הדרך לתעסוקה חדשה עוברת אצל עצמך

ORNIT B

New member
הדרך לתעסוקה חדשה עוברת אצל עצמך

קראתי את המאמר והוא העלה לי מס' תהיות לגבי עצמי. כפי שאתם יודעים אנחנו במעבר לרמת הגולן וזוהי הזדמנות נהדרת לעשות רגע חושבים בנושא העבודה. האמת היא שככל שאני דשה בנושא אני מגיעה למסקנה שאין לי מושג מה אני רוצה לעשות כשאני אהיה גדולה. אני מנהלת משרד רוב חיי בחברות שונות וכל הזמן מתפתחת בתפקיד אבל, ויש אבל, תמיד ברקע יש בי צד שאינו מרוצה ושואף להחליף עיסוק. קשה לי לשים את האצבע על תחום שמענין אותי. אני מאורגנת,מסודרת, פרפקציונסטית, בעלת יחסי אנוש טובים ולכן בחרתי בתפקיד הנוכחי אבל אני לא אוהבת דברים מסוימים בתפקיד (כמו: היחס למזכירות,טלפונים,חוסר צמיחה בתפקיד). אני בדילמה, האם לחפש גם ברמת הגולןבאותו תחום כי זה מה שאני יודעת ? או אולי אני צריכה לשנות את כיוון החשיבה. יש לציין כי כל תפקיד שאני עושה, נעשה על הצד הטוב ביותר( גם עם אני לא מאושרת בעבודה). אני לא מצליחה להדליק את האור!

המצב אצלי שונה אך התשובה שלי

מתאימה לשתינו כרע אצלי המצב הוא כזה אני עובדת בעבודתי כבר למעלה מ-4 שנים היו שינויים של בעלים אך החנות ממשיכה לתפקד אני רוצה לציין האני עוסקת בעיצוב פנים ומכירה של רהיטים ולצערי העבודה פחתה ואני מוצאת את עצמי בידיים שלובות והיום היה השיא הרגשתי מרב שאני יושבת וטוחנת את המוח שכאן ועכשיו אני קמה ועפה אך מיד התאשתתי מקום כזה משכורת כזו שעות כאלה לא זורקים מצד אחת אך חוסר המעש מטריף מצד שני מה עושים לדעתי גם מצבך כמוני אנחנו נמצאות בתקופת "דגירה" אנחנו מתבשלות לקראת הצעד הבא היי בטוחה שזה יבוא וכזה בא התשובות עומדות נגד עינייך מה שחשוב להיות קשובים לנפש וללב בהצלחה אילנה

yakih

New member
היי אילנה

ראשית תודה על החיזוק שנתת לי ועכשיו לעיניינך אני לא מסכים איתך לגבי "הדגירה" שלך,אני רואה את הדברים קצת שונה ממך ואם תרשי לי ההיתי במקומך מחפש א. דרכים לקידם ושיפור מקום העבודה בו אני עובד,הייתי מנסה דרכים שונות ואת בטח מכירה אותם לשווק את מקום עבודתי כמו למשל להיתקשר ללקוחות שקנו ממני בעבר ולשאול אותם האם הם צריכים דברים נוספים או האם הם יכולים לתת לך שמות של מכיריהם שתוכלי להציע להם את שרותייך אני בטוח שיש דרכים נוספות לקידום המכירות של העסק אבל החשוב ביותר זה להיות מעורב במה שקורה במקום העבודה שלך הרי את מתקיימת ממנו ב. לגבי עצמך אולי היה כדי דווקא בתקופה הזאת -ולאור העובדה שיש לך הרבה זמן פנוי- להיתפתח לפתח את היכולות בעיצוביים שלך ובנוסף האם חשבת להציע את שרותייך למשל לאדריכלים ואולי למוסדות לדוגמה בתי ספר בתי אבות משרדים ישנם היום הרבה בניני מישרדים חדשים את יכולה למצא עבודה בעיצוב גם בחנויות שמוכרות ציוד משרדי האמת היא שבגדול המצב קשה אבל את יכולה לעשות את השינוי החיובי דווקא מעמדה של אחד לאחד בהצלחה יקי

