הדרכה ואימון כקריירה

gaya2010

New member
הדרכה ואימון כקריירה

שלום לכולם אני בת 26 ומתעניינת בקריירה של אימון והדרכה בתחום קרקע ומכשירים. האם אפשר להתפרנס מכך בכבוד?

chuch1

New member
תראי

אני אתן לך פה את חוות דעתי אבל זכרי שזו רק דעתי שלי: תשובה ראשונית היא: כן! מרוויחים אחלה כסף בלאמן. אבל, יש כמה משתנים שכדאי לקחת בחשבון: 1. שעות העבודה הן לא רבות(בתנאי שאת לא עובדת עם נבחרת שמתאמנת כל יום מצאת החמה ועד לצאת הנשמה)משהו כמו 3-4 שעות יומיות. (בדר"כ). 2. השכר הוא שכר גבוהה לשעת עבודה או לשעה אקדמאית (45 דק'). 3. השכר הממוצע במסגרת שאינה פפרטית הוא כפול משכר המינימום במשק- משהו כמו 40 ש"ח ל45 דק' אימון(זה הרבה-אבל יש יותר), וזה גם תלוי בסוג התעודה שיש לך ובוותק. 4. השכר אותו תוכלי לקבל במסגרת פרטית הוא כפול מהשכר הנ"ל ואפילו יותר וזה לשעת עבודה אקדמאית. 5. שעות העבודה הן בדר"כ צהריים ואחה"צ- למי שיש חיי משפחה (ילדים קטנים וכו') בבית- לא תמיד זה מתאים ומסתדר. 6.בשורה התחתונה- הכסף שתרוויחי לעומת שעות העבודה אותן את עובדת הוא גבוה- על זה אין וויכוח. אם אפשר להתפרנס רק מלאמן? אני לא כל כך בטוחה אבל זה כבר עניין פרטי של כל מאמנת/מדריכה עם עצמה. אבל, אאני חושבת שלעסוק במקצוע שלך שאת אוהבת ושאת מרוויחה בו שכר מכובד על כמעט כלום שעות עבודה שבועיות זה דבר שאי אפשר להקל בו ראש. ידוע לנו בערך מה אחוז האנשים שקמים בבוקר ושונאים את מקום עבודתם או את המקצוע שלהם . אני יכולה להעיד על עצמי - אני מאושרת שאני יכולה לעסוק ולהתפרנס במשהו שאני אוהבת ושמאתגר אותי כל יום מחדש. המון בהצלחה!

chuch1

New member
תגובתי התייחסה

בעיקר לשכירים בתחום. תוכלי להיות עצמאית ולהרוויח סכומים אחרים לגמרי אבל בכדי לפתוח עסק עצמאי- תצטרכי להשקיע המון וייקח לך זמן לא קטן להתחיל להחזיר השקעות, כמו בכל פתיחת עסק:).(בטוחה שיש פה כמה שיוכלו להביע דעתן על פתיחת עסק). ויש גם את הקטע של לעבוד על אחוזים. משמע: כל ילדה שמגיעה לחוג את מקבלת עליה סכום מסויים שקבעת אותו מראש עם המעסיק שלך:40 ש"ח, 50 ש"ח והלאה. פה יש את הפאקטור של הכמות-ככל שהיא תהייה גדולה יותר- ככה את תרוויחי יותר. אני אישית לא מחבבת את השיטה הזו כי קשה מאוד לשלב איכות עם דרישה לכמות אבל לכי תדעי- אולי זה ישתנה בעתיד:) שוב- בהצלחה!

