הדרכה באולפנא

הדרכה באולפנא../images/Emo70.gif

שבוע טוב בננות..
הדרכה באולפנא-מה דעתכן? אם היו מציעים לכן-הייתן מסכימות? בתור ש"ל, נראה לכן שזה באמת תורם? או שזה סתם כדי לצאת ידי חובת השירות?

בהחלט תורם!!

זאת אחת האפשרויות שחשבתי עליהן לשי"ל.. הבעיה שכל האולפנות הטובות מקבלות רק בוגרות

מה יש להבין?

זה לא תמיד פייר! אם האולפנא שלי היא בלי פנימיה אז אין לי אופציה כזו.. למה בת מבחוץ פחות טובה מבוגרת?

hili2006

New member
../images/Emo45.gif

ובקשר להדרכה.. אני אישית רוצה אבל יש כמה דברים שהאולפנא דורשת ואני עדיין לא סגורה על זה.. (לדוגמא שרוול 3\4) אבל באופן כללי אני חושבת שזה מעולה.. וזה כמו כל ש"ל אחר.. אולי אפילו יותר טוב... זה חשוב שבנות פחות או יותר באותו גיל כמו של החניכות יעבירו את מה שהן למדו.. ולאו דווקא מורה או רב..כי בנות ש"ל נמצאות באותו מצב של החניכות.. (מבחינה דתית וכאלה) ויודעות לדבר ולייעץ הכי טוב...

ח"ו!!

זה ממש לא שהבוגרות טובות יותר מבנות חוץ, ואפילו ההיפך, אבל אני מאמינה שעושים את זה כי הבוגרות מכירות כבר את הסגנון של האולפנא, את הדרישות שלה, סדר יום, דיעות וכל הבולשיט שמסביב.. חוץ מזה, דווקא יש אולפנות שמקבלות מדריכות שהן לא בוגרות.. =] בת כמה את?

אין ספק שזה תורם

אבל לטעמי בכל תפקיד של שירות לאומי אפשר למצוא את התרומה. השאלה עד כמה.. לדעתי זה תלוי בכל בת. יש כאלו שלדעתן הן הכי יכולות לתרום בהדרכה באולפנה, ויש כאלו שלדעתך הן הכי יכולות לתרום במשרד. בסופו של דבר שני התפקידים תורמים למדינה, מי יותר מי פחות? זה רק תלוי בבת, עד כמה היא לוקחת את התפקיד ברצינות.

mgirl

New member
אני לא הייתי מוכנה

כמובן שזה תורם, אבל אני באופן אישי לא הייתי מסוגלת להדריך בנות חודש, בטח שלא שנה שלמה. הן כ"כ הרבה יותר מסובכות, ומעבר לזה מרגיזות!! זו הסיבה העיקרית שבחרתי, גם בשנה שעברה וגם השנה, להדריך בנים.

mgirl

New member
כיף חיים!!!

זה מטורף לחלוטין ואני נהנית מכל רגע. אני מניחה שאת צריכה להתאים לזה מלכתחילה, לא להתרגש מגילויי אגרסיביות, להיות איתם בראש טוב וכו', ובעיקר לא לפחד מבנים, שאז זה התפקיד הכי גרוע שתוכלי לבחור. בשביל להדריך בנים, לדעתי הכי חשוב זה להקפיד לשדר ביטחון עצמי ושליטה במצב - לא תצליחו לערער אותי - גם אם מישהו מקלל אותך (קורה הרבה), מאיים עלייך במכות (קורה המון) או בורח לך מהכיתה באמצע המשפט. התגובה הכי פחות נכונה היא להתחיל לבכות (בעיקר בכיתות ז'-ט'. אצל המבוגרים יותר זה לפעמים מעורר את רחמיהם והם נרגעים) או גרוע מזה - לצרוח עליהם בהיסטריה שירגעו. בכל מקרה, אין, לא הייתי מוותרת על זה בעד שום הון שבעולם.

למעלה