יקי שלום ותודה על התגובות../images/Emo140.gif

כל מה שאמרת הם ניתנים לעשיה אך הדברים מורכבים יותר לגבי העבודה משהו עומד אין השקעות ובעיות כלכליות ולמען האמת זה מקום עבודתי כבר 4 וחצי שנים נסינו וחשבנו על הרבה דרכים ואפילו חזרנו שוב לחלק פליירים דרך חברת דוור ולמען האמת המעסיק לא משדר רצון ומעורבות להצלחה הוא לא נותן לי חופש פעולה לא שזה היה עוזר תאמין לי גם אני תוהה מה קורה פה וחבל... לגבי עשיתי כל מה שעלה בראשי ובאפשרותי אפילו מלאתי לעצמי שאיפה לתכנן לי תיק למתכונים לימי הולדת כמתנה דרך אגב יצא מקסים אולי הציע אותו למכירה זה גם על חשבון הזמן בעבודה לא פעם חשבתי לקחת או להיות חלק בעסק ולהעיז לעשות שינויים אך צריך כספים להשקעה וזה אין ליעתה אולי תצחק זה הזמן שלי לנוח ולהתבונן עוד מעט משהו יתפרץ שידחוף אותי לצעד הבא אם ביוזמתי או ביוזמת המעסיק יש לי אמונה משלי שמלווה אותי בכל האירועים לא נלחצת, לא מתוסכלת רק מתבוננת משלימה מקבלת, וצועדת הלאה זה כבר שנים והתוצאות מוכיחות בעדן תודה שלקחת חלק הפנמתי את הרעיונות אולי אאמץ אותן לעסק עצמאי אם אפתח אילנה באהבה והתבוננות מגיעים לשלימות

yakih

New member
הזדמנות לשינוי

קראתי את מה שכתבת ואני מסכים איתך שהמעבר לרמת הגולן, זו ממש היזדמנות מצויינת לעשות חושבים על עיסוקך ,הרי למצא עבודה שוב כמזכירה אני בטוח שלא תהיה לך בעיה . הבעיה היא בעצם לאיזה כיוון ? אז תשאלי את עצמך (תחזרי אחורה הרבה שנים) מה חלמת להיות כשתהיי גדולה? אולי זה הזמן לממש? או, איזה מקצוע היה יכול להוסיף לחייך ריגושים ? קחי לך פסק זמן , בינתיים תתנדבי לעבוד פעם או פעמים בשבוע עם ילדים חריגים, בבית אבות או משהו כזה .את יכולה גם להיסתכל על בעלי מקצוע שונים ,לראות מה הם עושים תפתחי לדברים חדשים, הרי תמיד היית בין 4 קירות ועכשיו זו ממש היזדמנות לראות ולהכיר דברים חדשים ושונים קחי את ההיזדמנות שהחיים נותנים לך עם שתי ידיים ,זה לא קורה כל יום. בהצלחה יקי

sheda0ktana

New member
טובה מול אוהבת

אני די מסיכמה עם יקי. ראיתי שהכנת רשימה מסודרת ויפה (כיאה לאדם מסודר ופרפקציוניסט) של דברים שאת טובה בהם. אבל לא דיברנו עוד על אהבה. מה את אוהבת לעשות? טובה זה פונקציה של הרבה נסיון ומעט נטיות אישיות. אוהבת זה פונקציה של הרבה נטיות אישיות, והנסיון יבוא עם הזמן. לפעמים שינוי בתחום אחד בחיים הוא מקפצה לשינוי מהותי וכולל בחיים. תפנטזי, תעיזי - קחי נייר או קובץ ריק ותתחילי לכתוב. לפעמים עוזר להכנס לצ'אט טוב בדמות בדויה של משהו שחלמת עליו (תחי הוירטואליה) כדי "למדוד" את הדמות ולראות אם היא "מתאימה" לך. בהצלחה

למעלה