אמא לה3

New member
בנקודה אחת אני לא כל כך מסכימה

נכון שקשה לשלב איכות עם כמות, אבל אם את בוחרת לשמור על חוגים איכותיים, יבואו גם הבנות (כמות). גם אני לדוגמא, נכון שאני בעיקר עובדת על כמות בנות, אבל זה לא מוריד מהאיכות שלה אני מצפה כמנהלת ומאמנת. לא לכל ילדה יהיה מקום בחוגים שלי (ואני לא מדברת על בנות שמבחינה פיסית לא מתאימות), ילדות (אפילו שהן המתעמלות הכי טובות בעולם, אם הן ישרו באולם אוירה של חוסר נוחות ויעשו הרבה באלאגן, מקומן לא יהיה אצלי), ואני חוזרת ואומרת בכל שנה לבנות, יש עשרות חוגים באזור שלי, כאן זה לא בית ספר, אף אחת לא חייבת להיות כאן, מי שבוחרת להיות כאן, צריכה לעמוד בחוקים ובתנאים שלי. מבחינת הבנות, להיות שייכת לחוג אצלי זה בונוס, הן יודעות שיש רשימת המתנה כי אני מגבילה את מס' הבנות בקב' (אפילו על חשבון ההכנסה שלי) אז מי שבאמת רוצה להתעמל, נשארת ולהרבה זמן (שנים).

chuch1

New member
זו דעתי בלבד

על בסיס כמה חוויות שעברתי כשהעסיקו אותי על אחוזים. הנסיון והגיל יעשו את ההבדל מתי שהוא אצלי- כרגע, זו שיטה שאני לא מחבבת במיוחד... לא התכוונתי להכליל..

אמא לה3

New member
אין ספק שבזה את צודקת

לניסיון ולגיל שלנו, המאמנות, יש משמעות רבה בחווית האימון (ואפילו בדרך...). לצערי, אני חוויתי חוויות רעות ביותר דוקא בשיטת התשלום לפי שעה, דבר שגרם לי לעבוד שעות רבות ביותר תמורת שכר זעום ביותר. לא נורא, לומדים....

chuch1

New member
בגדול- את לא חושבת

שעדיף לקבל את אותו שכר (לאו דווקא זעום) על 10 בנות או על 40 בנות? וחוצמזה,יש כאלו שלעבוד על אחוזים מדרבן אותן לקבל הרבה בנות ושחלקן אף מצליחות לשמור על רמה סבירה בתוך כל הכאוס הזה. אבל, כשאני עבדתי על אחוזים כל מה שעניין את המעסיקים שלי היה כסף כסף כסף- עוד בנות=עוד כסף. לא הסכמתי לשיטה הזו שהכסף הוא קובע והאיכות לא, כי בסופו של דבר שמי מתנוסס ליד שם החוג ושמי ימשיך להתנוסס לאורך כל השנה ובהופעות סוף השנה. כרגע בחיי, אני מעדיפה לקבל כסף פר שעת עבודה ולא פר ילדה- ככה אני שומרת על עיקביות .

הדרכה ואימון התעמלות

שלום רב וברוכה הבאה לפורום. הגעת למקום הנכון. שאלתך במקום. אני מניחה שבגילך את כבר יודעת לכלול את כל השיקולים הרלבנטיים לעבודה: הסיפוק שאת חווה בעבודה, השליחות והיוקרה, לעומת המשכורת בסוף החודש שחשובה מאוד. כמו שכתבה צ'וצ', מקבלים שכר גבוה יחסית עבור שעת עבודה, ובמקומות מסויימים גם מקבלים תנאים סוציאליים הולמים כגון ביטוח מנהלים, פנסיה, מענקים וכו', אך בסופו של יום, בשביל להתפרנס "בכבוד" כפי שמתפרנסים במקומות אחרים במשק (שם עובדים 45 שעות בשבוע), את צריכה לעבוד קשה, כלומר, לפחות 4-5 שעות בחוג כל יום, אולי פלוס עבודה נוספת בשעות הבוקר (תלוי בצרכים שלך, מה זה בשבילך פרנסה מכובדת). השכר היותר גבוה הוא כמובן בחוגים עממיים. את יכולה להיות שכירה ולקבל כסף לפי שעה, את יכולה להיות שכירה על אחוזים (מספר הילדים שנרשמים לחוג- מאוד מקובל היום), או עצמאית (לפתוח חוגים משלך). וזה כמובן יוצר תמונה שונה. השכר משתנה בין המרכזים ובין האיזורים בארץ (איזורים עשירים בד"כ החוג עולה יותר כסף להורים והשכר יותר גבוה למאמנים) וכמובן עולה עם הניסיון שלך ואיכות ההוראה שלך. זה גם תלוי עם את מדריכה או מאמנת. מדריכה מקבלת שכר לא גבוה. מאמנת מקבלת *הרבה* יותר. בכל מקרה לדעתי לא משנה מה, אם החוגים שלך יצליחו את תרוויחי יותר ואם החוגים שלך לא יצליחו אז לא תרוויחי הרבה. אני מציעה לך להתחיל בהדרכה של פעמיים בשבוע באיזה שהוא חוג, בנוסף על עבודה אחרת ולאחר כשנה-שנתיים להחליט אם את רוצה להמשיך בזה או לא. בהצלחה

