לא צריך הדרכה. צריכים רק קצת מחשבה.
אני רוצה להרגיע אתכן שאין שום צורך לבזבז (ממש) כסף על "מומחים". אתן באמת חושבות שהמומחים האלו יגידו לכם בדיוק את השיטה והדרך היחידה של מה לעשות ומה להגיד עם (למעשה ללא שום) אחריות מלאה לתוצאות נהדרות ומובטחות? מצד שני, אני בטוח שהרבה בפורום יספרו לכם, בחינם(!), מה קרה אצלם, מה הם עשו ומה הם אמרו. ואז תראו שאין אפילו מקרה אחד של ילדים ש"נפגעו" מזה שיש להם שני אמהות/אבות ולא היו שום בעיות מיוחדות. אני לא שמעתי על מקרה אחד כזה עם ילדים צעירים. אגב, לקחתן מומחים שיסבירו לכן איך לגדל את הילד? או, שבמיקרה זה הסתמכתן על החוש האישי שלכן והביטחון לגבי היכולת שלכן בנידון? בלי להכיר אתכן לגמרי, אני סומך עליכן ועל הילדים שלכם בנושא. והנה תרומתי שתחסוך לכם דאגות והוצאות מיותרות: עוד לפני שהוא שאל, לילד שלנו קראנו ספרים והראנו לו/אמרנו לו על חברים שלנו "הנה ילד שיש לו שני אמהות/אבות" כולל גם ילדים לחד-הורים והורים גרושים. הדגשנו שאין שום "סטנדרט" של מישפחה: לא כל מישפחה היא אמא + אבא + ילד. זה באמת נכון! אז עד היום, אני נשבע לכן, שהוא לא שאל "למה אין לי אמא" או "למה המשפחה שלי שונה". אבל, בכנות, אצלנו זה מקרה קל יחסית כי האמא הביולוגית היא ידועה והוא מכיר אותה: אנחנו זוג גברים עם ילד מפונדקאות שבה הפונדקאית הייתה גם האמא הביולוגית. רענן