הדרכה רגילה לעומת הדרכה טיפולית..

• פותח הנושא SNTQ
  • פורסם בתאריך

SNTQ

New member
הדרכה רגילה לעומת הדרכה טיפולית..

מה ההבדל בין מדריך רכיבה טיפולית למדריך רכיבה רגילה? (חוץ מהעובדה שמדריך רכיבה הוסמך להדריך ילדים עם מוגבלויות פיזיות) ומה ההבדלים שצריכים להיות? מבחינה נפשית-האם למדריך רכיבה טיפולית ישנם יותר כישורים להתמודד עם רוכב בעל בעיות מנטליות (למשל-חרדות וביטחון עצמי נמוך) מאשר למדריך רגיל? *ואם אין את הכישורים האלו,האם צריכים להיות? רק למדריכים טיפולים או למדריכים בכלל? (תודה לטוריעל על העזרה
)

ווינגז

New member
אני מניחה

שמדריכי רכיבה טיפולית מבינים יותר טוב למה הם "נכנסים", כשהם נכנסים לזה, ובד"כ בגלל זה הם יהיו יותר... מוכנים להתמודד עם בעייתיות (פיזית או נפשית) ממדריכים "רגילים". ברור שאפשר למצוא בארץ גם מדריכים מקסימים ותומכים הרכיבה ה"רגילה"/תחרותית, אבל יש בזה משהו מאוד שונה. אני בכלל באמת מאמינה שכל רכיבה היא רכיבה טיפולית, וכל התעסקות עם כל בע"ח (בעיקר יונקים, אבל לא רק) היא מין... תרפיה, אבל זה כבר נושא אחר.
מעבר לזה, מדריכים [בכלל], עוברים הדרכה שקשורה לתחום שבו הם יתעסקו; מדריכים טיפוליים לומדים על כל מיני סוגי מגבלות (פיזיות ונפשיות) ולומדים איך להתמודד איתן, בעוד שמדריכים של רכיבה "רגילה" לומדים [אני מניחה, תקנו אותי אם אני טועה] יותר על איך להתמודד עם אופי (ולא מגבלה, שאי אפשר לשנות בצורה דרסטית). כלומר, ברור שיש אנשים ביישנים, חסרי ביטחון או בעלי ביטחון עצמי גבוה מידי, אנשים שמפחדים מתרגילים מסויימים ואנשים שפשוט לא בא להם להקשיב למדריך, אבל אותם אפשר לדחוף יותר ולהיות יותר תקיפים (בצורה פרטנית, כן? אני לא הסתדרתי עם מדריכים שהלחיצו אותי
). אני לא יודעת בכלל מה ניסיתי להגיד פה.

Half Halt

New member
מדריכים לא לומדים כלום על

המנטליות והפנימיות של הרוכב. זה רק האינטואיציה והאנטילגנציה הרגשית שעושה את ההבדל, ומעט חוכמת חיים.

Half Halt

New member
אני לא אוהב

לכתוב דברים שאני לא בטוח בהם לחלוטין, אז אני אלך על: מדריכים "רגילים"...

ווינגז

New member
אתקן את עצמי

אני מניחה שמדריכים "רגילים", לומדים דרך העברה של תרגילים מהקרקע (כי בכל זאת, זה שונה, לדעת להסביר), ומשתפרים בזה עם הניסיון.
יחסי אנוש זה באמת לא דבר שלומדים במובן הזה, זה משהו שאו שיש לך או שלא (וכל אחד מסתדר עם אופי אחר של מדריך).

למעלה