. למשל- אישה שיכורה מסמלת תשוקה, אלוהים מסמל טוב וכ"ו- כמיטב פירושיך לסמלים (זה כמובן אישי במידה רבה). והנה הגענו לשלב בו אנו מדגימים את הזיכרון על ידי שיחזור של מה ששכחנו וזאת על ידי הפתח שדרכו נכנס הזיכרון הזה בסדר הפוך- הוא בא מהחושים, עבר בדמיון והגיע לשכל ולכן אנו משחזרים אותו בסדר ההפוך- שכל, דמיון, חושים. ועתה נעשה זאת- נורה לזיכרון מה לעשות על ידי שנקבע מהו תפקידו ביחס לשכלנו ולרצוננו. כלומר- מה בכלל אנחנו רוצים ממנו? למה שישאר לנו בהכרה בכלל? וכך הזיכרון נעשה מלווה בהבנה, רצון ואהבה המחזקים אותו. והנה זמן המנוחה... חיכיתם? עתה הזמן לתת לזיכרון לנפוש ולהתעורר מעבודתו המטמטמת וזאת על ידי סיבוכו מעבר לכל פיתרון. לסבך... לסבך... לבלבל את עצמך לגמרי! וכך למעשה לעורר את עצמך מהדוגמטיות המשעממת של עצמך ולהצליב זיכרונות, לעורר קשרים חדשים...

כן אבל נראה לי שבעצמו הוא בלתי נגיש

ובכלל, למידה על למידה היא דבר חמקמק ביותר...

וזה מזכיר לי...

בפתח בית מדרשו של אפלטון נכתב "בל יכנס בשער זה מי שאינו יודע גיאומטריה". משפט תמוה... מדוע כתב זאת? משום שהגיאומטריה עשויה לשרת את האדם בניתוח ויזואלי סיסטמתי של אסטרטגיות למידה. ידועה המימרה "לגשת לכך מזוית זו" או המימרה "נקודת ההשקפה" או "אין אפס" או "הכל יחסי" ועוד מטבעות לשון למינהן שממחישות את הפן האפיסטמולוגי של הלמידה. ובתרבותנו שלנו אנו יכולים למצוא בפתח כל בית כנסת אימרה דומה באופן מפליא לזו של אפלטון בפתח מדרשו. בפתח בית הכנסת כתוב "זה השער לה' צדיקים יבואו בו", מה שמרמז, אולי, על כך שתפקידו החברתי של בית הכנסת הוא לאפשר לאדם להשיל את הסוביקטיביות שלו, את הדעות האונטולוגיות שלו ולנסות לראות דברים באופנם היחסי, האפיסטמולוגי. לראות בהבזק את האחדות של הידע האנושי ולכפור באלילי השווא של עצמו, אלילים אלו, אסטרטגיות למידה חד צדדיות אלו, שעזרו לו בתחילת דרכו, אך נעשו מעמסה בשלבים מאוחרים יותר של הלמידה...

שיפור זיכרון

הזיכרון אינו עיפרון, ואין בו חידוד... יחד עם זה כל השוואה שנעשה בין זיכרון למשהו אחר יפיל אותנו במושג ההגדרה.. השאלה היא - מדוע צריך לזכור ומה צריך. באמת שיש הרבה צורות לזכור, אם תספרי מה הצורך שלך, נבין למה אמרו לך לקרוא. אם מישהו רוצה לזכור סרט שראה, מה התועלת בלקרוא ? בקיצר, ספרי מה הרצון - נברר איך אפשר לעשות זאת טוב יותר. ובעניין ספרים - יש ספר מעולה - "סוד הזיכרון המצוין" של ערן כץ, הוא מלמד שיטות לשיפור הזיכרון.

i like the

New member
מחפש תשובות לשאלות

1 הבנתי אם את קורא זה הדרך הכי טובה לזכור דברים הרצון שלי שאני רוצה לזכור יותר טוב אתם יכולים לעזור לי עם זה? תודה רבה להתראות

יש טכניקות.

אם רוצים, למשל, לזכור רשימה מיקרית של חפצים, אפשר לדמיין את החפצים מונחים לאורך מסלול שאתה אגיל לעבור. אם אוצים לזכור רשימה מקרית של מילים מןפשטות אםשר להלחין לרשימה מנגינה. לתלמידי רפואה יש שיטות מדהימות לזכור פרטים באנטומיה בלי שינון ממושך ובלי ראשי תיבות ששוכחים יום אחרי המבחן. למרגלים יש שיטות לזכור כל מה שהם ראו בחדר בו הם בקושי שהו וזה עובד גם אם המרגל אינו חכם גדול. בהפנוזה אפשר לשלוף מהזיכרון פרטים שבאופן אחר בקושי נגישים.... מה בדיוק אתה צריך לזכור?

זיכרון קריאה

כדי לזכור משהו שקוראים : אפשר לחלק את המאמר, הספר הקטע שקוראים לחלקים קטנים ואפילו לפסקאות... כלומר - כל פסקה קוראים לחוד, ובצד כותבים על מה מדובר, ממש בקיצור, כמה מילים, לא הרבה. כך בכל קטע. אחרי מספר קטעים יכולים לראות מה ה"חוט" שעובר בין הפסקאות, וקל יותר להבין את העניין. אחרי הבנת העניין, הפסקאות האחרות יהיו מובנות יותר. כשתהיה הבנה של חלקים ושל הכללה - יהיה קל יותר לזכור.

למעלה