הדרכה

אמהות ל2

New member
הדרכה

שלום לכולם, אנחנו זוג נשים ואמהות ל- 2 ילדים, בגילאי (בת בגיל שלוש ובן בגיל שנה ו- 10 חודשים), היינו שמחות לקבל המלצה על מטפלת/מטפל מומלץ בתחום הדרכה הורית הומו-לסבית, אנחנו רוצות להיות מוכנות לקראת שאלות שישאלו בנושא, באיזור המרכז, תודה

כאן הם

New member
לא צריך הדרכה. צריכים רק קצת מחשבה.

אני רוצה להרגיע אתכן שאין שום צורך לבזבז (ממש) כסף על "מומחים". אתן באמת חושבות שהמומחים האלו יגידו לכם בדיוק את השיטה והדרך היחידה של מה לעשות ומה להגיד עם (למעשה ללא שום) אחריות מלאה לתוצאות נהדרות ומובטחות? מצד שני, אני בטוח שהרבה בפורום יספרו לכם, בחינם(!), מה קרה אצלם, מה הם עשו ומה הם אמרו. ואז תראו שאין אפילו מקרה אחד של ילדים ש"נפגעו" מזה שיש להם שני אמהות/אבות ולא היו שום בעיות מיוחדות. אני לא שמעתי על מקרה אחד כזה עם ילדים צעירים. אגב, לקחתן מומחים שיסבירו לכן איך לגדל את הילד? או, שבמיקרה זה הסתמכתן על החוש האישי שלכן והביטחון לגבי היכולת שלכן בנידון? בלי להכיר אתכן לגמרי, אני סומך עליכן ועל הילדים שלכם בנושא. והנה תרומתי שתחסוך לכם דאגות והוצאות מיותרות: עוד לפני שהוא שאל, לילד שלנו קראנו ספרים והראנו לו/אמרנו לו על חברים שלנו "הנה ילד שיש לו שני אמהות/אבות" כולל גם ילדים לחד-הורים והורים גרושים. הדגשנו שאין שום "סטנדרט" של מישפחה: לא כל מישפחה היא אמא + אבא + ילד. זה באמת נכון! אז עד היום, אני נשבע לכן, שהוא לא שאל "למה אין לי אמא" או "למה המשפחה שלי שונה". אבל, בכנות, אצלנו זה מקרה קל יחסית כי האמא הביולוגית היא ידועה והוא מכיר אותה: אנחנו זוג גברים עם ילד מפונדקאות שבה הפונדקאית הייתה גם האמא הביולוגית. רענן

היי לאמהות

אתן רוצות להיות מוכנות כי משהו עלה מהילדים או מהסביבה שלכן? או ששום דבר לא עלה ופתאום התחלתן לחשוש שאולי יעלה ואתן לא מוכנות? עוד אין לי ילדים (כדאי לקחת את מה שאני אומרת בערבון מוגבל), אבל ממה שאני רואה סביבי ילדים גדלים לסביבה שמגדלים אותם. הילדים מן הסתם יודעים שיש להן שתי אמהות, נכון? והגדולה בטח שמה לב שלא לכולם יש שתי אמהות, במשפחה, ילדים אחרים בגן וכו'. נראה לי שחשוב לספר על המשפחה שלכן, בהשוואה למשפחות אחרות ובכלל: "במשפחה של דני יש אמא ואבא, במשפחה של דנה יש אבא ואבא, במשפחה שלנו יש אמא ואמא". לא כמשהו יוצא דופן, איזו שיחה רצינית שעושים, אלא על הדרך, כמו שמספרים על כל דבר אחר בעולם. אתן מכירות עוד זוגות חד מיניים עם ילדים? נראה לי שזה יכול לעזור. הפורום הזה נגיד הוא מקום מצוין לזה :).

אמהות ל2

New member
היי שוב

קודם כל תודה על התגובות, עדיין לא עלה משהו מיוחד מהילדה (היא בת 3), אבל חשוב לנו להיות מוכנות ולהעביר לה את המסר הנכון ביותר עבורה, קנינו אתמול כמה ספרים בנושא, מקווה שהם יהיו טובים... יש לנו המון חברות וחברים ממגוון סוגי המשפחות, אבל בגן של הילדים כל שאר ההורים הם זוגות נשואים (גבר ואישה) אין אפילו הורים גרושים ולכן הנושא של יום המשפחה הקרב ובא גורם לנו להבין שצריך להתחיל לשים דגש על הנושא, כמובן שהגננת מודעת ומדברת על כל סוגי המשפחות. תודה

כאן הם

New member
ספרים זה תאוריה

נראה לי שאתן והילדים שלכם מעולם לא פגשו משפחות "לא קלאסיות". אז באמת טוב שקניתם ספרים ותספרו לילדים סיפורים על משפחות עם שני אמהות, שני אבות וכולי... בדומה לסיפורים על סינדרלה (ילדה יתומה עם אם חורגת רעה) ופינוקיו (רק אבא/סבא). אני מקווה שהבנתן את הרמז וושאולי גם כדאי לפגוש משפחות "אחרות" ולתת לילדים לראות ולהרגיש שהמישפחה שלהם היא לא מיוחדת כל כך. לגבי הגננת והגן, נראה שבזה טיפלתן כמו שצריך: הסברתם לגננת והיא תסביר לכל הילדים שיש כל מיני משפחות. כל הכבוד שעשיתן את זה בלי הדרכה בתשלום ממומחה. רענן

אמהות ל2

New member
תגובה

רענן- תודה על התגובות שלך, אבל הן נשמעות ממש עוקצניות ומתוסכלות ואני באמת לא יודע מאיפה זה מגיע. אם היית קורא את מה שכתבתי היית מבין שיש לנו המון חברים וזוגות של הומואים/לסביות/סטרייטים עם ילדים, הילדים שלנו מכירים את כל סוגי המשפחות. בכל אופן שוב תודה, אבל רצוי שבפעמים הבאות שאתה מנסה לתת עזרה, תעשה את זה בצורה יותר נעימה.

כאן הם

New member
תודה שהבהרת

אני באמת היית תחת רושם שאתן לא מכירות זוגות חד-מיניים אחרים, גם כדי שהילדים שלכם יראו עוד משפחות כמו שיש להם. אז עכשיו שהבהרת את זה, אני חושב שהכל יהיה ממש בסדר ומאוד טבעי לילדים שלכם. לא ניסיתי לעקוץ. אחרי כל מה שכתבתן, אני פשוט לא מבין את ההודעה הראשונית שלכם שבה רציתם לשכור ולשלם עבור שירותים של "מומחה" כדי ליעץ לכם איך להסביר משהו כזה פשוט לילדים שלכם. רענן

כנראה לא קראת

היא כתבה "יש לנו המון חברות וחברים ממגוון סוגי המשפחות", והוסיפה שבגן אין.

כאן הם

New member
זה גם קורה לי

באמת שקיבלתי את הרושם שהן לא מכירות אף אחד... עד כדי כך שהם רוצות לשלם למומחה שיסביר להן. רענן

כאן הם

New member
זה בסדר

אתן לא צריכות להתגונן כל כך. בסה"כ הייתה פה אי הבנה, מצידי: חשבתי שאין לכן שום חברים מהקהילה ולכן אתן חסרות אונים ואפילו מוכנות לשלם ל"מומחה" שיסביר לכן איך להסביר לילדים שלכן. רענן

למעלה