הדרכה מצולמת - כרית סיכות וסלסלה

עירית32

New member
הדרכה מצולמת - כרית סיכות וסלסלה

הכנתם פשטידת פטריות? יופי!

אספו חומרים:
בדים - אפשר גם שאריות ושילובי צבעים
סלסלת פטריות (ירוקה כזו)
חתיכת לבד קטנה (צבע תואם לבד כרית סיכות)
חתיכת מפל (פלסטיק דק מחנויות ציוד משרדי ויצירה ) 8 על 5 ס"מ
סקוץ'/ וולקרו (צמדן?)
גיזרה לסלסלה- בקובץ המצורף להודעה

עירית32

New member
נתחיל בסלסלה

אם אתם משתמשים בגלגלת וסרגל - גיזרו את הגיזרה על הקו הרצוף (ללא תוספת תפר), אם משתמשים במספריים, גיזרו את הגיזרה על הקו המקווקו, כולל רווח תפר של "1/4.
עבור חיתוך עם גלגלת - הניחו את קו "1/4 של הסרגל על הגיזרה כך שמתקבלת תוספת רווח התפר לחיתוך, ללא "גילוח" של הגיזרה.
חיתכו לפי הכמות הכתובה על כל חלק, מבד אחד, שניים, או יותר, איך שבא לכם.

עירית32

New member
סט פנימי

מחלקים לסט פנימי וסט חיצוני. מתחילים בסט הפנימי – מסמנים "1/4 בפינות הבסיס משני הכיוונים. (תמונה ראשונה)

תופרים כל צלע לבסיס (לשים לב לאורך הצלע), התפירה מתחילה ומסתיימת במרחק1/4" מכל קצה, עבור כל הצלעות, מנת לחבר צלעות אחת לשניה. (תמונה שניה)

מחברים את הצלעות אחת לשניה, את הבסיס מושכים כך שלא יתפס בתפר. (תמונה שלישית)

עירית32

New member
סט חיצוני

חייבת להגיד שממש יותר נוח וקל להעלות הדרכה כשאפשר לשים כמה תמונות בהודעה

סט חיצוני – מסמנים "1/4 בכל קצה של הבסיס התחתון של כל צלע, מסדרים את הצלעות ב"שרשרת" צלע קצרה-צלע ארוכה וכו' (בגלל הזווית השרשרת "מחייכת"). (תמונה ראשונה)

תופרים את הצלעות אחת לשניה, עד לסגירת השרשרת, מתחילים מהקצה העליון ועוצרים 1/4" מקצה תחתון (עד לסימון).
תופרים את הבסיס לאחת הצלעות (לשים לב לאורך הצלע).
מגהצים קפל של "1/4 על הצלעות והבסיס שלא תפרנו, קפל זה יקל עלינו אח"כ בסגירה בתך סולם. (תמונה שניה)

עירית32

New member
מחברים

מניחים את הצד החיצוני בתוך הפנימי -ימין לימין , ממקמים תפר מול תפר (שימו לב לאורך הצלעות), תופרים מסביב. (תמונה ראשונה)
הופכים, מגהצים לפי הצורך ומכניסים את סלסלת הפטריות. (תמונה שניה)
כדי שהבד ישב יפה בצד הפנימי, מחזקים עם כמה תפרים בכל פינה (תמונה שלישית).
סוגרים בתך סולם (תמונה רביעית).

עירית32

New member
כרית סיכות

גוזרים רצועת בד במידות 13x36 ס"מ ( 5x14"), בנוסף, אלמנטים מלבד לפי צורה המתאימה לבד (בכרית עם עיגולים על הבד, גזרתי עיגולים מלבד). כאן, גזרתי שני ריבועים והנחתי אחד על השני לתוספת עובי.
מוצאים את מרכז הרצועה (לאורך ולרוחב, ע"י קיפולים) , מימין (או שמאל, לא חשוב) של נקודת המרכז תופרים את אלמנט הלבד (ביד, במכונה - איך שרוצים) .

עירית32

New member
ו..

מקפלים לאורך, מסמנים את מרכז האורך עם סיכה ומודדים ממנה 4 ס"מ מכל כיוון ומסמנים נקודות אלו (תמונה ראשונה).
תופרים מכל קצה עד לנקודות שסימנו. ממרכזים ומגהצים את התפר כשהוא פתוח (תמונה שניה).
הופכים את הצינור שנוצר ומגהצים שוב. אני מגהצת כותנה על חום גבוה וחוששת שהלבד הסינטטי יכתים את המגהץ ולכן מניחה עליו פיסת בד (תמונה שלישית)

עירית32

New member
עושים כרית

שוב מודדים ומסמנים מהמרכז +4 ס"מ לכל כיוון ותופרים לרוחב הרצועה (תחימת הכרית). אפשר לנעוץ סיכות בקצות הפתח שהשארנו, להפוך לצד ללא התפר ולסמן
(אפשר כמובן לתפור על הצד של התפר, אבל אני מעדיפה לתפור כך שהצד ה"יפה" למעלה).

עירית32

New member
מכפלות וסקוץ'

מקפלים את קצות הרצועה למכפלת (1 ס"מ, פעמיים).
שמים (עם סיכה) צד אחד של וולקרו בקצה אחד של הרצועה וצד שני של הוולקרו בקצה השני – בצד השני של הרצועה, בודקים התאמה לפרק כף היד ותופרים מסביב לכל וולקרו בתפר קטן וצפוף.

עירית32

New member
ממלאים

ממלאים את הכרית, מכניסים את חתיכת המפל וסוגרים את הפתח בתך סולם.

עירית32

New member
מוזמנים

לשאול שאלות ולבקש הבהרות ולהעיר הערות על ההדרכה.

אם אתם מכינים בבקשה העלו תמונות, מאוד חשוב לפעילות הפורום, ולאילו שנותנים כאן הדרכות.

והעיקר - תתפרו ותהנו

עירית32

New member
ומי שלא צריך סלסלה וכרית סיכות

ממליצה לקרוא ולהסתכל בתמונות, חבויים כאן טיפים ודרכי עבודה שאפשר לנצל לפריטים אחרים לגמרי.

Tנקר בל

New member
עירית תודה רבה!

איזו הדרכה מעולה - מפורטת, ברורה ושימושית כל כך!
הבנות שלי אוהבות לתפור איתי, וזה פרוייקט פשוט מעולה עבורן, בעיקר מכיוון שכפי שכתבת, יש כאן המון טכניקות.
אני גם אהנה לעשות אותו. ממש עשית לי חשק להתחיל אותו עכשיו (אבל יש לי 2 חצאיות לסיים קודם :().
ממש תודה על ההשקעה!

lironiparon

New member
חחחח איך ידעת שהכנת קיש פטריות? בכל אופן

יש לי אוסף של סלסלאות כאלה, שאמרתי אשמור, אשים שם את שיני השום בנתיים עד שיעלה לי
רעיון מה לעשות איתן, ועכשיו יש!!!
&nbsp
&nbsp
תודה רבה על השיתוף וההדרכה המפורטת, התוצאות בהחלט מרשימות ועושות חשק למלא סלסלאות לכל שימוש ומטרה :)

למעלה