נעממהה

New member
יש להתייחס גם לשעות

עבודה בחוגים היא בשעות אחה"צ בעיקר. למשל אצלנו בחוג זה לפעמים נמשך כמעט עד שמונה בערב. אני לא יודעת אם אצלך זה עוד רלוונטי, אבל לגבי משפחה וילדים זה מאוד קשה. אם את אוהבת- לדעתי זו עבודה מדהימה.

אמא לה3

New member
גאיה יקרה

לפני שנים עשיתי את הבחירה ובחרתי לאמן כקריירה, אני לא אגיד לך שזו בחירה פשוטה, בטח לא כשיהיו לך ילדים ומשפחה (שעות אחר הצהריים להיות בעבודה הן נוראיות), אבל מבחינתי העבודה מתגמלת, זו ממש התמכרות. אפשר להתפרנס מכך אם עובדים מאוד קשה ומאוד רוצים להצליח. חשוב שתהיה לך הדרכה נכונה איפה לעבוד ואיך לעבוד, ישנם הרבה גורמים שישמחו לנצל לרעה את יכולותייך (ועברתי את זה ) וישנם אחרים שיתמכו בך (ואני עברתי גם את זה). הרבה תלוי בך ובאישיות שלך. קיבלת עצות נהדרות מחברותי לפורום, קחי אותן, הן יודעות על מה הן מדברות...), בכל מקרה, אם יש לך שאלות, התלבטויות, אנחנו כאן. שנה נפלאה שתהיה לך ובהצלחה בכל שתפני.

Tammie

New member
אני יכולה לספר לך מהצד השני קצת

בתור מישהי שלא בחרה בהתעמלות כקריירה מרכזית שלה, אני כל הזמן מוצאת את עצמי חוזרת לאמן. אני פשוט לא יכולה להתנתק מזה. זו עבודה שיכולה להיות מאוד קשה לפעמים מכל הסיבות שהזכירו כאן: שעות עבודה, שלפעמים יכולות להגיע לתשע בערב, עבודה מול הרבה גורמי ניהול שלא תמיד באים מהתחום ולא בדיוק מבינים מה את רוצה, עבודה בתנאים לא מושלמים (בלשון המעטה), והאתגר של לעבוד עם ילדים כל הזמן, שזה לא דבר קל בפני עצמו. מצד שני, זו עבודה מאוד מאוד מתגמלת. אני תמיד אומרת למתעמלות שלי שאחת התחושות הכי טובות שלי היא לראות מישהי מצליחה אלמנט חדש. אני שמחה איתן ונהנית לראות את ההשפעה שיש לי אליהן גם בתחום ההתעמלות וגם מעבר, כי אני מאמינה שאנחנו יכולות להיות גורם מחנך ומשפיע. אני מאחלת לך המון בהצלחה, ומצטרפת לחברותי בפורום שהזמינו אותך להמשיך לשאול שאלות :)

gaya2010

New member
המון תודה לכולן על התגובות../images/Emo24.gif

אני אשאר כאן לצפות ולענות :)

למעלה